Справжня причина, через яку Samsung хоче використовувати Exynos 2400 для лінійки Galaxy S24

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Samsung порадували всіх шанувальників Galaxy, використавши виключно процесор Snapdragon у серії Galaxy S23. Завдяки цьому чіпу серія Galaxy S23 пропонує найкращу продуктивність і час автономної роботи, які коли-небудь існували в смартфонах серії Galaxy S. Проте, компанія, як і раніше, планує повернути процесор Exynos у Galaxy S24.

Реклама

Звичайно, офіційно нічого не буде відомо до початку наступного року, але вже було досить багато чуток про флагманську серію Samsung 2024 року.

Згідно з повідомленнями південнокорейських ЗМІ, Exynos може ефектно повернутися в лінійку Galaxy S з Galaxy S24. Судячи з усього, відмова від використання чипів Exynos у серії Galaxy S23 призвела до того, що компанії довелося витратити на купівлю чипів у 2022 році на 49,9% більше порівняно з попереднім роком. Це до слова про те, що компанія нібито спить і бачить як би скоротити витрати.

Тож якщо ця чутка підтвердиться, і Samsung справді розробить десятиядерний процесор Exynos 2400, який може конкурувати з усім, що Qualcomm випустить наступного року, це дасть змогу Samsung виділити більше свого бюджету Galaxy S24 на поліпшення характеристик.

У звіті стверджується, що Samsung вирішили збільшити базову оперативну пам’ять і сховище в Galaxy S24. Повідомляється, що Galaxy S24 і Galaxy S24+ матимуть 12 ГБ ОЗП і 256 ГБ пам’яті, а Galaxy S24 Ultra може мати 16 ГБ ОЗП. Компанія може домогтися цього, не підвищуючи ціни на серію Galaxy S24 (порівняно з Galaxy S23), зменшивши вартість закупівлі процесорів + переговори про більш вигідну угоду з Qualcomm, для яких Samsung це клієнт номер один.

Судячи з усього, 4-нм процес виробництва Samsung Foundry значно покращився з моменту його появи, тому продуктивність 10-ядерного Exynos 2400 може бути набагато кращою, ніж у Exynos 2200, який використовувався в Galaxy S22. Інсайдер галузі заявив: “Зі стабілізацією продуктивності 4-нанометрового ливарного виробництва Samsung Electronics спостерігається позитивна реакція на продуктивність Exynos 2400 як усередині компанії, так і за її межами”.

І може виявитися, що використання чипа Exynos 2400 у деяких регіонах дасть змогу Samsung знизити зростання цін (якщо таке буде) у 2024 році. У той час як багато підковані користувачі телефонів, навряд чи будуть сильно натхнені перспективами використання Samsung чіпсета Exynos 2400 на деяких пристроях серії Galaxy S24 (знову ж таки, в залежності від регіону), більшість споживачів, ймовірно, не можуть назвати чіпсет, на якому працюють їхні телефони. У результаті ціни на нову серію можуть бути більш важливим фактором для середньостатистичного споживача.

І якщо Exynos 2400 SoC такий самий потужний, як кажуть чутки, і з поліпшенням продуктивності 4-нм Samsung, все більше і більше схоже, що моделі Galaxy S24 на базі Exynos 2400 стають реальною річчю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: