Українцям перерахували найкращі бюджетні смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед недорогих смартфонів легко заплутатися – деякі дуже схожі за характеристиками і дизайном. А буває так, що абсолютно різні пристрої продаються під однією і тією ж назвою. Наша редакція перерахувала моделі, на які варто звернути увагу. Якщо ви плануєте витратити на телефон до 20 000 гривень.

Redmi Note 12 Pro

Цей смартфон – один із найбільш збалансованих пристроїв у своїй категорії. Пристрій пропонує 6,67-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення зображення 120 Гц.

Також у смартфона – досить продуктивний, але енергоефективний чип MediaTek Dimensity 1080. Він справляється з більшістю сучасних ігор у середньо-високих налаштуваннях графіки. Цей чип не гріється, що виділяє пристрій на тлі конкурентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Redmi Note 12 Pro основна камера на 50 Мп Sony IMX766 з оптичною стабілізацією, ультраширококутний сенсор з роздільною здатністю 8 Мп і 2-мегапіксельний макромодуль. Селфі-камера – на 16 Мп.

Смартфон оснащений акумулятором ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 67 Вт. Ще у нього – NFC і 3,5-мм роз’єму для навушників. Є й недоліки – так собі допоміжні камери і відсутність підтримки карт пам’яті.

Коштує модель в середньому від 12 000 до 15 000 гривень. До речі, важливо не сплутати Redmi Note 12 Pro з іншою однойменною моделлю. У тій камера на 108 Мп і чип Snapdragon 732G, вона багато в чому поступається версії з чипом MediaTek.

Redmi Note 12 Pro+

Практично те ж саме, що минула модель, але з деякими поліпшеннями. У смартфонів однакові екрани, процесори і дизайн, але в Redmi Note 12 Pro+ краща основна камера. У неї роздільна здатність 200 Мп і оптична стабілізація, за рахунок чого знімки виходять більш деталізованими.

У цій версії трохи більше оперативної пам’яті. Тому, якщо ви хочете телефон, який прослужить довго, краще вибирати цю модель, а не попередню.

Ще одна відмінність – підтримка швидкої зарядки потужністю 120 Вт, за допомогою якої смартфон заряджається всього за 19-20 хвилин.

Вартість Redmi Note 12 Pro+ становить у середньому 15 000 гривень.

Realme 10 Pro+

Realme в лютому випустила смартфони десятої серії. Флагманом у ній став Realme 10 Pro+. У нього 6,7-дюймовий AMOLED-екран з частотою оновлення зображення 120 Гц.

Смартфон оснащений дисплеєм із загнутими гранями, який, як правило, використовується в більш дорогих пристроях. У конкурентів такого немає.

Чип у смартфона – MediaTek Dimensity 1080. Realme 10 Pro+ оснащений системою з трьох камер – основною на 108 Мп, ультраширококутною на 8 Мп і макромодулем на 2 Мп. Спереду є фронтальний датчик на 16 Мп.

Ємність акумулятора – 5000 мАг. Потужність зарядки – 67 Вт. У смартфоні є NFC-модуль, але не передбачена можливість підключення MicroSD-карток і дротових навушників.

Офіційна вартість Realme 10 Pro+ становить 16 999 грн.

Poco X5

Це представник недорогої серії “підбренда” Xiaomi. За невеликі гроші він пропонує цілком гідні характеристики. Смартфон оснащується Super AMOLED-екраном діагоналлю 6,67-дюйма з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 120 Гц.

Пристрій працює на базі чипа Snapdragon 695. З ним телефон вирішуватиме будь-які повсякденні завдання і навіть дасть змогу пограти в сучасні мобільні ігри.

А ось камери в Poco X5 скромні – основний датчик на 48 Мп, ультраширококутний на 8 Мп і макромодуль з роздільною здатністю 2 Мп. У селфі-камери – 13 Мп.

Пристрій підтримує швидку зарядку потужністю 33 Вт. Ємність акумулятора становить 5000 мАг. У Poco X5 є роз’єм для навушників і NFC-модуль. Завдяки йому можна здійснювати безконтактну оплату.

Вартість на Poco X5 починається від 9999 грн.

Nothing Phone (1)

Це смартфон молодого бренду Nothing. У пристрою нестандартний дизайн з прозорою задньою панеллю, що дозволяє розгледіти внутрішнє “залізо”. Окрему увагу при розробці приділили підсвічуванню смартфона, що отримала назву Glyph Interface.

У смартфона 6,55-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення зображення 120 Гц.

Пристрій працює від чипсета Snapdragon 778G+. Це досить застаріле середньобюджетне рішення, яке, щоправда, досі працює добре. Від конкурентів смартфон відрізняється швидшим типом пам’яті UFS 3.1.

На задній панелі пристрою всього дві камери по 50 Мп кожна – основна і ультраширококутна. Спереду встановлено сенсор на 16 Мп. Акумулятор ємністю 4500 мАг підтримує дротову зарядку потужністю 33 Вт і бездротову на 15 Вт.

Базовий Nothing Phone (1) коштує в середньому від 15 000 гривень, але варто придивитися до версії 8/256 ГБ.

Google Pixel 6

Pixel 6 з’явився у 2021 році. Смартфон оснащений 6,4-дюймовим AMOLED-екраном з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 90 Гц.

За продуктивність відповідає чипсет Google Tensor. Він прекрасно справляється з усіма поставленими завданнями. Але смартфон може сильно нагрітися, якщо на ньому довго грати.

Компанія Google оптимізує роботу Android для своїх пристроїв краще за інших виробників. Через це смартфони Google Pixel працюють плавно незалежно від “заліза”.

У Pixel 6 – система з двох камер – основної на 50 Мп і ультраширококутної з роздільною здатністю 12 Мп. Фронтальна камера отримала датчик на 8 Мп.

Акумулятор ємністю 4614 мАг може заряджатися від дротової зарядки потужністю 30 Вт, а також від бездротової потужністю 21 Вт.

У смартфоні є повноцінний захист від води і пилу за стандартом IP68 і NFC-модуля.

Pixel 6 зараз можна знайти за ціною близько 14 000 грн.

Apple iPhone 11

Він вийшов у 2019 році. iPhone 11 має 6,1-дюймовий IPS-дисплей із частотою в 60 Гц. За продуктивність відповідає чип Apple A13 Bionic. Такого заліза вистачить для базових завдань на кілька років уперед. Смартфон гарантовано отримає оновлення iOS 17 (очікується у вересні 2023 року), тому залишиться актуальним ще довго.

В iPhone 11 дві 12-мегапіксельні камери – основна і ультраширококутна. Спереду стоїть фронтальний датчик на 12 Мп.

У смартфоні використовується акумулятор ємністю 3110 мАг з підтримкою дротової зарядки на 18 Вт. А ще в iPhone 11 передбачена бездротова зарядка за стандартом Qi.

Але є одне але. Знайти в ритейлах новий iPhone 11 вже неможливо. Зате у сірих магазинів і у продавців на маркетплейсах подібні пристрої збереглися. У середньому смартфон зараз можна купити за суму від 15 000 до 20 000 гривень за версію на 64 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.