Перші подробиці про процесор MediaTek Dimensity 9300 для флагманських смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У листопаді 2022 року тайванський чипмейкер MediaTek анонсував флагманську платформу MediaTek Dimensity 9200, яка, втім, не завоювала особливої популярності у виробників смартфонів через вельми успішну платформу Snapdragon 8 Gen 2 від компанії Qualcomm, але майбутній MediaTek Dimensity 9300 може змінити ситуацію.

Цілком логічно, що чип MediaTek Dimensity 9300 конкуруватиме з майбутнім процесором Snapdragon 8 Gen 3, а їхня прем’єра очікується восени поточного року. При цьому обидва рішення будуть випускатися на фабриках TSMC за 4-нанометровим техпроцесом N4P, оскільки технологічні норми 3-нм будуть готові до масового виробництва тільки в 2024 році.

Що стосується специфікацій MediaTek Dimensity 9300, то поки що відомо лише про те, що дана однокристальна система збереже архітектуру з трьох кластерів – до першого ввійде супер-ядро, а в друге і третє – продуктивні та енергоефективні ядра. Ймовірно, йдеться про ядра Arm Cortex X4, Cortex-A715 і Cortex-A515.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, відомий мережевий інформатор Digital Chat Station розповів про те, що майбутній Dimensity 9300 буде значно потужнішим за Dimensity 9200, особливо в плані графічної складової, але графічний контролер, який застосовуватиметься в Dimensity 9300, поки не уточнюється.

Крім цього, все той же Digital Chat Station поділився даними про те, що розробку чіпа Dimensity 9300 інженери MediaTek ведуть спільно з фахівцями компанії Vivo, а першим смартфоном на базі новітньої платформи стане Vivo X100. Це цілком передбачувано, оскільки на Dimensity 9200 на сьогоднішній день випущений, за великим рахунком, лише один апарат. Причому це Vivo.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.