16-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 841 для смартфонів встановив рекорд в бенчмарку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з усього, вже в другій половині нинішнього року відбудеться офіційний анонс процесора Qualcomm Snapdragon 841, причому такого, який раніше для смартфонів ніколи не випускався. Як стало відомо сьогодні, 1 квітня 2018 року, даний чіп оснащений 16 ядрами, які володіють частотою 2,3 ГГц. Цей показник відчутно нижче, ніж в процесорі Snapdragon 845 (2,8 ГГц), проте за рахунок загального числа ядер продуктивність майбутньої новинки значно вище.

Згідно з даними з бенчмарка Geekbench, в якому протестували якийсь смартфон з цим модулем і 8 ГБ оперативної пам’яті, процесор Qualcomm Snapdragon 841 значно перевершує Snapdragon 845 по продуктивності. Телефону вдалося набрати 2018 балів в одноядерному і 10401 балів в багатоядерному тесті, тим самим встановивши рекорд по обчислювальної потужності серед всіх мобільних пристроїв топового рівня.

Найцікавіше те, що 16-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 841 включається в себе графічний прискорювач Adreno 630, який зараз можна зустріти в чіпі SDK 845. За рахунок нової архітектури, новий чіп десь на 20-30% могутніше рішення, що використовується в даний момент в ASUS Zenfone 5 Z, Sony Xperia XZ2 і Samsung Galaxy S8 +. Очікується, що офіційний анонс нового процесора топового рівня відбудеться в другій половині нинішнього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також не можна не помітити, що в новий чіп для мобільних пристроїв інтегрований модем Snapdragon X20 LTE, здатний розвивати швидкість в мережах четвертого покоління LTE 4G до 1,2 Гбіт / с . Точно такий же модем зараз можна зустріти в нинішньому флагманському процесорі Snapdragon 845. Іншими словами, нова модель чіпа для смартфонів зможе похвалитися тільки більшою продуктивністю, тоді як все інше залишиться тим самим.

Якщо такий процесор дійсно існує, а це вже підтвердили надійні джерела, то в другій половині нинішнього року в продаж надійти смартфони під його початком – OnePlus 6T , Xiaomi Mi MIX 3 , Samsung Galaxy Note 9, Google Pixel 3, Huawei Mate 20 і багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.