Європа заборонила Apple урізати порт USB-C в iPhone 15

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На тлі чуток та інсайдів щодо того, що Apple має намір обмежити швидкість заряджання та інші функції несертифікованих кабелів USB-C у майбутніх iPhone, єврокомісар Тьєррі Бретон пригрозив компанії забороною на продаж ґаджетів у Європі за реалізацію подібної ідеї.

Реклама

Минулого року Єврокомісія ухвалила закон, що зобов’язує Apple перевести всі майбутні iPhone і AirPods на порт USB-C до 28 грудня 2024 року. Однак компанія планує відмовитися від Lightning вже цієї осені з релізом iPhone 15, але не все так просто, як здається на перший погляд. За даними інсайдерів, Apple хоче обмежити функції сторонніх кабелів USB-C без сертифікації MFi.

Тепер стало відомо, що єврокомісар Тьєррі Бретон відправив Apple лист, в якому попередив компанію про можливу заборону на продаж iPhone в ЄС при обмеженні функціональності сторонніх кабелів USB-C. Про це повідомляє німецька газета Die Zeit.

З огляду на факт, що закон починає діяти з 2025 року, Apple може урізати можливості порту USB-C щонайменше у двох серіях смартфонів – iPhone 15 і iPhone 16.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ