Смартфони купують погано і далі буде тільки гірше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Qualcomm опублікувала квартальний звіт, показавши вищий, ніж очікувалося, дохід у розмірі $9,28 млрд, але при цьому чистий прибуток знизився на 42%. Падіння доходів було викликано 17%-вим падінням доходів від смартфонних процесорів, оскільки попит на самі смартфони знизився більше, ніж очікувалося. І ситуація навряд чи стане кращою.

Реклама

Так, керівництво Qualcomm також заявило, що не бачить ознак швидкого відновлення ринку, внаслідок цих слів акції компанії впали на 6,5%. Доходи компанії значною мірою залежать від сегмента смартфонів, який генерує до 66% усіх грошових надходжень Qualcomm. Однак очікується, що до кінця року світовий ринок смартфонів скоротиться ще на 8-9%, і клієнтам Qualcomm буде потрібно ще близько двох кварталів, щоб позбутися надлишків продукції.

Qualcomm готова поглинути інші компанії, щоб знизити свою залежність від сегмента смартфонів, як заявив генеральний директор Крістіано Амон. Інтернет речей забезпечує ще 15% доходу компанії, до 14% доходу компанії надходить від ліцензування її технологій, і тільки 5% – від автомобільного сегмента.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ