Смартфони

Названо найкращі водонепроникні телефони 2023 року

Share
Час читання: 7 хв.

Ніхто з нас ніколи навмисно не впустить свій смартфон в унітаз, але нещасні випадки все-таки трапляються.

Телефони супроводжують нас усюди (навіть у тих місцях, де ми, мабуть, маємо покласти їх на секунду), тому виробники знайшли способи зробити телефони водонепроникними.

У цій статті ми використовуємо термін “водонепроникний”, оскільки він широко поширений, але жоден телефон не є на 100% водонепроникним. Крім того, компанії-виробники телефонів здебільшого не покривають пошкодження від води у своїх гарантійних зобов’язаннях, навіть якщо куплений вами телефон має рейтинг IP.

Далі ви дізнаєтеся про найкращі водонепроникні телефони, а також про те, на що слід звернути увагу під час купівлі.

1. Google Pixel 7 – Найкращий водонепроникний телефон

Наш фаворит також є найкращим водонепроникним телефоном, який ви можете купити. Google Pixel 7 має рейтинг IP68, найвищий з можливих серед смартфонів у 2023 році.

За сучасними стандартами телефон маленький і компактний, з плоским 6,3-дюймовим OLED-екраном зі швидкою частотою оновлення 90 Гц, дуже хорошими основною та надширокою задньою камерами, а також підтримкою програмного забезпечення протягом п’яти років.

2. Apple iPhone 14 Pro – Найкращий водонепроникний iPhone

На даний момент найкращий iPhone, який ви можете купити, має найвищий рейтинг водонепроникності серед телефонів, однак слід зазначити, що всі моделі iPhone 14 відповідають стандарту IP68. iPhone 14 Pro – наш вибір, тому що він виготовлений з високоякісної нержавіючої сталі, має динамічний острів, який робить виріз на смартфоні справді корисним, чудові камери, приголомшливий час автономної роботи та підтримку програмного забезпечення протягом щонайменше п’яти років з моменту його випуску наприкінці 2022 року.

3. Samsung Galaxy S23 Ultra – Найкращий водонепроникний Android преміум-класу

Samsung Galaxy S23 Ultra повністю водонепроникний, незважаючи на наявність величезної щілини, в яку вставляється стилус, і має клас захисту IP68. Це вражає.

Ви платите за S23 Ultra більше, ніж за такі самі водонепроникні моделі S23 і S23 Plus, але ви отримуєте більший дисплей кращої якості, видатний набір із чотирьох задніх камер, приголомшливий час автономної роботи та найкращу продуктивність за всю історію телефонів Samsung. Ми вважаємо, що воно того варте.

4. Google Pixel 6a – Найкращий водонепроникний телефон середнього класу

Цілком доступний за ціною Google Pixel 6a захищений від води і пилу за стандартом IP67, що означає, що він повинен витримати занурення у воду на глибину до метра. Не топіть його, але використовуйте цей факт для душевного спокою.

Якщо ви хочете витратити менше грошей на свій телефон, але при цьому отримати чудовий девайс, наш вибір – Pixel 6a. У нього прекрасні камери, корисне програмне забезпечення, пристойний час автономної роботи і рідкісна річ у 2023 році – відносно маленький і зручний розмір.

5. Apple iPhone 14 – Більш доступний водонепроникний iPhone

Якщо вам не потрібен Pro iPhone, то iPhone 14 – чудовий “стандартний” телефон з водонепроникністю IP68 на додачу.

Дві його основні та надширококутна камери роблять дуже хороші знімки, дисплей яскравий і чіткий, час автономної роботи хороший, а програмне забезпечення буде підтримуватися роками. Наразі повільна частота оновлення 60 Гц трохи засмучує, але в іншому це найкращий телефон.

6. Samsung Galaxy Z Flip 4 – Найкращий водонепроникний складаний телефон

Незважаючи на те, що Galaxy Z Flip 4 складається навпіл, Samsung все ж вдалося присвоїти йому рейтинг IPX8, що означає, що він повністю водонепроникний (але не пилонепроникний!).

Незважаючи на те, що Galaxy Z Flip 4 складається навпіл, Samsung все ж вдалося присвоїти йому рейтинг IPX8, що означає, що він повністю водонепроникний (але не пилонепроникний!).

Ми любимо цей маленький телефон за те, що за тієї самої ціни, що й нудні старі телефони, він складається в зручніший для кишені розмір і використовує свій вигин по середині для деяких класних програмних трюків, як-от використання самого телефону як підставки для відеодзвінків. У нього солідні камери і кращий час автономної роботи, ніж у попередніх моделей, що робить його ідеальним варіантом, якщо вам потрібен складаний телефон у 2023 році.

7. Xiaomi 13 Pro – Найкращий водонепроникний камерофон

Це повністю водонепроникний телефон з однією з найбільш приголомшливих камер, коли-небудь протестованих нами на телефонах.

Програмне забезпечення Xiaomi може бути не таким цікавим у використанні, як на інших телефонах Android, але, коли сенсор основної камери настільки хороший, це можна пробачити. Камера Xiaomi 13 Pro оснащена 1-дюймовим об’єктивом, що означає кращу деталізацію знімків. Додайте до цього висококласну продуктивність і мегашвидку зарядку 120 Вт, і вийде висококласний телефон, який дасть вам змогу залишити дзеркальну камеру вдома.

8. Samsung Galaxy S23 – Другий найкращий водонепроникний телефон від Samsung

Обидві моделі – Galaxy S23 і Galaxy S23 Plus – чудовий вибір, якщо ви хочете придбати один із найкращих телефонів Samsung, але вам не потрібен розмір і стилус моделі S23 Ultra.

Ми віддаємо перевагу S23 Plus за його чудовий дисплей і час автономної роботи, але навіть якщо ви купите менший S23, ви все одно отримаєте відмінну продуктивність і довговічність завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2. Більш компактний телефон заряджається повільніше, і в коробці немає зарядного пристрою, але якщо вам потрібен елегантний висококласний Android-телефон з п’ятирічною підтримкою програмного забезпечення, то це те, що вам потрібно.

9. Asus Zenfone 9 – Найкращий водонепроникний маленький Android-телефон

Якщо вам потрібен невеликий, але преміальний Android-телефон з водонепроникними характеристиками, то цей маленький приголомшливий апарат від Asus – те, що вам потрібно.

Zenfone 9 – це дійсно крихітний (за сучасними мірками) флагманський смартфон з разюче хорошим часом автономної роботи для свого розміру. У нього чудові камери, унікальна текстурована задня панель і цікаві кольори. Програмна підтримка, на жаль, становить лише два роки, але з урахуванням цього це цілком доступний за ціною водонепроникний варіант.

10. Xiaomi 13 – Найкраща водонепроникна альтернатива Android

Тут немає чудової камери 13 Pro, але Xiaomi 13, як і раніше, є флагманом преміум-класу, альтернативою Galaxy S23 або iPhone 14.

У нього плоский екран, дизайн із плоскими краями і новітній процесор Snapdragon 8 Gen 2, що забезпечує до божевілля високу продуктивність. Якщо вам потрібен водонепроникний телефон, про який будуть питати ваші друзі, це найкращий варіант. З моменту запуску надається три роки підтримки програмного забезпечення – не так добре, як у Samsung або Apple.

Запитання, які часто ставлять

1. Що означає водонепроникність телефону?
Виробники телефонів можуть прийняти рішення про те, щоб зробити їх пило- та водонепроникними. Це вимірюється за допомогою так званого рейтингу IP – системи, яку ми докладніше описуємо в цій статті.

У цій системі перша цифра до 6 позначає рівень пилозахищеності, а друга – рівень водонепроникності. Коли йдеться про смартфони, 8 – це найвищий рівень, а отже, вам слід звернути увагу на IP68, якщо ви хочете, щоб ваш телефон був максимально захищений від води.

IP68 означає, що виробник стверджує, що ви можете занурювати телефон у воду на один метр протягом часу, зазначеного виробником. IP67 – це занурення на один метр на 30 хвилин.

Не слід робити ні того, ні іншого! Читайте далі, щоб дізнатися чому.

2. Чи може телефон бути повністю водонепроникним?
Ні. Жоден телефон не може бути абсолютно і повністю водонепроникним. У телефонах є отвори, і якщо тримати їх у воді, то в кінцевому підсумку вона може їх пошкодити.

Крім того, пошкодження від води часто не покриваються гарантією виробника. Телефонні компанії продають телефони з водонепроникним рейтингом, але це не означає, що компанії замінять ваш телефон, якщо він буде пошкоджений водою. Про це мало хто знає, але це правда.

Якщо ви хочете справжнього душевного спокою, вам слід повністю застрахувати свій телефон від випадкових пошкоджень, включно з пошкодженням водою.

3. Які телефони є водонепроникними?
З огляду на вищевикладену інформацію, найкраще думати про рейтинг IP як про спосіб дізнатися, чи переживе ваш телефон зливу або випадкове падіння в басейн (або, скажімо прямо, в туалет. Ми всі не без гріха).

Більшість телефонів преміум-класу тепер поставляються з рейтингом водонепроникності. Ознайомтеся з десятьма телефонами, наведеними тут, оскільки ми вважаємо, що це найкращі з представлених на ринку телефони, готові до швидкого занурення у воду.

Однак не всі дорогі телефони є водонепроникними. OnePlus 11 вартістю 75 990 ₽ не має рейтингу IP. Виробники телефонів повинні платити за сертифікацію своїх телефонів на відповідність системі IP – якщо вони не платять, вони не можуть стверджувати, що телефон водонепроникний. OnePlus та інші телефони без рейтингу. Можливо, технічно вони здатні витримати занурення у воду, але краще не намагатися це з’ясувати.

Більшість водонепроникних телефонів належать до флагманських моделей, але компетентний захист від потрапляння вологи проник і на ринок середнього класу, тож якщо ви не знайшли те, що шукали тут, зверніть увагу на більш доступні пристрої, які також мають рейтинг IP.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024