Найкращі смартфони до 10 000 гривень – топ 5 бюджетних гаджетів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Дешеві телефони – справжня рулетка. В одній ціновій категорії можна знайти дуже посередні моделі і навпаки, відшукати справжній скарб. Якщо вам потрібен сучасний бюджетний телефон 2022-2023 року випуску, ця добірка для вас. Зібрали ультрабюджетні та недорогі смартфони до 10 000 гривень, які актуальні зараз. Ціни дійсні на момент написання статті.

Реклама

Максимально бюджетний TECNO Spark Go 2023

Новинка, яку випустили наприкінці 2022 року, але позиціонували як топове дешеве рішення для 2023 року. Смартфони TECNO – ультрабюджетні моделі, які користуються великим попитом в Африканських країнах. І ось уже кілька років виробник підкорює російський ринок.

Модель Spark Go 2023 коштує менше десяти тисяч рублів. При цьому має хороші характеристики:

  • за швидкодію відповідає процесор MediaTek Helio A22 і 3 Гб оперативної пам’яті. Хороший показник, оскільки багато моделей з такою ж ціною мають 1-2 Гб ОЗП, що негативно позначається на продуктивності. З 3 Гб оперативної пам’яті смартфон може швидко відкривати/закривати додатки, не підвисає, запускає мало- і середньопотужні програми та ігри;
  • яскравий IPS з роздільною здатністю 1600х720 – не найвища деталізація зображення. Але це нормальний показник для ультрабюджетних смартфонів. Зображення буде чітким, а написи будуть добре читатися навіть на вулиці;
    стильний дизайн з плоскими, як у Айфона, гранями;
  • основна камера одна – 13 Мп + є допоміжний модуль глибини. Підтримує тільки базові режими зйомки. Автофокус працює справно, різкість висока. Якість знімків адекватна для ціни – чітко, яскраво на світлі, шуми вночі. Якість нижча, ніж у
  • бюджетних камерофонів, але ця модель такою і не є;
  • батарея ємна – 5000 мА-год. Вистачить до 25 годин у режимі читання і до восьми годин ігор.

Універсальний Huawei Nova Y90

Бюджетний телефон за 8 000 грн. Дизайн у моделі стандартний: закруглені кути, трохи загнуті бічні грані. Одна особливість – рамки навколо екрана максимально вузькі, щоб дисплей 6,7 дюймів здавався більшим.

Роздільна здатність екрана 2388х1080 пікселів. Картинка яскрава, досить деталізована. Можливо вибрати частоту оновлення екрана: 60 або 90 Гц. Також можна виставити динамічну – смартфон сам визначить, яка краща в даний момент. Якщо читаєте, вона знизиться. Якщо дивитеся фільм з активними сценами або граєте – підвищиться.

Блок камери виконаний не зовсім стандартно. Основний модуль має вигляд кола, в різних частинах якого розташовані три камери (50+2+2 Мп) і спалах. Смартфон Huawei Nova Y90 не позиціонують як камерофон. Тому в зйомці на цей апарат немає нічого надприродного. Кадри виходять чіткими і яскравими при хорошому освітленні. Вночі з’являються шуми.

У гаджеті стоїть процесор Qualcomm Snapdragon 680. Не найтоповіше, але надійне і популярне рішення. У поєднанні з 4 Гб оперативної пам’яті смартфон працює стабільно, швидко, справляється з поставленими завданнями.

А якщо шукаєте модель з більш потужною начинкою, варто звернути увагу на модельний ряд Nova 10. Огляд смартфона Huawei Nova 10 SE підготували в окремій статті в блозі.

REALME C55 з високою продуктивністю

У бюджетному сегменті можна знайти багато хороших моделей. Одна з них – смартфон REALME C55. Цей телефон вже став справжнім хітом в Індії – продажі за перші п’ять годин побили рекорд по країні. Тепер новинка підкорює російський ринок.

Особливості:

  • динамічний острів майже як у Айфона. У верхній частині екрана є зона, на який відображається кількість пройдених кроків, рівень заряду та інша інформація;
  • великий обсяг пам’яті – 256 Гб. Це вражаюче для моделі з такої бюджетної категорії;
  • ОЗП 8 Гб, але програмно можливе динамічне збільшення до 16 Гб. Це дасть змогу запускати навіть вимогливі програми та ігри;
  • яскравий FHD+ дисплей (2400х1080 пікселів) і частотою оновлення 90 Гц. Картинка чітка, динамічна, рухи плавні;
  • основна камера 64 Мп, є штучний інтелект, автокорекція кадрів. Фото виходять з підвищеною чіткістю, глибиною і природною передачею кольору. Порівняно з попередніми моделями С серії швидкість фокусування збільшена на 40,4%, є розумний алгоритм шумозаглушення. Завдяки цьому нічні фото також виходять чіткими та деталізованими.

Xiaomi Redmi Note 12 для зйомки фото

Якщо ви шукаєте смартфон з хорошою камерою до 20 000 рублів, в асортименті Сяомі такий знайдеться. Це універсальна модель, у якої багато переваг:

  • великий (6,67 дюймів) AMOLED-екран з роздільною здатністю 2400х1080 пікселів. Картинка яскрава, чітка, деталізована, глибокий чорний колір. Є функція AlwaysOn Display – коли смартфон заблокований, можна вивести на екран віджет або важливу інформацію. Також на екрані просто читати, дивитися відео навіть при яскравому сонці на вулиці;
  • сучасна оболонка MIUI 14 на базі Android 13. Є багато можливостей кастомізації. Наприклад, налаштування активного екрана, стрічки віджетів, управління жестами;
  • модель є в різних модифікаціях – з 4 або 6 Гб оперативної пам’яті. Смартфони з меншою її кількістю коштують дешевше, а з більшою працюють швидше;
  • основний блок оптики складається з трьох камер 50+8+2 Мп. Фото і відео можливості не надприродні, але відмінні для цінової ніші. Шумів мало. Що більше світла, то кращі кадри, передача кольору природна. Є багато режимів для зйомки портретів, панорам, документів тощо.

Потужний Poco X5 5G

Один з найкращих смартфонів до 10 000 гривень, який з’явився в 2023 році. Головна особливість новинки – великий і яскравий AMOLED-дисплей 6,67 дюймів з частотою оновлення 120 Гц. Про що це говорить:

  • чорний буде максимально глибоким;
  • передача кольору природна, а насиченість і яскравість високі;
  • у динамічних роликах та іграх рухи персонажів будуть максимально природними та плавними.

За швидкодію відповідає популярний чип Snapdragon 695. 6 Гб ОЗП вистачить для реалізації всіх завдань без підвисань. Можна запустити навіть сучасні вимогливі ігри та ресурсомісткі утиліти (але частіше на середніх налаштуваннях). А 128 Гб вбудованої пам’яті вистачить для важливих файлів.

Основна камера моделі стандартна, з трьома датчиками: 48+8+2 Мп. Якість знімків гідна, але кольори часто холодніші, ніж є насправді. Для знімків вночі краще використовувати спеціальний режим, який додасть більше світла, деталей і згладить шуми. Фронтальна камера 13 Мп. При недостатній кількості світла присутні шуми, але загалом знімки чіткі та якісні.

Вибрати дешевий і якісний смартфон нескладно. У ціновій категорії до 10 000 гривень реально знайти модель з хорошими характеристиками, яка прослужить не один рік.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ