Nokia XR21: смартфон із захистом від води та ударів, стереодинаміками та залізом Qualcomm

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія HMD Global, що випускає пристрої під маркою Nokia, представила смартфона Nokia XR21. Новинка приходить на зміну моделі XR20 і, як і попередниця, є захищеним пристроєм.

Nokia XR21 відповідає стандартам IP68 і IP69K, що передбачає можливість занурень на глибину до півтора метра, а також нечутливість до струменів гарячої води. Плюс заявлено відповідність стандарту MIL-STD-810H, що гарантує захист при ударах, вібраціях, перепадах температури тощо.

На бічних гранях корпусу передбачено дві фізичні клавіші, що налаштовуються, призначені для швидкого запуску різних функцій і додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон оснащений IPS-дисплеєм з діагоналлю 6,5 дюйма, частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю 2400 х 1080 пікселів. Екран захищений склом Gorilla Glass Victus.

У Nokia XR21 є акумулятор ємністю 4 800 мАг із 33-ватною швидкою зарядкою, бічний дактосканер, чип NFC, роз’єми USB Type-C і 3,5 мм.

Підтримуються технології сімейства OZO, що забезпечують підвищення якості звуку як під час його запису, так і під час відтворення. Для останнього призначені стереодинаміки, причому вельми гучні – 96 дБ.

Задніх камер у Nokia XR21 дві: компанію основному 64-мегапіксельному модулю складає “ширик” на 8 мегапікселів. Фронталка в моделі 16-мегапіксельна.

Основою смартфона виступає чипсет Qualcomm Snapdragon 695 з 5G-модемом, а працює він під управлінням Android 12. HMD Global обіцяє випустити три оновлення ОС, а також протягом чотирьох років поставляти патчі безпеки.

Ціна новинки у Великій Британії становитиме 499 фунтів (близько 25 тисяч гривень). На вибір будуть доступні чорний і зелений колірні варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.