Чотири причини, чому POCO X5 Pro 5G найкращий смартфон за свої гроші

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Доглядаєте новий середньобюджетний смартфон? І хочеться самий топ з усього, що представлено на ринку? Ось же він – POCO X5 Pro 5G. Пристрій має ідеальне співвідношення ціна/якість і влаштує якщо не всіх, то кожного, а заодно покриє всі вимоги, які висуваються до апаратів такого сегмента.

Реклама

Продуктивність

Ні для кого не секрет, що запорука позитивних вражень від гаджета – його продуктивність. У цьому плані POCO X5 Pro 5G не підкачає. Плавну роботу забезпечує потужний чип Qualcomm Snapdragon 778G укупі з 6/8 Гб оперативної пам’яті типу LPDDR4X.

Що дають ці характеристики? Наприклад, пристрій посів третє місце в рейтингу Antutu серед середньобюджетних смартфонів за лютий 2023 року. Смартфон набрав понад 543 тисячі “папуг”, що вважається вельми гідним результатом.

Потужне “залізо” – лише половина успіху. Оцінювати продуктивність справедливіше не “папугами” та іншими синтетичними тестами, а реальними показниками, і це добре показує тест на троттлінг – чи скидає процесор частоти під навантаженням, щоб охолодитися.

Інженери POCO продумали систему охолодження, і за підсумками тесту процесор втратив 14% від своєї пікової продуктивності. Це небагато. Результати наочно показують, що POCO X5 Pro 5G здатний видавати максимальну продуктивність протягом тривалого часу, що особливо актуально в іграх, адже сесії тривають явно довше, ніж стрес-тести.

Чип Snapdragon 778G вийшов не просто потужним, а й енергоефективним – акумулятора вистачить на цілий день щонайменше. При менш активному використанні заряджати POCO X5 Pro 5G можна раз на півтора-два дні*. Ігри, зрозуміло, розрядять пристрій швидше. Як би там не було, ємність 5 000 мАг швидко заповнить 67-ватна зарядка.

* згідно з внутрішніми тестами, результати можуть незначно відрізнятися залежно від умов використання

Екран

Взаємодія з пристроєм так чи інакше відбувається через екран, і від дисплея POCO X5 Pro 5G складно відірвати очей. По-перше, встановлена яскрава Flow AMOLED-матриця з нескінченною контрастністю – тобто чорний колір тут максимально чорний, світлодіоди не горять взагалі.

Flow AMOLED – флагманська матриця. Головною фішкою є гнучкість дисплея. Це дало змогу зменшити рамки, зробивши їх симетричними, збільшити стійкість до ударів і поліпшити інші параметри екрана.

По-друге, важливу роль відіграє частота оновлення. У POCO X5 Pro 5G – 120 Гц, що забезпечує максимально комфортну взаємодію з системою та інтерфейсом. Анімації мають плавніший і приємніший для ока вигляд.

По-третє, POCO X5 Pro 5G – справжня знахідка для людей, які відчувають мерехтіння AMOLED-екранів. Ми вже розповідали в окремій статті про ШІМ-діммінг, але якщо коротко, то екран пристрою мерехтить 1 920 разів на секунду. Людське око не здатне це помітити, до того ж, це безпечний діапазон для очей. Тож лякатися відсутності DC-діммінгу не потрібно – він частіше спотворює кольори, ніж рятує від мерехтіння.

Камери

POCO X5 Pro 5G оснастили потрійною камерою. Основна на 108 Мп (Samsung S5KHM2) має діафрагму f/1,9 і розмір пікселя 0,7 мкм. В автоматичному режимі дев’ять пікселів об’єднуються в один, і за підсумком ми отримуємо 12-мегапіксельні знімки, але з достатньою кількістю світла і деталей. Є режим “108 Мп”, в якому фотографії зберігаються з максимальною роздільною здатністю. Рекомендується використовувати його вдень для розкриття всього потенціалу матриці, щоб отримати вищу деталізацію на знімках.

Другий модуль – ультраширококутний об’єктив Samsung S5K4H7 на 8 Мп. Його можна використовувати для того, щоб захопити велику площу, знімаючи з одного місця. Завершує трійку тильних модулів макрооб’єктив Omnivision OV02B10 на 2 Мп – його призначення криється в назві.

У застосунку камери доступні професійний режим, зйомка в RAW (це оцінять фотографи), запис відео в 4K, слоу-мо в 240 FPS, серійна зйомка та інші параметри. У підсумку виходять насичені та чіткі знімки як вдень, так і вночі.

Зовнішній вигляд

Останній, але не за важливістю, пункт – зовнішній вигляд пристрою. POCO X5 Pro 5G продається в чорному, блакитному і жовтому кольорах. Жовта версія виглядає особливо симпатично: блок камер обрамлений чорною рамкою, а кнопка живлення зі сканером відбитків пальців виділена жовтим.

Задня панель виконана з якісного матового пластику, передня прикрита захисним склом Corning Gorilla Glass 5. Грані прямі, смартфон приємно відчувається в руці. Зокрема завдяки вазі та товщині. При діагоналі екрана в 6,67″ вага становить усього 181 грам, а товщина – 7,9 мм.

Висновки

Чи можна назвати POCO X5 Pro 5G ультимативним середньобюджетним рішенням? Безумовно так. Девайс порадує абсолютно всім: привабливим зовнішнім виглядом, високою продуктивністю, камерами і дисплеєм з флагманських лінійок.

Оцінити всі переваги пристрою по достоїнству можна тільки власноруч. Якщо ви сумнівалися у виборі, то POCO X5 Pro 5G вас точно не розчарує.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: