В iРhone виявили вшиту функцію відстеження. Навіщо це потрібно Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Портал 9to5Mac, співробітники якого досліджували код останньої iOS 16.2, повідомляє про наявність в ОС вшитої функції відстеження під назвою countryd. Вона збирає цілий масив даних: місце розташування смартфона за GPS, код країни, інформацію про SIM-карту користувача. Це не шпигунський шкідник, а інструмент, який цілеспрямовано інтегрувала Apple.

Точної інформації, навіщо він потрібен, поки що немає. Але журналісти припускають, що за допомогою countryd блокуватимуть функції та застосунки iРhone, які недоступні в певних країнах через вимоги місцевої влади. Наприклад, зараз відеозв’язок по FaceTime не працює в Арабських Еміратах, але подібні обмеження можна відключити, якщо перевести айфон на інший регіон. У майбутньому такі обхідні шляхи напевно прикриють.

Також countryd може знадобитися Apple у світлі того, що Євросоюз зажадав від компанії реалізувати на iPhone встановлення додатків зі сторонніх джерел. Очікується, що така можливість з’явиться вже в наступній iOS 17. З новим інструментом відстеження купертинівці напевно заборонять подібні вольності в інших країнах, користувачі яких теж захочуть змінити регіон і качати безкоштовний софт не з фірмового магазину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.