Смартфони

Топ-5 найкомпактніших флагманських смартфонів у 2023 році

Share
Час читання: 3 хв.

Незабаром літо, багато хто перестане носити штани/штани, дістане з шаф шорти і насолоджуватиметься легкістю. А значить, що телефони-лопати будуть як мінімум лежати в нагрудній сумці, а то і зовсім викинуті (фігурально висловлюючись).

Особисто я є шанувальником компактних пристроїв більше, ніж лопат. І для таких самих любителів компактної техніки ця стаття, адже головне, щоб телефон поміщався в долоньку.

5 місце. iPhone SE (2022)

У своєму рейтингу я не можу обійти стороною iPhone SE 3-го покоління. Як мінімум, тому що цей iOS-пристрій заслуговує бути в даному топі через ціну у 18 000 грн. У нього сучасне залізо: А15 Bionic (стоїть навіть на лінійці 14-х iPhone), є підтримка e-sim, він пило-вологозахищений за стандартом IP67, непогана камера з підтримкою портретного режиму, є навіть підтримка безпородної зарядки. Але мінусів у цього телефону теж достатньо: старий (застарілий я б сказав) дизайн, IPS-екран, відсутність другої камери і найбільший мінус iPhone SE 2022 – це акумулятор, хоч телефон і живе на годину-півтори довше, ніж iPhone SE 2020, але це все одно жахливий час автономної роботи. Ну і при його габаритах у нього все ж дуже маленький екран.

4 місце. Samsung Galaxy S23

Компактний, молодший представник флагманської лінійки S бренду Samsung сюди не міг не потрапити, приголомшливий сучасний дизайн, відмінно лежить в руці. Діагональ екрана 6.1”, найяскравіший AMOLED-екран. І все б нічого, але акумулятор тримає не так добре, як володар третього місця. Але очевидний плюс s23, як на мене, в цьому топі – це 3 камери (ширик, ультраширик і телевік)!

3 місце. Pixel 7

Відмінний компактний флагман від Google з голим Android на борту. Піксель стабільно хороший з точки зору камер, а до всього іншого основна камера на 50 МП. З переваг Pixel’а відзначу ємність акумулятора в 4355 мА*год. Є бездротова зарядка (а не у всіх компактних флагманів у цьому топі вона є).

2 місце. iPhone 13 mini

На мій погляд явний претендент на звання найкращого компактного гаджета, але я все ж таки віддам йому друге місце. В iPhone 13 mini поліпшили час автономної роботи, зменшили чубчик і додали нових кольорів, як порівняти з попередником. На борту тринадцятого міника вищезгаданий A15 Bionic, якого точно вистачить на кілька років життя без гальм і який підтримуватиме нові операційні системи ще років 3-4. На відміну від iPhone SE 3 у 13 mini вже дві камери, OLED-екран, сучасніший дизайн і замість відбитка пальця Face ID для безпеки. Діагональ екрана – 5,4”. Що досить непогано для його габаритів. І якби не час автономний роботи, iPhone 13 mini посів би перше місце в цьому топі. Хоча для багатьох 60 Гц – це теж великий мінус.

1 місце. Asus Zenfone 9

Основна камера на 50 МП, шикарна п’ятиосьова стабілізація на камері (в режимі Гімбл), 4 варіанти забарвлення, пило-вологозахист за стандартом IP68, діагональ екрану 5,9” все це в пластиковому корпусі (4 кольори на вибір) БЕЗ безпородної зарядки. Основна перевага цього смартфона особисто для мене в практично голому Android: немає зайвих функцій як у багатьох інших оболонок, плюс на andoird є можливість ставити додатки станційний банків без милиць, качаєш з офіційного сайту компанії і все. Залізо на борту флагманське, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, який не страждає від троттлінгу і не боїться важких завдань. При цьому є незначні мінуси, які напевно будуть виправлені в 10-й версії zenfone.

Ось таким у мене вийшов ТОП компактних флагманів. На жаль, усі вони не позбавлені вад, по суті, найкомпактніший флагман не є довгожителем з погляду автономної роботи, у нього недостатньо камер, а найкращі з погляду камер і часу автономної роботи не такі вже й компактні.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • безпородна зарядка :) це топ! так тепер буду завжди її називати!

Опублікував
Лужна Софія
Tags: рейт
  • Останні записи

    Перші живі зображення PlayStation 5 Pro за 700 доларів

    Sony презентувала PlayStation 5 Pro, яка буде коштувати 700 доларів і вийде у продаж у…

    21.09.2024

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024