Як увімкнути темний режим на Xiaomi: Темний режим MIUI

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

І раптово у вас потемніє в очах: темний режим не тільки має стильний вигляд, а й приємний для очей. У Xiaomi під MIUI також є темний режим. Ось де ви дізнаєтеся, де його можна знайти на смартфонах Xiaomi, таких як Mi 9, і на що він дійсно здатний.

Реклама

Як і в інших великих виробників смартфонів, на пристроях Xiaomi також присутній “темний режим”. Але темний режим MIUI – не єдина функція, яка затемнює інтерфейс: у WhatsApp, Facebook, YouTube і різних інтернет-браузерах також є налаштування затемнення, або принаймні ця функція має з’явитися найближчим часом.

Але чому, власне – що такого особливого в цьому темному режимі? І де темний режим зустрічається на смартфонах Xiaomi?

Це темний режим MIUI

Якщо увімкнути темний режим, користувацький інтерфейс зміниться, оскільки замість світлих кольорів використовуватимуться темні – так у теорії. Однак для цього на РК-дисплеях і OLED-дисплеях та AMOLED-дисплеях, відповідно, використовуються різні методи, з різними результатами.

У РК-технології темні поверхні створюються за рахунок того, що рідкі кристали, які знаходяться між підсвічуванням і склом дисплея, змінюють своє розташування і, отже, кут випромінюваного світла. Таким чином, кожен піксель повинен постійно освітлюватися.

З іншого боку, OLED- і AMOLED-дисплеї використовують органічні діоди, які самі по собі світяться і тому не потребують підсвічування. Щоб відобразити чорні області, ці дисплеї просто відключають відповідні пікселі.

Переваги темного режиму

Оскільки в технології OLED пікселі освітлюються вимкненим світлом, а не як у РК-дисплеях, це позитивно впливає на енергоспоживання. Екран є одним із найбільших джерел енергії – якщо ви вимкнете певну кількість, активувавши темний режим MIUI, це заощадить заряд батареї.

Ще один аргумент на користь темної версії: він має бути легким для очей. Однак неможливо знайти жодних достовірних медичних досліджень, які б підтверджували розслаблюючий ефект білого шрифту на чорному тлі, навіть якщо його використання в темних приміщеннях вважається приємним. Зрештою, це теж може бути просто питанням смаку.

Темний режим у MIUI

Проте: темний режим, схоже, все більше стає функцією за замовчуванням. Дедалі більше і більше компаній, таких як Google, Facebook та інші, а також інші розробники, пропонують можливість увімкнення темного режиму у своїх додатках. І це має позитивні наслідки: наприклад, увімкнення темного режиму на YouTube може знизити енергоспоживання на 60 відсотків під час призупиненого відтворення – принаймні, так каже Google.

Оскільки пристрої Xiaomi працюють під управлінням Android, але використовують інший інтерфейс із MIUI, темний режим можна знайти дещо іншим шляхом. Щоб активувати його, виконайте такі дії: Перейдіть у “НАЛАШТУВАННЯ”, а потім у розділі “ДИСПЛЕЙ” активуйте темний режим. І ви вже ввімкнули функцію енергозбереження. Вимога: у вас є MIUI 10.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ