В Android нарешті змінять функцію, яка бісить власників смартфонів багато років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з джерелом, йдеться про бета-версії Android 13 QPR3 і Android 14. Експерти виявили в коді цих збірок зміну, яка напрошувалася вже дуже давно: користувачеві нарешті дозволять розділяти рівень гучності дзвінка та сповіщень.

Досі в “чистому” Android 13 і старіших версій у налаштуваннях можна знайти лише чотири повзунки гучності: медіа, розмова, будильник і суміщений для викликів і повідомлень. Однак у сучасному світі дзвінки відходять у минуле, поступаючись повідомленням із соцмереж і месенджерів; у зв’язку з цим багато користувачів просили Google розділити регулювання гучності дзвінка і повідомлень. Відсутність такої можливості може дуже дратувати, якщо ви не хочете здригатися від гучної мелодії дзвінка, але при цьому пропускати вхідні push теж небажано.

Тепер Google заявила, що “запитана функція” буде доступна в майбутній збірці”, щоправда не уточнила, в якій саме. Оскільки нововведення знайдено і в 13, і в 14 версіях Android, здається логічним, що воно з’явиться в релізі обох. Функція настільки необхідна, що деякі вендори вже реалізували її в оболонках своїх смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.