Складні смартфони: що можна купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всього за кілька років складні смартфони змогли пройти довгий шлях від практично непридатних для повсякденного використання пристроїв до цілком функціональних і цікавих багатьом користувачам гаджетів. Розповідаємо про найкращі з них.

Перші смартфони зі складними екранами були дорогими і дуже крихкими гаджетами, практично непридатними для повсякденного використання. Але життя не стоїть на місці, технології складних смартфонів стають дедалі дешевшими і досконалішими. І такі гаджети поступово завойовують собі місце під сонцем.

Цей же рік і зовсім цілком можна охрестити роком складних смартфонів. За останні місяці на ринку з’явилася величезна кількість подібних пристроїв, а найбільше тут постаралися численні китайські виробники.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Tecno Phantom V Fold

Tecno Phantom V Fold став одним із найдоступніших складних смартфонів на ринку. Чи жарт сказати, він продається всього за 40 000 гривень. Приблизно за ці ж гроші можна купити далеко не найбільш “наворочені” флагмани іменитих виробників. Причому флагмани не складні, а звичайнісінькі звичайні. І вже, як мінімум, за це розробка Tecno заслуговує найпильнішої уваги.

До всього іншого, гаджет побудований на продуктивному чипсеті Dimensity 9000+ у поєднанні відразу з 12 Гбайт оперативної і 512 Гбайт вбудованої пам’яті. У нього є якісна основна 50-Мп камера, 50-Мп телевік з 2-кратним оптичним зумом і 13-Мп ширик. Що до власне складного екрана, то він побудований на AMOLED-матриці, має діагональ 7,85 дюйма, роздільну здатність 2000х2296 пікселів і частоту оновлення 120 Гц. А компанію йому складає зовнішній 6,42-дюймовий AMOLED-екран, який позбавить вас від необхідності відкривати гаджет при кожному його використанні.

Honor Magic Vs

З’явився власний складаний смартфон і в асортименті Honor. Якщо бути точним, це не перший подібний гаджет в асортименті бренду, але Magic V так і не вийшов за межі Китаю, а у Magic Vs є всі шанси дебютувати на світовій арені.

Проблема в тому, що перші огляди Honor Magic Vs говорять про нього, як про досить сирий гаджет. Чіткої фіксації половинок смартфона немає ні при повному, ні при частковому розкритті. Немає у нього і функції автоматичного поділу екранів у наполовину розкладеному (ноутбучному) вигляді. А ось сам складаний екран виявився дуже якісним, з відмінною передачею кольору і високою яскравістю.

Motorola razr 5G

Motorola razr 5G напевно сподобається тим, хто сумує за часами стильних розкладачок Moto razr, у стилі яких і виконаний цей смартфон. Втім, навіть якщо ви не відчуваєте ніякої ностальгії, вас цілком можуть підкупити невеликі розміри цього гаджета і його дуже доступний цінник в районі 30 000 грн.

Щоправда, і топових характеристик ви за ці гроші не отримаєте. В основі смартфона лежить посередній чипсет Snapdragon 765G з 8 Гбайт оперативки. Він пропонує середній же набір камер, а 6,2-дюймовий складаний OLED-екран гаджета сильно витягнутий по вертикалі і має роздільну здатність 2142×876 пікселів. Хоча якраз останнє може стати для багатьох скоріше перевагою.

Oppo Find N2 Flip

Подібний же форм-фактор, до речі, пропонує і Oppo Find N2 Flip. Ось тільки “начинка” тут куди серйозніша. Це і набагато продуктивніший чипсет Dimensity 9000+ з більшим об’ємом оперативної пам’яті до 16 Гбайт, і ємніший акумулятор, і, звісно, набагато цікавіший складаний AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц.

Зате дизайн Motorola razr 5G, на наш скромний погляд, все-таки цікавіший. Але, звичайно, це лише справа смаку. А ось ціна помітно вища саме у розробки Oppo, що й не дивно, враховуючи її більш просунуті характеристики. Смартфон поки що не продають в Україні, а в онлайн-роздробу його можна купити за 50 000 гривень і вище.

Oppo Find N2

Якщо складні смартфони у форм-факторі розкладачка вам здаються незручними, а “планшетні” варіанти таких гаджетів відштовхують своїми великими розмірами, вам може сподобатися Oppo Find N2. Смартфон помітно компактніший за Tecno Phantom V Fold і Honor Magic Vs, але при цьому нічим не поступається їм у плані начинки.

Усе завдяки відносно невеликому для такого типу пристроїв 7,1-дюймовому AMOLED-екрану з роздільною здатністю 1920х1792 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. Його доповнює 5,54-дюймовий зовнішній AMOLED-екран з такою самою частотою обертання, а блок камер представлений вельми значним набором з основного 50-Мп сенсора, 32-Мп телевіка з 2-кратним оптичним збільшенням і 48-Мп ширококутної камери.

Xiaomi Mix 2 Fold

Якщо Oppo Find N2 – це один з найкомпактніших “планшетних” складних смартфонів, то Xiaomi Mix 2 Fold – один з найбільших. Тут встановлено великий 8,02-дюймовий складаний AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2160х1914 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, а його зовнішній AMOLED-екран має діагональ 6,56 дюйма з роздільною здатністю 2520х1080 пікселів і такою ж частотою оновлення 120 Гц.

За продуктивність пристрою відповідає флагманський чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 у компанії з 12 Гбайт оперативки і до 1 Тбайт вбудованої пам’яті. Серед його камер присутні основний 50-Мп сенсор, 8-Мп телевік і 13-Мп ширококутна камера. При цьому товщина смартфона напрочуд невелика – 11,2 мм у складеному і 5,4 мм у розкладеному стані. Для складного смартфона це дуже мало.

Huawei Mate X3

Huawei вважається одним із першопрохідців на ринку складних смартфонів, тому і за її свіжими розробками ми стежимо особливо ретельно. Ну а нещодавно анонсований китайцями Huawei Mate X3 можна назвати одним із найперспективніших новачків цього року.

Незважаючи на свій форм-фактор, цей апарат отримав захист від води рівня IPX8. І все це при надзвичайно невеликій вазі пристрою в 239 грамів і його товщині 5,3 мм у розкладеному стані. До всього іншого, смартфон складається без зазору, а спеціальні петлі дають змогу фіксувати його під різними кутами, що стане в пригоді, наприклад, під час зйомки. До речі, у нас є відеоогляд ще одного цікавого складного смартфона – Huawei Mate Xs2, головною особливістю якого став зовнішній складаний екран.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Ну і якийсь топ складних пристроїв без продукції корейської Samsung і її багато в чому примітного смартфона Samsung Galaxy Z Fold 4. А примітний він насамперед тим, що складаний екран цього гаджета може працювати зі стилусом S Pen, що перетворює його на чудовий інструмент для творчості.

Є у телефону і ще одна “фішка”, щоправда, “фішка” досить спірна. За внутрішнім дисплеєм Galaxy Z Fold 4 встановлена підекранна селфі-камера, що створює ефект безмежного простору. Ну а спірна вона через низьку якість зйомки, що й не дивно, враховуючи зародковий рівень розвитку таких технологій. Втім, це навряд чи може стати проблемою, адже у телефона є і друга фронталка – цілком звичайна камера на 10 Мп.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Flip 4 – це здебільшого іміджеве рішення, розраховане на прекрасну половину людства. Причому, на відміну від того ж Galaxy Z Fold 4, пристрій не належить до флагманських продуктів і має відносно доступний для складних смартфонів цінник.

Внутрішній складаний екран смартфона побудований на AMOLED-матриці з діагоналлю 6,7 дюйма, роздільною здатністю 2640×1080 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. А ось зовнішній екран через свій невеликий розмір для управління телефоном не призначений. Його головні завдання – показ повідомлень і службової інформації, а також можливість роботи в якості видошукача. Дісталося смартфону і дещо від флагмана лінійки – це продуктивний чипсет Snapdragon 8+ Gen 1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.