Samsung Galaxy S25 Ultra – буде неймовірно потужним

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Минулого місяця ми дізналися, що Samsung розробляє власний графічний процесор і що він буде заснований на архітектурі AMD RDNA. Кілька тижнів по тому інсайдер також повідомив, що цей графічний процесор буде використовуватися в прийдешньому флагманському чіпсеті Samsung Exynos 2500, який буде використовуватися в Galaxy S25. Що ж, Samsung, схоже, серйозно налаштований на свій власний графічний процесор, оскільки в останніх новинах з Китаю йдеться про те, що компанія найняла Цзяо Яна, відомого експерта з розробки графічних процесорів.

Реклама

У минулому Цзяо Ян працював з Huawei над створенням команди розробників графічних процесорів у компанії. Він також працював з Alibaba Damo Academy над розробкою Hankuang 800, який, за словами фірми, є найпотужнішим у світі чіпом інтерфейсу ШІ. До приходу в Samsung він керував розробкою мікросхем штучного інтелекту в Li Auto, китайському бренді електромобілів. Повідомляється, що в Samsung Ян відповідатиме за створення команд для розроблення власного графічного процесора, а також за планування проєкту.

Крім того, Samsung також контактує з Цзяо Гофаном, співзасновником Biren Technology. Гофан відповідав за створення команди Qualcomm Snapdragon, а також відповідав за розробку п’яти поколінь архітектури графічного процесора Adreno. З огляду на те, що Samsung вже найняла одного з найкращих експертів з розробки графічних процесорів у галузі та шукає ще одного, компанія, схоже, серйозно ставиться до того, щоб підготувати власний графічний процесор до виходу Galaxy S25. У попередніх звітах стверджувалося, що Samsung хоче створити власний флагманський процесор, оптимізований для флагманських смартфонів і планшетів Galaxy.

Однак для Galaxy S23 і Galaxy S24 компанія вирішила використовувати виключно чипи Qualcomm Snapdragon. У 2025 році ми можемо побачити повернення чіпа Exynos (чи нового бренду?) у телефони серії Galaxy S. Нещодавно компанія розширила своє партнерство з AMD, щоб використовувати свої технології Radeon GPU в майбутніх чіпах Exynos. Звучить як загроза. Але подивимося. Можливо, спроба номер 70 буде вдалою у Ексінос? Шкода, що піддослідними, як зазвичай, будемо ми з вами. Але як завжди, віримо в краще.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ