Які iPhone перестануть продаватися у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Ми вже звикли, що щороку вереснева презентація Apple дає нам привід поговорити не тільки про нові моделі пристроїв компанії з Купертіно, а й обговорити, які айфони зняли з виробництва і перестали продавати. У деяких випадках подібні рішення зумовлені моральним старінням. А в іншому – щоб старі моделі не заважали продаватися новим. Адже співвідношення ціна-якість у свіжих айфонах не завжди ідеальне. Цей рік теж не буде винятком, і за традицією кілька популярних iPhone зникнуть з полиць магазинів.

Реклама

Серед цих моделей не найпопулярніший iPhone 13 mini, бестселер iPhone 12 і топові iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Тому, якщо ви давно планували купівлю однієї з цих моделей, саме час почати збирати гроші, щоб встигнути це зробити. У цьому матеріалі розбираємося, чи варто купувати якийсь із цих айфонів і де це можна зробити за вигідною ціною.

iPhone 13 mini

Почати пропоную з найменшого смартфона в нашій сьогоднішній добірці – iPhone 13 mini. Його попередник – iPhone 12 mini проіснував якраз два роки, і в 2022 Apple перестала його продавати. Тому логічно припустити, що і у iPhone 13 mini буде абсолютно такий самий термін життя. І, судячи з усього, це буде останній маленький Айфон з безрамковим дизайном. Якщо згадати, що цей апарат продавався в дуже маленьких кількостях, то можна бути впевненими, що знову подібний експеримент Apple провертати не ризикне.

Що ж пропонує покупцям iPhone 13 mini? Давайте разом подивимося:

  • Процесор Apple A15 Bionic, який досі встановлюється в iPhone 14 і iPad mini 6;
  • OLED-екран діагоналлю 5,4 дюйма зі щільністю пікселів 476 ppi;
  • Подвійна основна камера, що дає змогу робити чудові фотографії та знімати плавні відео, які не снилися більшості Андроїд-смартфонів;
  • Захист від води IP68;
  • Підтримка бездротової зарядки з MagSafe і швидкої дротової зарядки 20 Вт.

Загалом перед нами топовий Айфон, якби не одне “але”. Через маленький корпус у нього встановлена батарейка на 2406 мАг. Під великим навантаженням iPhone 13 mini абияк доживе до обіду. Тому якщо ви тільки розмовляєте телефоном або просто листуєтеся в соцмережах, то цей смартфон вам підійде. В іншому разі краще придивитися до чогось більшого.

iPhone 12

iPhone 12 – це перший смартфон Apple після iPhone 5S, який отримав плоскі бічні грані. Користувачі кілька років просили Apple повернутися до такого дизайну, і саме в цій моделі це сталося. Але iPhone 12 не тільки перший у частині дизайну корпусу, а й останній з великим вирізом під Face ID, який з’явився ще в iPhone X. Усі моделі після мали або зменшений чубок, або взагалі Dynamic Island. Тому якщо вам хочеться придбати Айфон з відносно класичним зовнішнім виглядом, то iPhone 12 просто створений для вас. Крім цього, в ньому ви знайдете такі фішки:

  • iPhone 12 навіть через три роки після виходу має крутий і сучасний вигляд
  • Процесор Apple A14 Bionic, який навіть через 3 роки після виходу вибиває 730 тисяч в Антуту;
  • OLED-екран діагоналлю 6,1 дюйма зі щільністю пікселів 460 точок на дюйм;
  • Система з двох камер, яка дає змогу робити чудові фотографії та знімати круті відео;
  • Захист екрана Ceramic Shield;
  • Захист від води IP68;
  • Бездротова зарядка з підтримкою MagSafe і швидка дротова зарядка 18 Вт.

По суті, iPhone 12 представлення абсолютно не потребує. Це класичний Айфон, який став для багатьох еталонним. Особисто мені не вистачає в ньому тільки високої частоти оновлення екрану. Але якщо ви не куштували смартфон з такою технологією, то різниці й не помітите. Тому єдиним реальним його мінусом можна вважати тільки те, що моделі вже без малого три роки. Для когось цей показник може виявитися важливим. Але якщо з вами все гаразд, то ви точно не станете звертати на це увагу. iPhone 12 досі чудовий пристрій.

Порівняння iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max

На цій фотографії добре видно різницю в розмірах iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max
З моменту як Apple почала продавати Pro-Айфони, вона знімає їх з виробництва рівно через рік після виходу. Робиться це для того, щоб старі моделі не від’їдали продажі у нових. Така ж доля чекає iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max. Так, якими б крутими не були ці апарати зараз, але у вересні Apple офіційно припинить їхнє виробництво. Це перші моделі з Dynamic Island, які позбавлені чубчика, що так дратував багатьох користувачів, і отримали круту основну камеру на 48 МП. В iPhone і без того встановлювалася гранично універсальна камера, яка робить хороші знімки практично в будь-яких умовах і навіть у кривих руках. Тут же вона стала ще крутішою. На фотографії з iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max можна дивитися нескінченно. Крім цього, в цих смартфонах встановлено ось таке залізо:

Характеристика iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max
Екран LTPO OLED, 6,1 дюйми, 120 Гц, Dynamic Island LTPO OLED, 6,7 дюйми, 120 Гц, Dynamic Island
Камера 48 МП (f/1,8) + 12 МП (f/2,4) + 12 МП (f/2,8); триразовий оптичний зум 48 МП (f/1,8) + 12 МП (f/2,4) + 12 МП (f/2,8); триразовий оптичний зум
Процесор Apple A16 Bionic Apple A16 Bionic
Акумулятор 3200 мАг 4323 мАг
Захист від води IP68 IP68
Заряджання Бездротова з підтримкою MagSafe, швидка провідна 23 Вт Бездротова з підтримкою MagSafe, швидка провідна 23 Вт

Тут навіть нема чого коментувати. Це просто найтоповіші і найкрутіші Айфони просто зараз. Якщо ви хочете все най-най, то вам залишається тільки вибрати діагональ екрану і купити потрібну модель. До речі, відрізняються апарати реально тільки розміром екрана і акумулятором. В Антуту вибивають однакові 930 тисяч балів, що є флагманським показником. Тож якщо iPhone 14 Pro чи iPhone 14 Pro Max – це ваша мрія, то ще маєте трохи часу, щоб підкопити та придбати один із цих апаратів. Але раджу поспішити. Якщо ви не встигнете купити поточні прошки, то iPhone 15 Pro може коштувати ще дорожче.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ