Три найкращі новинки смартфонів 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком покоління смартфонів систематично змінюють одне одного. І 2023 рік не став винятком. Цього року асортимент моделей мобільних гаджетів поповнився кількома десятками новинок, які оснащені широким набором функцій і можливостей, і відрізняються за зовнішнім дизайном.

Galaxy S23 Ultra від Samsung

Нещодавно компанія представила публіці 3 новинки лінійки “Ультра”. S23 Ultra вважається найбільш технологічним флагманським смартфоном з усіх існуючих гаджетів.

Характеристика

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новинка зовні схожа на 22-версію. За формою смартфон нагадує пристрій з лінійки Note. Діагональ S23 дорівнює 6,8 дюймам. Екран працює на базі АМОЛЕД Динамік 2X. На думку виробника, рівень максимальної яскравості досягає 1750 ніт. Смартфон має тонкі рамки, а фронтальна камера розташована на верхній частині екрана. Для захисту виробники оснастили його склом “Gorilla Victus”. Таке покриття має протиударну функцію і стійкість до механічних впливів. Гаджет оснащений лотками для 2 сім-карт і підтримкою eSIM. Задня панель виготовлена з надміцного матового скла, стійкого до забруднень.

Головна особливість смартфона – це наявність стилуса в корпусі. Обсяг акумулятора дорівнює 5000 мАг. Пристрій оснащений чипом Снапдрагон 8 Gen 2 на базі процесора Qualcomm. Оперативна пам’ять становить 8 Гб, а постійна – 256 Гб. Є первинний і оновлений фотомодуль. Перші 3-камери – це телефото, перископ-датчик і ширококутний. 4-та має роздільну здатність у 200 Мп.

Плюси:

  1. Енергоефективний дисплей LTPO 3.0.
  2. Міцний корпус.
  3. Підвищена продуктивність.
  4. Камера з 10-кратним оптичним зумом.
  5. Вологозахист IP68.
  6. Бездротовий заряд.

Мінуси:

  1. Адаптер продається окремо.
  2. Висока ціна.
  3. Відсутність підтримки Wi-Fi 7.

Poco X5 Pro

Новинка від дочірньої фірми бренду Xiaomi. Головною відмінністю є велика вставка, що закриває блок з камерами. Смартфон випускається в різних кольорах від чорного до блакитного. Найпоширенішим вважається жовте забарвлення з чорними бічними гранями.

Характеристика

Виділяється серед інших моделей стильним дизайном, задня панель покрита склом, а рамка з алюмінієвого сплаву. Є камера з 3 модулями. Діагональ дорівнює 6,67 дюймам. Смартфон оснащений АМОЛЕД-дисплеєм, і процесором Снапдрагон 778G від Qualcomm, що забезпечує високу продуктивність. Частота екрану – 120 Гц. Оперативна пам’ять дорівнює 8 Гб, а вбудована 128 Гб. Також є підтримка 5G, що забезпечує високошвидкісним інтернетом.

Виробники акцентувалися на якості камери. Блок на задній стороні складається з 3 модулів. Це – задня камера (108 Мп), ширококутний об’єктив і макрооб’єктив на 2 Мп. Для відеодзвінків і селфі є фронтальна камера в 16 Мп. Ємність батарейки дорівнює 5000 мАг. Смартфон оснащений функцією швидкого заряду.

Плюси:

  1. Відмінний дисплей і частота оновлень.
  2. Підвищена продуктивність.
  3. Швидке заряджання й автономність.
  4. Найкращі стереодинаміки.

Мінуси:

  1. Неякісна фотозйомка.
  2. Макрозйомка має погану якість.
  3. Немає слота для карти пам’яті та радіо.

OPPO Find X6 Pro

Одна з вражаючих моделей від бренду Oppo. Смартфон виділяється відмінним дисплеєм і якістю зйомки.
Характеристика

Корпус мобільного пристрою виконаний з металу і скла, а бічні рамки з алюмінію. У продажу є моделі з коричневим, зеленим і чорним корпусом, також зі штучною шкірою. На задній стороні є круглий модуль, що займає половину корпусу. На панелі крім 3 камер у 50 Мп вбудовано спалах. Смартфон відрізняється незвичайним дизайном і тому вважається камерофоном. У комплект входить нестандартний захисний чохол. Діагональ становить 6,82 дюймів.

Є підтримка HDR10+ і Dolby Vision, а завдяки LTPO3 забезпечується висока частота. Модуль у 50 Мп, розташований на задньому боці, складається з основної IMX989 зі стабілізацією, ширококутною камерою з режимом “макрозйомка” і телеоб’єктива. Виробники оснастили смартфон процесором Снапдрагон 8 Gen 2. Пристрій працює на основі ОС Андроїд 13-ї версії з ПЗ ColorOS. Хорошу продуктивність також забезпечує батарейка об’ємом у 5000 мАг.

Плюси:

  1. Яскравість дисплея в 2500 ніт.
  2. Економія заряду.
  3. Наявність камери з 2,8-кратним зумом.
  4. Швидкий заряд.
  5. Захист від вологи IP68.
  6. Швидкісна пам’ять UFS 4.0
  7. У комплект входять кабель, чохол і зарядний пристрій.

До мінусів належить відсутність слота для карти пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.