Що відомо про Samsung Galaxy S24 Ultra: характеристики, ціни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy S23 з’явився на ринку лише кілька місяців, але млин чуток про Galaxy S24 вже відкрився. Імовірно, Samsung щось недоговорює – зокрема і з Galaxy S24 Ultra.

Установка камери Galaxy S24 Ultra може складатися з трьох камер, повідомляє Ice Universe на китайській платформі коротких новин Weibo. З іншого боку, Galaxy S23 Ultra оснащений чотирьохядерною камерою. Телеоб’єктив із 3-кратним оптичним зумом вважається популярним вибором. Камера-перископ з десятикратним оптичним збільшенням, за його словами, все ще залишається.

Ну і що ми можемо зробити з чутками? Перш за все: Ice Universe – дуже надійне джерело. Однак до випуску моделей Galaxy S24 мине ще десять місяців. Отже, ми перебуваємо на дуже ранній стадії, і багато що ще може змінитися. Тож до будь-якого витоку слід ставитися з певною обережністю, Ice також говорить про це між рядків. Проте, є два підходи, які роблять чутки цілком імовірними. У будь-якому разі, було б логічно відмовитися від зум-об’єктива, оскільки він був би просто зайвим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

200-мегапіксельна камера виключає телеоб’єктив

Спочатку, звичайно, звучить дуже дико, що цифровий зум об’єктива перевершує оптичний зум камери, оскільки цифрове збільшення зазвичай асоціюється з втратою якості. Але вже в найкращому на даний момент телефоні Samsung є основна камера на 200 МП, яка теоретично може взяти на себе поточну роль 3-кратного оптичного зуму.

Завдяки високій роздільній здатності Samsung може просто вирізати частину сенсора; не збільшуючи сенсора занадто далеко, бо тоді це швидко призведе до помилок зображення. Тоді фотографія все одно матиме роздільну здатність, що перевищує 10 МП, яку мав би зум-об’єктив у S23 Ultra.

Новий телеоб’єктив перебуває на підйомі

Як уже згадувалося, Galaxy S23 Ultra оснащений двома телеоб’єктивами, які забезпечують 3-кратний і 10-кратний оптичний зум відповідно. Однак ми вже знаємо точно такий самий дует із Galaxy S22 Ultra. Іншими словами, ймовірно, настав час Samsung включити в Galaxy S24 Ultra нещодавно розроблені телеоб’єктиви. То чи є нова камера з перископом? Цілком можливо, що об’єктив поєднує в собі переваги двох сучасних телевізорів.

Але можливий і крок назад, який може стати кроком уперед. Galaxy S23 Ultra – єдиний топовий смартфон із 10-кратною перископічною камерою. З іншого боку, конкуренція коливається від 3x до 5x. Таким чином, ці моделі мають менше збільшення, але зате мають значно більшу діафрагму. Відповідно, вони також підходять для зйомки в умовах низької освітленості. Саме тут у камери Samsung Periscope з діафрагмою f/4.9 є свої слабкі сторони.

Однак це було б так

Коли виробники відмовляються від функцій, протест, як правило, дуже сильний. Однак тут цілком можуть бути переваги для користувачів і жінок. І ще є одна поки що нерозкрита перевага: Galaxy S24 Ultra, ймовірно, заощадить хоча б трохи ваги з одним об’єктивом менше. Зрештою, поточна модель важить 234 г, і багато шанувальників Samsung бажають, щоб виробник посадив свою топ-модель на дієту.

Однак що суперечить усім цим тезам і чуткам загалом: починаючи з Galaxy S20 Ultra, Samsung робить упор на максимально можливий зум. З чуток, у минулому маркетингова команда Samsung навіть брала гору над технологічним відділом. Таким чином, метою було вивести на ринок пристрої, які можна було б просувати з максимально можливим збільшенням і великою кількістю мегапікселів.

Але, як згадувалося на початку, до дозволу, ймовірно, ще кілька місяців. Протягом року, безсумнівно, буде більше ясності. Це також стосується і ще однієї чутки про червоний олівець: нібито Samsung у майбутньому зробить ставку тільки на дві моделі в серії Galaxy S. Ера моделі Plus може закінчитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.