П’ять причин повернутися на iPhone з Android і одна проти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Завдяки правильному вибору телефону і системи перехід пройшов плавно. Але вже через рік стало зрозуміло, що хочеться повернутися на Айфон. Та й що вже тут гріха таїти, сам із задоволенням би покористувався смартфоном Apple після того, як два роки тому пішов на Андроїд. У цьому матеріалі розбираємося, з якої причини хочеться купити Айфон після Андроїда, і з’ясовуємо, чи є переваги у системи Google у 2023 році.

Реклама

Екран Додому на Айфоні

Коли я з’ясовував у дружини, яка найголовніша причина її бажання повернутися на Айфон, вона назвала дизайн операційної системи Apple. Що практично все, що реалізовано в iOS, продумано практично до дрібниць. У той же час на Андроїді зустрічаються дуже дивні рішення. Особливо це стосується шрифтів і різних кнопок. Наприклад, подивіться, який вигляд має банер із вхідним повідомленням на Андроїді.

Ви можете помітити на ньому три кнопки: “Відповісти”, “Позначити як прочитане”, “Закрити”. Ось начебто вже зрозуміло, що це зручно. Якщо ви не плануєте відповідати на повідомлення, але треба дати користувачеві зрозуміти, що ви його побачили, то просто натисніть кнопку “Позначити як прочитане”. Ось тільки самі ці кнопки мають щонайменше дивний вигляд. Зрозуміло, що в невеликий банер повний текст не ввійде, але, може, варто було якось подумати над реалізацією і скоротити підпис? Або розмістити їх одна під одною.

Ще пропоную згадати про віджети. Нещодавно я розповідав, що просто зараз віджетам на iPhone не вистачає інтерактивності. Тобто, по суті, це просто збільшена іконка додатка, на яку виводиться будь-яка інформація. Жодних кнопок зараз на них не відобразити. Але просто подивіться, наскільки вони продумані і якісно промальовані. Порівняйте стандартний віджет погоди на Xiaomi і те, що пропонує Apple.

Жодних питань про інформативність у вас точно не виникне. В iOS 17 ще з’являться якісь корисні кнопки, і буде зовсім круто.

Який вигляд має Айфон

Другим аргументом на користь iPhone дружина назвала його дизайн. Плоскі грані, які почали копіювати всі, кому не лінь, тактильно приємні матеріали корпусу й акуратна камера в кутку. Ніякої химерності, зайвих блискіток на задній панелі та переливів. Якщо ви вибираєте якийсь конкретний колір, то весь апарат буде виконаний у ньому, а не так, що один елемент червоний, а камера вся чорна. У цьому плані дизайн смартфонів Apple для мене теж виграє практично у всіх Андроїдів.

Ну і, говорячи про дизайн, не можна не згадати про чубчик і Dynamic Island. Як би деякі користувачі не ненавиділи ці елементи, але саме вони є візитною карткою айфонів. Завдяки такому рішенню ви завжди впізнаєте, що перед вами смартфон від Apple. Зараз відбувається поступова відмова від чубчика на користь Dynamic Island, але навіть цей елемент у Купертіно змогли зробити корисним. Як мінімум, різні віджети Live Activities можуть виводити туди потрібну інформацію, не забираючи місця на екрані. Упевнений, що в майбутніх iOS його ще більше наповнять додатковими функціями.

Купити чохол на Айфон

На жоден інший смартфон ви не знайдете такий вибір чохлів у роздробі та інтернеті
А знаєте, чим ще Айфон приваблює всіх, хто пішов на Андроїд? Величезною кількістю доступних аксесуарів. Спробуйте зайти в який-небудь магазин з чохольчиками і підібрати що-небудь навіть на популярні Сяомі або Самсунг. Упевнений, що ви будете страждати. Це або щось абсолютно безглузде, або величезне і протиударне, що підійде не під кожну руку. А тепер просто зайдіть у будь-який магазин і подивіться, який вибір чохольчиків на Айфони.

А якщо ще відкрити АліЕкспресс, то там взагалі очі розбігаються. У нас навіть виходило кілька добірок. Просто оцініть який крутий вибір. Кожен може підібрати собі на смак і колір кілька варіантів і змінювати їх за настроєм. І це я ще не кажу про захисне скло. На мій Xiaomi Mi 10T Pro знайти його просто зайшовши в магазин, вельми проблематично. Доводиться користуватися гідрогелевою плівкою, яка вирізається на плотері. Мені відчуття від неї не дуже подобаються, але вибору особливо немає. Тому не забувайте про цей важливий момент. Аксесуари для iPhone – це серйозна перевага смартфонів Apple.

Відео зняте на Айфон

Ну і не можна забувати про камеру. Які б круті модулі не встановлювалися навіть у найдорожчі Андроїд-флагмани, але вони все одно знімають відео гірше за мій старий iPhone XR. Стабілізація зображення в Айфонах перебуває на такому рівні, що підсумковий ролик виходить максимально плавним і акуратним. Ніякого посмикування або інших артефактів у відео ніколи не спостерігається.

У мене дуже активна дитина і, відповідно, всі відеозаписи виходять з великою кількістю руху. І якщо на iPhone зняти його було легко і приємно подивитися навіть на телевізорі, то про Андроїд цього сказати вже не можна. Стабілізація не завжди вивозить, і виходять злегка смикані відео. Ось начебто дрібниця, але якщо ви багато знімаєте, то вона буде для вас критичною.

Apple Watch для Айфона

Ви ніколи не здогадаєтеся, що ще викликає у користувачів бажання повернутися на Айфон. Як би дивно це не звучало, але це підтримка Apple Watch. Так, багато власників iPhone так прикипають до свого розумного годинника, що його зміна може викликати біль. Частково я з цим навіть погоджуся. Якби мій Андроїд можна було законнектити з Apple Watch, то я б не став шукати їм заміну.

Так, час роботи невеликий і прямокутний дизайн, але працюють вони просто чудово, і всі основні та потрібні можливості у них є. Ну а якщо згадати про вибір ремінців та інших аксесуарів, то стає зрозуміло, чому так складно відмовитися не тільки від iPhone, а й Apple Watch.

Встановлення застосунків із невідомих джерел

Але має ж бути якийсь аргумент, щоб залишитися на Андроїді? Насправді він зараз тільки один: можливість встановлювати будь-які додатки і використовувати сторонні платіжні системи. Але, судячи з повідомлень Bloomberg, остання перевага Android перед iOS впаде в найближчому великому оновленні до iOS 17, де дозволять установку додатків зі сторонніх джерел. По суті, після цього системи будуть практично рівні за своїми можливостями.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ