Топ-7 смартфонів із найкращими камерами на 2023 рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суперництво смартфонів за найкращу систему камер зводиться не тільки до порівняння апаратних характеристик – якість самих знімків також має ключове значення.

І щоб побачити, які пристрої перебувають у виграші від наявності функцій обробки фотографій, у цій статті зібрані смартфони, які можуть робити чудові знімки за будь-яких умов.

Насамперед це смартфони, системи камер яких поєднують у собі найкращі сенсори і використовують у роботі можливості штучного інтелекту для підбору найкращого світла, кольору і деталізації кожного зі знімків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

Першу позицію в цьому списку смартфонів з найкращими камерами займає Galaxy S23 Ultra.

Завдяки 200-мегапіксельному основному сенсору, 30-кратному оптичному зуму, чудовій селфі камері та 100-кратному цифровому зуму, можливості цього смартфона просто безмежні.

Новим у смартфоні також є режим астрофотографії, що дає змогу робити приголомшливі знімки нічного неба, включно з місяцем. Ви також можете знімати у форматі RAW з роздільною здатністю 50 мегапікселів або використовувати повні 200 Мп у звичайному застосунку камери.

Крім того, поліпшена стабілізація робить Galaxy S23 Ultra фантастичним смартфоном, який може здійснювати відеозйомку з роздільною здатністю до 8K 30 кадрів за секунду.

Звичайно, все це коштує значних коштів, тож будьте готові викласти трохи грошей за можливість володіння таким функціоналом. Але якщо ви шукаєте смартфон із найкращою системою камер у 2023 році – це Galaxy S23 Ultra.

2. iPhone 14 Pro Max

В iPhone 14 Pro Max є все, що зазвичай потрібно від смартфона, включно з найкращою у своєму класі продуктивністю і системою камер.

Новий 48-мегапіксельний основний сенсор надзвичайно потужний, він забезпечує кришталево чисте зображення з гарними кольорами та освітленням.

Надширококутний об’єктив також збільшився в розмірах, тому його світлопропускна здатність стала кращою. Телефотооб’єктив має підтримку 3-кратного збільшення, що, в принципі не так вже й багато за сучасними мірками.

Основна камера також має 2-кратний оптичний зум, що дає змогу отримати чотирьох піксельну якість збільшеного зображення.

iPhone 14 Pro Max використовує нову технологію Photonic Engine від Apple, яка відповідає за поліпшення якості фотографій у сценах із середнім і низьким рівнем освітлення.

3. Google Pixel 7 Pro

Слідом за iPhone 14 Pro Max розмістився Pixel 7 Pro, останній флагман від компанії Google.

Цей смартфон значно перевершує свого попередника за багатьма ключовими параметрами (за винятком часу автономної роботи), зокрема він пропонує 5-кратний оптичний телеоб’єктив.

Pixel 7 Pro оснащений тими ж об’єктивами, що і Pixel 6 Pro: це 50-мегапіксельний основний сенсор і 12-мегапіксельні надширокі сенсори.

Завдяки основному і надширококутному об’єктивам системи камер зображення мають приголомшливий вигляд, у багатьох сценаріях вони відповідають та/або перевершують якість знімків iPhone 14 Pro (який використовує ту саму систему камер, що й iPhone 14 Pro Max).

Але смартфон від Apple, як і раніше, має перевагу в передачі кольору на телеоб’єктивах навіть при 3-кратному збільшенні.

10,8-мегапіксельна фронтальна камера Pixel 7 Pro також трохи відстає від Apple, особливо в налаштуваннях яскравості. Під час тестування відзначається наявність додаткового згладжування облич, тоді як iPhone відтворював більше деталей.

Незважаючи на це, Pixel 7 Pro – неймовірний камерофон, і безумовно, один із найкращих серед Android пристроїв.

4. Samsung Galaxy A54

Samsung оснастила свій середньобюджетний смартфон більш просунутою системою камер, застосувавши в Galaxy A54 той самий 50-мегапіксельний основний об’єктив, що і в Galaxy S23.

У результаті виходять вражаючі фотографії, особливо порівняно з тим, що видає Pixel 6a, це чудово видно, якщо пильно порівняти можливості цих двох смартфонів.

Використовуючи великий сенсор Galaxy A54 може захоплювати більше світла під час зйомки, що дає змогу робити детальніші та чіткіші знімки в приміщенні та при слабкому освітленні.

Звичайно, є деякі сценарії, в яких фотографії, зняті на смартфон Pixel 6a, мають кращий вигляд, але Galaxy A54 дуже добре працює в більшості складних сцен, що робить його кращим пристроєм у цій ціновій категорії.

Плюсом Galaxy A54 також є можливість збільшити пам’ять і акумулятор із тривалим часом автономної роботи, а це ті самі фактори, які ще більше додають привабливості для любителів мобільної фотографії.

5. Google Pixel 6a

Galaxy A54 витіснив Pixel 6a з позиції найкращого бюджетного камерофона, але ви все одно можете отримати чудові знімки за допомогою цього смартфона завдяки інтелектуальній обробці та програмним налаштуванням від Google.

Pixel 6a має багато спільного з флагманськими моделями лінійки Pixel 6 2021 року – всі вони працюють на одному процесорі Tensor, тому цей бюджетний пристрій здатний використовувати той самий функціонал штучного інтелекту, що й дорожчі смартфони від Google.

Хоча, на відміну від моделей флагманського рівня, Pixel 6a матиме набагато менший час автономної роботи від акумулятора.

Проте, якщо ви шукаєте недорогий смартфон із широкими фотографічними можливостями, обов’язково зверніть свою увагу на Pixel 6a.

6. OnePlus 11

Відверто кажучи, ще недавно, OnePlus не була сильна у виробництві хороших камерофонів, але в цьому році все змінилося на краще з появою смартфона OnePlus 11.

Втім, здебільшого це було досягнуто за допомогою успішного партнерства OnePlus з компанією Hasselblad, яка і змогла вивести новий смартфон на більш високий рівень якості фотознімків.

Наприклад, OnePlus 11 робить непогані фотографії при слабкому освітленні. Хоча знімки в приміщенні, як і раніше, мають занадто теплий відтінок, нехай і не такий виражений, як у OnePlus 10 Pro.

Нічні знімки в OnePlus 11 виходять перетриманими, оскільки освітлені об’єкти виходять надто яскравими і гучними. Проте, OnePlus 11 займає своє заслужене місце в цьому списку завдяки знімкам з відмінною якістю в денний час.

7. Samsung Galaxy S23

Galaxy S23 пропонує те, чого ви не знайдете ні на якому iPhone за порівнянною ціною – це телеоб’єктив.

А завдяки підтримці 3-кратного оптичного і 30-кратного цифрового зуму ця система камер дає змогу знімати дуже деталізовані знімки. Фактично, вся ця система відмінно збалансована і приємно вражає якістю фотографій.

Як і інші смартфони лінійки S23, цей також може похвалитися поліпшеною нічною фотозйомкою і він набагато краще обробляє кольори без їхнього перенасичення. Різниця в тому, що смартфон Galaxy S23 є найдешевшим із флагманів від Samsung.

Якість фото, знятих на фронтальну камеру, вражає набагато менше, знімки виходять більш тьмяними порівняно з тим, на що здатні інші смартфони флагманського рівня.

Принаймні, Galaxy S23 має кращий час автономної роботи завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2 для адаптованого спеціально для Galaxy.

При тестуванні батареї Galaxy S23 протримався на 2,5 години довше, ніж Galaxy S22, а це означає, що ви матимете більше часу на створення цікавих фотографій цим смартфоном.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.