Categories: Смартфони

Huawei більш ніж на 28% збільшила свій чистий прибуток в 2017 році

Share

Хоч 2017 рік уже давно і закінчився, проте аналітики продовжують ділитися цікавою інформацією про його підсумки. За даними від офіційного джерела, китайська корпорація Huawei Technologies, яка зараз займає третє місце в рейтингу найбільших виробників смартфонів у світі, на цілих 28% збільшила свій чистий прибуток в минулому році, у порівнянні з позаминулим. Це означає, що компанія стала більш ніж на чверть багатшою.

Чистий прибуток – це ті гроші, які можна витратити куди завгодно, тобто вони йдуть до резервного фонду компанії. Чим цей показник вищий, тим більше задоволені акціонери та інвестори, а сама корпорація може дозволити собі покупку більшої кількості компаній, стартапів або просто наймуть дуже цінних співробітників. Для порівняння, за підсумками 2016 року прибуток Huawei, в порівнянні з показника 2015 року, збільшилася тільки на 0,4%. Це найнижчий показник за всю останню п’ятирічну історію бренду.

В цілому, за 2017 рік, компанія Huawei, головний офіс якої знаходиться в китайському місті Шеньчжень, заробила 47,5 млрд юанів або ж близько $ 7,3 млрд доларів. Це чиста виручка, яка може піти в резервний фонд бренду, або ж керівництво витратить її на розробку нових продуктів – смартфонів, роутерів, планшетів, смарт-годинників або чого-небудь ще.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За минулий рік керівництву Huawei вдалося зробити майже неможливе. Компанія на 85% скоротила свої витрати, скоротивши багатьох співробітників і провівши велику реорганізацію для оптимізації робочих процесів. Це, як вважають експерти, дало великий стимул до розвитку, тому як обов’язки кожного співробітника виявилися повністю розподілені і розмежовані, тобто кожен був знайдений повністю зайнятий саме тим проектом, яким йому доручено займатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Huaweiукр
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024