10 речей, які ви помітите під час переходу з iPhone на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подумуєте про заміну вашого iPhone на пристрій Android? Ось деякі з відмінностей, до яких вам потрібно підготуватися.

Ви прочитали статті, побачили огляди і, нарешті, прийняли рішення відмовитися від iPhone і перейти на Android. Вам не терпиться вивчити все, що може запропонувати Android, і поекспериментувати з усіма тими незвичайними функціями, про які постійно говорять фанати.

Однак зверніть увагу, що Android має свої плюси та мінуси, як і iPhone. Цей посібник допоможе вам дізнатися, чого ви можете реально очікувати під час переходу на Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Є більш доступні варіанти

У той час як iPhone зазвичай починаються від 799 доларів, телефони на Android доступні за будь-якою ціновою категорією, тому у вас більше контролю над тим, скільки витратити на новий телефон. Звичайно, є серія iPhone SE, яка є більш доступною за ціною, але вона незначна з точки зору специфікацій, функцій і дизайну порівняно з аналогічними телефонами середнього класу на базі Android.

2. Від сервісів Apple важко відмовитися

Під час переходу на Android вам буде важко відмовитися від додатків Apple, якими ви звикли користуватися на iPhone, особливо від iMessage і FaceTime. Зробити це ще складніше, якщо ви підписані на такі сервіси Apple, як Apple TV+, Apple Arcade, Apple Music та Apple Fitness+.

Як новий користувач Android, ви будете розчаровані тим, що, хоча тепер у вас більше свободи, екосистема Android дещо безладна і розрізнена. Це означає, що немає тільки одного місця, куди ви можете звернутися за всіма вашими технологічними потребами, що є серйозною проблемою для користувачів, які не розуміються на технологіях.

3. Android має більше додатків і функцій

Одна річ, яку ви помітите одразу після переходу на Android, полягає в тому, що тут набагато більше додатків і функцій, ніж на iOS. Це тому, що iPhone (і продукти Apple загалом) віддають пріоритет простоті та зручності використання, тоді як телефони на Android віддають пріоритет функціональності та корисності.

На Android ви знайдете функції, про необхідність яких ви й не підозрювали. Фактично, виробники також додають користувацький “скін” поверх ОС Android, щоб відрізняти свої продукти від інших брендів.

Наприклад, одними з найкращих функцій телефонів Samsung є панелі Edge, захищена папка, режими та підпрограми. Телефони Pixel можуть похвалитися чарівною гумкою, розблокуванням фотографій та екраном виклику. Ви не знайдете їх на інших пристроях Android.

4. На телефонах Android більше реклами та шкідливих програм

Вивчаючи всі додатки і функції вашого нового телефону Android, ви також виявите, що, на жаль, шкідливих додатків і системної реклами стало більше. Це особливо вірно для більш важких оболонок Android, таких як Samsung One UI або MIUI від Xiaomi.

Справедливості заради, ви можете видалити ці попередньо встановлені додатки зі свого телефону і вимкнути системну рекламу, але наявність їх там насамперед викликає роздратування, з яким ви не хотіли б мати справу.

5. Телефони на Android заряджаються набагато швидше

Одна зі сфер, у якій iPhone дуже довго не досягали прогресу, – це швидкість заряджання. У той час як виробники Android сьогодні пропонують божевільні швидкості, такі як 65 Вт, 100 Вт або навіть вище, iPhone, як і раніше, залишається на рівні нижче 30 Вт. Це означає, що iPhone потрібно близько півтори-двох годин для повного заряджання, але деякі телефони на Android можуть зробити це всього за 30 хвилин!

6. Підключення до Windows просте

Перехід на Android має ще більше сенсу, якщо у вас комп’ютер із Microsoft Windows. Ви, напевно, вже знаєте, що Apple MacBook погано працюють з Android, і це може перервати ваш робочий процес і знизити продуктивність.

На щастя, ви можете легко зв’язати свій телефон Android і ПК з Windows за допомогою програми Microsoft Phone Link. З його допомогою ви можете отримувати доступ до додатків вашого телефону і фотографій на вашому комп’ютері, обмінюватися файлами між двома пристроями, читати повідомлення і відповідати на них, здійснювати і приймати дзвінки, а також отримувати сповіщення і керувати ними.

7. Вам потрібно створити більше облікових записів

В Android дратує те, що вам доводиться керувати великою кількістю облікових записів. Крім наявності облікового запису Google, вам також доведеться створити новий обліковий запис у виробника, у якого ви купуєте телефон. Це необхідно для резервного копіювання ваших даних і використання їхніх сервісів “Знайди мій пристрій” (за винятком випадків, коли ви купуєте телефон Google Pixel).

Ситуація стає ще гіршою, коли ви купуєте телефон Galaxy, тому що Samsung передає Microsoft частину своїх вимог до хмарного сховища для резервного копіювання ваших фотографій, відео та файлів. Це означає, що тепер у вас повинні бути облікові записи Google, Samsung і Microsoft. Дійсно, кошмар.

8. Виправлення помилок займає більше часу

Ще одна скарга на Android полягає в тому, що виправлення програмних помилок зазвичай займає більше часу, ніж на iPhone. Це тому, що, на відміну від Android з відкритим вихідним кодом, iOS є пропрієтарним програмним забезпеченням, яке дає Apple повний контроль над програмним забезпеченням, що працює на iPhone. Це дає змогу компанії швидко виявляти помилки і випускати патч для їх виправлення.

Крім того, оскільки телефони Android постачаються з призначеними для користувача скінами, знаходити й виправляти помилки стає ще складніше, оскільки вам доводиться з’ясовувати, чи пов’язана проблема з самим Android або з тим скіном, який ви на нього наклали. Саме тому оновлення програмного забезпечення на телефонах Android загалом відбуваються повільніше.

9. У вас більше контролю над своїм телефоном

Android пропонує вам більше контролю над вашим пристроєм, і ви помітите це кількома способами. Наприклад, з’явилося більше можливостей для налаштування, більше інструментів для багатозадачності та більше способів управління сховищем.

Як колишній користувач iPhone, ви також оціните поліпшене управління файлами на Android і можливість запускати сторонні лаунчери, а також примусове зупинення застосунків і очищення їхнього кешу.

10. Стало менше аксесуарів для купівлі

Оскільки Apple випускає лише кілька моделей iPhone на рік і не надто змінює дизайн із кожним поколінням, компаніям стає простіше виробляти аксесуари для iPhone, як-от чохли, підставки, бездротові зарядні пристрої, автомобільні кріплення та багато іншого.

Для порівняння, за рік випускаються сотні моделей телефонів на Android, і тому компаніям складно відстежувати їх усі, не кажучи вже про створення аксесуарів для них.

Android адаптується до вас

Як і в iPhone, в Android є свої плюси і мінуси. Але залежно від того, кого ви запитаєте, одне перевершує інше. Як новому користувачеві Android, вам найбільше сподобається те, що Android адаптується до вас, а не навпаки. Ви можете налаштувати свій телефон Android будь-яким зручним для вас способом, щоб він якнайкраще відповідав вашим унікальним потребам, стилю, вподобанням та стилю життя. На iPhone це складніше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.