Не поспішайте радіти, що Samsung перейшла на Snapdragon. Exynos можуть повернути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як тільки не критикували оригінальні процесори від Samsung, які довгий час встановлювалися у флагманські пристрої. Усе через те, що процесори Exynos у тих же самих моделях дуже часто і багато в чому програвали своїм конкурентам від Qualcomm. Багато хто навіть спеціально шукав Samsung на Snapdragon, щоб отримати перевагу, особливо в іграх. Були навіть випадки, коли люди купували Exynos-версію, а через тиждень продавали її і замовляли з іншої країни альтернативний варіант. Цього року Samsung, як ми думали, відмовилася від свого процесора, але насправді не все так просто. Треба розібратися.

Чи випускає Samsung свої процесори Exynos

Цього року Samsung дійсно відмовилася від чіпів Exynos для лінійки Galaxy S23. Про це подейкували ще до презентації, але загалом такий поворот виявився доволі несподіваним. Це свідчить про те, що компанія може дотримуватися преміальних чипсетів Qualcomm Snapdragon для своїх флагманів серії S, принаймні в найближчому майбутньому. Однак підрозділ Samsung LSI, відповідальний за розробку чіпів Exynos, не задоволений таким станом справ і хоче якось це змінити.

Фірмові процесори Samsung

Після значних збитків у своєму напівпровідниковому бізнесі в першому кварталі 2023 року топ-менеджер Samsung LSI заявив, що підрозділ чіпів технологічної компанії працює над тим, щоб повернути чіпи Exynos у флагмани Galaxy. Про який період йдеться, поки що сказати складно, але однозначно це розглядається в найближчій перспективі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підрозділ MX (Mobile Experience) є великим клієнтом і прагне розвивати бізнес за допомогою лінійки продуктів, які можна застосовувати до всіх сегментів серії Galaxy. Ми також працюємо над поверненням їх у флагманські продукти, – заявили керівники Samsung під час фінансового звіту, що відбувся цього тижня.

Який процесор буде в Galaxy S24

Сказано це було у відповідь на запитання про можливість отримання серією Galaxy S24 нового покоління власних процесорів Exynos. Не всі ще втратили надію на це.

Звісно, у нас є не тільки інформація від самої Samsung, а й те, що ми чуємо збоку. Нещодавня чутка, поширена в соціальних мережах, також припускає, що Samsung планує оснастити базову модель Galaxy S24 процесором Exynos 2400. Повідомляється, що чіпсет матиме 10-ядерний процесор. Його основне ядро буде зроблено на архітектурі Cortex-X4. Крім цього, буде п’ять блоків Cortex-A720, два з яких матимуть вищу частоту, а також чотири енергоощадні ядра Cortex-A520.

Поки що ми не можемо точно сказати, що саме буде в майбутньому і чи зможе Exynos повернутися у флагманську S-серію. Та й останні заяви Samsung LSI не підтверджують повернення Exynos на телефони серії Galaxy S. Але все, що діється в інфополі, є явною ознакою того, що це може статися.

Якими будуть Samsung у 2024 році

Якщо ми побачимо повернення Exynos наступного року, то Samsung, найімовірніше, піде звичним шляхом і запустить власні процесори в Galaxy S24 тільки для деяких ринків. Усі інші отримають Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Можна не сумніватися, що останній продаватиметься на ринку США. Європа та деякі інші ринки отримають Exynos.

Раніше вже була інформація про те, що Samsung не просто так призупинила виробництво власних процесорів. Подейкують, що це частина складної стратегії, в рамках якої компанія повинна до 2025 року налагодити випуск нового покоління процесорів, які краще адаптовані до смартфонів бренду і видають більш високі показники в роботі. З одного боку, це звучить логічно, так як щось пора було міняти, але з іншого боку, при цьому не обов’язково було відмовлятися від використання поточних процесорів. Якщо тільки компанія не намагається випустити щось настільки відмінне від своїх поточних пристроїв, що витрачати гроші на розвиток існуючих технологій просто не має сенсу. Подивимося, що з цього вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.