Який купити смартфон до 25 000 гривень. Рейтинг рекомендованих телефонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Смартфони до 25 000 гривень – це дуже неоднорідна група, яка включає в себе моделі, що претендують на звання флагманів, представників сильного середнього класу, старі флагманські моделі і ті, які вважаються бюджетними для бренду. Безумовно, є з чого вибрати, і ми спробуємо вказати, на який смартфон варто звернути увагу.

Реклама

Коли вік не має значення

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Можливо, фан-версія Samsung Galaxy S20 не є найсвіжішою моделлю в цьому списку, але, на мою думку, це був один з найуспішніших смартфонів Samsung за всю історію компанії і одна з найрейтинговіших моделей серед користувачів. Samsung Galaxy S20 FE був створений як “відповідь” на очікування користувачів, які були не зовсім задоволені оснащенням і ціною моделей серії Galaxy S20. І це, безперечно, було вдалим рішенням, оскільки смартфон запропонував дійсно сильні технічні характеристики за дружньою ціною.

У 2020 і 2021 роках це була просто найповніша, найдосконаліша модель, якій важко було знайти гідну конкуренцію. Чи зберігає ця модель сенс у 2023 році? Ну, той факт, що виробник не зняв її з продажу, а все ще присутній на ринку, про щось свідчить. Однак через кілька років ви повинні змиритися з тим, що модель незабаром втратить програмну підтримку.

Apple в червоному кольорі

Apple iPhone SE 128 GB (Product Red)

Смартфон під брендом Apple – мрія багатьох користувачів. Пристрої з логотипом надкушеного яблука здобули певну репутацію, але високі ціни означають, що вони доступні не всім. Хіба що ви зробите ставку на моделі SE, які є більш бюджетними айфонами. Однією з таких пропозицій, яка знаходиться в ціновому діапазоні до 3000 фунтів стерлінгів, є Apple iPhone SE 128GB (PRODUCT)RED.

Компактна модель працює під управлінням iOS 15, має 4,7-дюймовий дисплей Retina з роздільною здатністю 1334 x 750 пікселів і камеру на 12 МП, яка відповідає за фотографії. Серцем смартфона є процесор A15 Bionic, а за безпеку даних відповідає TouchID. За зв’язок відповідають Wi-Fi 6, NFC і Bluetooth 5.0, а з фізичних роз’ємів тут є порт Lightning.

Найшвидший у світі телефон, що заряджається найшвидше

realme GT Neo 3 12/256 GB Nitro Blue

Смартфон, який всім своїм виглядом хоче показати, наскільки він швидкий (див. огляд Realme GT Neo 3). Не дарма виробник рекламує його як телефон з найшвидшою зарядкою у світі. З 0 до 50% він заряджається всього за 5 хвилин! Крім того, він забезпечує високий термін служби акумулятора, оскільки після 1 600 циклів заряджання ефективна ємність акумулятора становить 80%.

Смартфон також швидкий завдяки потужному восьмиядерному процесору MediaTek Dimensity 8100 та графічному процесору Mali-G610 MC6 з технологією MediaTek HyperEngine 5.0. Про швидкість також свідчить синій корпус з двома спортивними смужками.

Чистий Android

Google Pixel 7

Для багатьох людей оптимізація системи є найважливішим фактором – у цьому випадку смартфони Google, які мають чистий Android і першими отримують оновлення системи, не мають собі рівних. Пікселі – це моделі з високим рейтингом, і серед них дуже гарною пропозицією середнього класу є Google Pixel 7. Він має 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої пам’яті. Він працює під управлінням Android 13 і має великий 6,7-дюймовий екран з роздільною здатністю 2400 x 1080 пікселів.

Варто зазначити, що пристрій є водонепроникним (IP68), підтримує 5G-зв’язок і має власний процесор Google Tensor 2 в основі. 50-мегапіксельна камера забезпечує високу якість фотографій і відео, а нічний режим і функції штучного інтелекту полегшують зйомку. Основну камеру підтримує додатковий об’єктив на 12 Мп, а спереду є камера на 10,8 Мп.

Пріоритет на продуктивність

realme GT 2 12/256 ГБ

Витончена та стильна модель, виготовлена за екологічно чистою технологією Paper Tech Master Design, яка ставить на перше місце продуктивність. Він оснащений процесором Snapdragon 888 і потужною системою парового охолодження з нержавіючої сталі Vapor Cooling Max для зниження температури ядра. Realme також робить ставку на ємний акумулятор і швидку зарядку – в даному випадку ми маємо елемент на 5000 мАг і швидку зарядку потужністю 65 Вт.

Не залишився поза увагою і екран – це 6,6-дюймовий AMOLED-дисплей з частотою оновлення до 120 Гц. За звук відповідають стереодинаміки з Dolby Atmos, а за фотографії – основна камера на 50 МП і селфі-камера на 16 МП. Це, безумовно, недорогий флагман, який не розчарує.

Найпотужніша камера

Xiaomi 12T 8/128 ГБ

Для багатьох людей найважливішою характеристикою нового смартфона є камера. Серед моделей вартістю до 3000 фунтів стерлінгів є багато таких, що можуть похвалитися відмінною якістю фотографій. Серед них лідирує Xiaomi 12T, смартфон з основною камерою на 108 Мп.

Ефекти від зйомки можна переглядати на 6,67-дюймовому AMOLED-екрані CrystalRes AMOLED, який забезпечує понад 68 мільярдів кольорів і роздільну здатність 1220p. Крім того, Xiaomi 12T оснащений стереодинаміками Dolby Atmos для покращеного звучання. Акумулятор ємністю 5000 мАг забезпечує тривалий час автономної роботи, а зарядка HyperCharge потужністю 120 Вт означає, що телефон можна зарядити до повного заряду за десяток хвилин.

Це все ще середній або вже вищий клас?

Насправді, демаркація цінових полиць і те, чи відноситься та чи інша модель до нижнього, середнього або вищого сегменту, вже давно розмита. Раніше верхньою межею ринку було 25 000 грн, але з огляду на той факт, що останні флагманські моделі значно перевищують поріг 30 000 грн, зараз ми говоримо про середній або вище середнього сегмента. І тут вже все залежить від багатства вашого гаманця.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ