Названо найкращі бюджетні смартфони 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманські телефони коштують дорожче, ніж будь-коли, але в міру вдосконалення висококласних пристроїв зростає і бюджетний ринок. Можна купити новий телефон вартістю менше 10 000 грн і при цьому отримати пристрій, здатний впоратися з усіма завданнями, які ви перед ним ставите.

Тут є навіть телефон вартістю близько 6 000 грн, який може відмінно підійти, якщо вам потрібна тільки можливість здійснювати і приймати дзвінки WhatsApp, що в даний час недоступно на більшості базових/кнопкових телефонів. Також, у довгостроковій перспективі бюджетні телефони більш привабливі завдяки нижчим умовам обслуговування.

До того ж, ця область, де більшість студентів здійснюють покупки. Якщо ви батько, який шукає перший смартфон для своєї дитини, або ж бажаєте оновити пристрій перед від’їздом до університету чи коледжу, ознайомтеся з нашими рекомендаціями щодо вибору мобільного телефону для студентів, наведеними нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо для вас на першому місці стоїть співвідношення ціни та якості, то ви не знайдете кориснішого списку бюджетних телефонів. Ми протестували, оцінили і склали рейтинг найкращих недорогих телефонів від таких компаній, як Samsung, Xiaomi, Oppo, Motorola і багатьох інших. Поряд з нашими оглядами ви також знайдете поради експертів щодо купівлі, які допоможуть вирішити, чи дійсно той чи інший смартфон є таким вигідним придбанням, на яке він претендує.

1. Motorola Moto G62 – Найкращий загалом

Мінуси Moto G62 такі ж, як і у всіх інших недорогих телефонів, тому що вони коштують недорого! Ви економите гроші, жертвуючи продуктивністю, якістю камери і швидкістю зарядки. Але те, що ви отримуєте від Moto – це міцний пластик, якість збірки якого перевершує інші телефони за цією ціною, чиста версія Android 12 з оновленнями, зробленими тільки там, де Moto може їх поліпшити.

Це один з найкращих бюджетних телефонів, які ви можете придбати.

Чудовий постійно увімкнений дисплей, незважаючи на те що він виконаний з LCD, а не OLED-панелі, що дає змогу швидко переглядати та відкривати сповіщення, чого немає в жодній іншій марці телефонів. Незважаючи на те, що продуктивність час від часу пригальмовує, це можна пробачити за привабливий зовнішній вигляд програмного забезпечення цього телефону. Завдяки цьому він є чудовою альтернативою захаращеному користувацькому інтерфейсу Xiaomi, незважаючи на сильні сторони бюджетних телефонів цієї марки.

На задній панелі Moto G62 встановлено потрійні камери, але назвати їх усі хорошими складно – на щастя, основна 50-Мп камера дуже надійна, що забезпечить вам чудові знімки в денний час. У парі з тривалістю роботи акумулятора 5000 мАг, який, як ми з’ясували, до кінця дня розряджається всього на 50%, ми отримуємо чудовий бюджетний телефон.

2. Nokia G60 5G – Посідає друге місце

Приємно бачити, що бренд Nokia (фактично телефони виробляються фінською компанією HMD) знову представляє телефони за хорошою ціною. Nokia G60 – відмінний бюджетний телефон за ціною біля 13 000 грн.

Завдяки 5G, великому екрану, відмінному часу автономної роботи і чудовій основній камері, G60 відповідає всім нашим вимогам до бюджетного телефону. Три роки підтримки програмного забезпечення – також вище середнього для даного цінового сегмента. Це радує, і означає, що ви можете користуватися телефоном, знаючи, що його Android-система безпеки актуальна.

За таку ціну важко пред’являти претензії до G60, хоча заряджається він дуже повільно.

3. Realme C35 – Найкращий дизайн

Компанія Realme зробила все можливе, розробивши дизайн C35 – телефону вартістю менш як 6 000 грн, який має такий вигляд, ніби коштує набагато дорожче.

З плоскими гранями, узятими прямо з керівництва по останньому iPhone, і розумним модулем камери, схожим на більш дорогі телефони OnePlus Nord. При неймовірно низькій ціні C35 також оснащений відмінним дисплеєм 1080p.

Ви навіть можете доплатити 1 000грн, щоб отримати 128 ГБ пам’яті замість 64 ГБ. Крім того, всі моделі оснащені слотом microSD і 3,5-мм роз’ємом для навушників. Про процесор особливо писати нічого, але об’єктив основної камери з роздільною здатністю 50 Мп доволі хороший для телефону такої цінової категорії.

4. Xiaomi Redmi Note 10 Pro – Найкраща камера

Redmi Note 10 Pro – це, по суті, оновлений Poco X3 NFC, з більш красивим дисплеєм і кращою камерою.

6,67-дюймова панель з частотою 120 Гц оснащена технологією AMOLED, що означає чудову контрастність і яскраві кольори. При цьому основна камера 108 Мп чудова і супроводжується парою другорядних камер, які перевершують очікування.

Такі приємні доповнення, як швидка зарядка 33 Вт, роз’єм для навушників і навіть інфрачервоний бластер, перетворюють Redmi Note 10 Pro з просто хорошого на чудову бюджетну пропозицію (з огляду на те, що Xiaomi вбудувала в нього).

5. Xiaomi Poco M4 Pro – Неймовірна вигода

Цей пристрій не слід плутати з торішнім Poco M4 Pro 5G, оскільки він відмовляється від 5G в обмін на деякі помітні оновлення в інших сферах.

Poco M4 – перший пристрій серії M в історії Poco, оснащений AMOLED-дисплеєм (який також підтримує частоту оновлення 90 Гц і роздільну здатність Full HD+), 64 Мп – вражаюче поліпшення для серії, а час автономної роботи (як і швидка зарядка) теж гідний.

Дизайн викликає деякі розбіжності, а MIUI 13 для POCO припаде до смаку не всім, але з погляду співвідношення ціни та якості це унікальний на даний момент варіант.

6. Xiaomi Poco M4 Pro 5G – Відмінний варіант для бюджетного 5G

Оновлений Poco M4 Pro 5G пропонує трохи більше, ніж його попередник того ж року, зберігаючи водночас баланс загалом.

Цей схожий на Xiaomi телефон оснащений звичайним процесором Dimensity 810 5G, але при цьому забезпечує високу частоту оновлення зображення 90 Гц.

Крім того, великий акумулятор ємністю 5000 мАг з оновленою швидкою зарядкою 33 Вт забезпечує чудовий час автономної роботи, а ефектний зовнішній робить цей телефон привабливим для тих, хто хоче досягти додаткової “плавності” в роботі.

7. Xiaomi Redmi Note 11 – Відмінний універсальний апарат

Redmi Note 11 являє собою таку саму модель, як і Poco M4 Pro (4G), з трохи схожою апаратною начинкою і цілим сімейством модифікацій, через які можна пройти, якщо скромні технічні характеристики не влаштують.

Проте, Redmi Note 11 пропонує відмінне співвідношення ціни та якості, з 90 Гц Full HD+ AMOLED дисплеєм, гідною продуктивністю процесора Snapdragon 680 і чудовим акумулятором (з гідним 33 Вт швидким заряджанням).

Очевидно, що слабким місцем тут є продуктивність камери, але ви все одно отримаєте чимало за ці гроші.

8. Xiaomi Redmi 10 – Дуже доступний

Redmi 10 – не найкращий бюджетний телефон, але, тим не менш, він дуже хороший. Цей пристрій має чудовий вигляд, працює доволі швидко, оснащений дисплеєм із частотою 90 Гц і забезпечує чудовий час автономної роботи в рамках бюджетного телефону.

Можливо, камери могли б бути кращими, зарядка трохи швидшою, а LCD дисплей яскравішим, однак, крім цього, скаржитися нема на що. Особливо якщо врахувати, що і без того доступний цінник часто знижується компанією Xiaomi.

9. Samsung Galaxy A13 – Найкраще програмне забезпечення

У плані продуктивності бюджетний Galaxy A13 від Samsung не може зрівнятися з конкурентами аналогічної цінової категорії, але він компенсує це завдяки фірмовій оболонці Samsung OneUI Android, а також обіцянці отримувати два повні оновлення програмного забезпечення версії Android і чотири роки виправлень безпеки, що надає цьому телефону довговічність, з якою здатні зрівнятися лише деякі бюджетні телефони.

Крім того, він має елегантний вигляд, з простим, стриманим дизайном, якому ми надаємо перевагу перед багатьма альтернативами, та й камера доволі якісна.

Тим не менш, інші телефони в цьому списку мають швидші процесори та більш гладкі дисплеї, не кажучи вже про підтримку 5G, тож переконайтеся, що ви знаєте, від чого відмовляєтесь, обираючи Samsung.

10. Oppo A54 5G – Відмінний час автономної роботи

Oppo A54 5G – це бюджетний телефон, якому вдалося досягти успіху в багатьох галузях: привабливий дизайн, 5G, 48-Мп четверна камера і масивний акумулятор ємністю 5000 мАг, який перевершує навіть деякі з найдорожчих телефонів на ринку.

Звичайно, він не позбавлений недоліків. Хоча час автономної роботи відмінний, 10-ватна зарядка в наш час є “льодовиковим періодом”. Незважаючи на те, що нічний режим камери просто чудовий, процес створення фотографій потребує доопрацювання, щоб стати простішим і зрозумілішим.

Однак за цю ціну ви отримуєте телефон із надійною камерою, який здаватиметься пристроєм вищого цінового сегмента. До того ж цей смартфон не буде швидко ламатися. З цих причин ми б виразно сказали, що A54 5G – це гідний бюджетний суперник.

Керівництво з купівлі найкращих бюджетних телефонів у 2023 році

Усі представлені тут телефони коштують менше 10 000 грн, що становить чверть ціни, яку вам доведеться заплатити за більшість флагманських телефонів. Ознайомтеся з нашим посібником з найкращих телефонів на ринку, щоб дізнатися більше про ці висококласні пропозиції.

Ось що ми вважаємо найкращими дешевими телефонами в продажу просто зараз.

Ви можете перейти до телефону, який вас цікавить, щоб прочитати повний огляд, переглянути приклади фотографій з камери та результати порівняльного аналізу.

Чи варто купувати китайський телефон?

Як уже згадувалося, є сенс вибрати телефон від китайського виробника, особливо в бюджетному сегменті. Можливо, ви не чули про деякі з представлених тут брендів, а багато хто з них досі не представлений у великих магазинах. Однак китайські телефони відомі тим, що пропонують приголомшливу ціну, не кажучи вже про те, що вони дешевші за своїх більш іменитих конкурентів.

Примітка: не всі китайські телефони за своєю суттю є покупкою на сірому ринку. Якщо китайські бренди (як-от Huawei, Xiaomi, Oppo і Realme) вже продають пристрої у вашій країні через власні роздрібні канали або магазини операторів, то вони, найімовірніше, матимуть додаткові гарантії та надійнішу мережу підтримки клієнтів для усунення несправностей і ремонту.

Який телефон підійде дитині?

У процесі вступу в доросле життя більшість дітей хочуть самі визначитися з вибором телефону, але, якщо вони трохи молодші, вам, ймовірно, захочеться прийняти рішення за них.

Для першого смартфона ви захочете вибрати щось ультра-доступне за ціною (тож ви потрапили за адресою), він має мати екран пристойного розміру, довго працювати від батареї і бути досить міцним, тому вам, імовірно, слід уникати телефонів зі скляною задньою панеллю.

Оскільки він, найімовірніше, буде вашим основним засобом зв’язку з дитиною, вам також варто звернути увагу на хорошу якість дзвінків, що в сучасних смартфонах часто не береться до уваги.

Який телефон найкраще підходить для студентів?

Загальне рішення про купівлю має бути таким: чи віддаєте ви перевагу майже стоковій версії Android (як на телефонах Pixel від Google, Nokia і Motorola), чи не заперечуєте проти важчого ПЗ, як на пристроях від Samsung, Huawei, Oppo і так далі.

Крім того, важливо враховувати, який аспект телефону є для вас найважливішим, і на які компроміси ви готові піти в інших сферах. Багато телефонів у цій ціновій категорії націлені на одну конкретну функцію, що означає неминуче урізання характеристик в інших сферах.

Що ви отримаєте за свої гроші?

Якщо ви шукаєте дешевий телефон, вам доведеться змиритися з тим, що для забезпечення низької ціни виробник пішов на деякі хитрощі, і ви не отримаєте таку саму продуктивність, функції або якість дисплея, як у телефона, що коштує удвічі, утричі або учетверо дорожче.

Раніше бюджетні телефони можна було одразу впізнати за дисплеями з низькою роздільною здатністю, мізерною пам’яттю та громіздкими пластиковими корпусами, але ситуація в цій галузі постійно покращується. Сьогодні за 10 000 грн або навіть менше можна купити телефон з дисплеєм Full HD, тонким корпусом і камерою, яка робить знімки, гідні того, щоб ними ділитися.

Більшість із них підтримуватимуть зв’язок 4G (або навіть 5G), але такі функції, як NFC, бездротова зарядка і водонепроникність, найімовірніше, будуть відсутні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.