Смартфони

Коли вийде iPhone 15. Все що ми вже знаємо про новий смартфон Apple

Share
Час читання: 3 хв.

Коли дебютує iPhone 15? З усієї ранньої інформації про новий смартфон Apple, цю найлегше передбачити. iPhone 14 був представлений у середу, 7 вересня, а дата виходу на ринок – п’ятниця, 16 вересня. Якщо компанія Тіма Кука дотримуватиметься подібної схеми, то iPhone 15 буде представлений 6 вересня, а на полицях магазинів з’явиться 15 вересня.

За останнє десятиліття компанія лише одного разу оголосила про запуск флагманських телефонів поза вереснем. Це сталося в жовтні 2020 року, під час пандемії COVID-19, яка порушила ланцюжки постачання технологій.

Коли вийде iPhone 15

З огляду на це, майже напевно відомо, коли iPhone 15 з’явиться на ринку. Зазвичай Apple анонсує свої телефони приблизно за десять днів до їх запуску в продаж, а попередні замовлення відкриваються на тиждень раніше. Одне з джерел стверджує, що це може бути 22 або 23 вересня.

Як повідомляється, пробне виробництво iPhone 15 розпочалося в січні – на місяць раніше, ніж у попередні роки. Однак, схоже, це пов’язано з планами Apple щодо масового виробництва в Індії та Китаї, а не з бажанням побачити новий iPhone раніше, ніж зазвичай. Ми весь цей час очікували на вересневий запуск, а не на якусь більш ранню дату.

Apple дотримується суворого графіка, який не змінюється роками, тому ми знаємо, коли дебютує iPhone 15. Нові iPhone завжди показують на початку або в середині вересня, а надходять вони через півтора тижні після анонсу. Звичайно, ще занадто рано говорити про якусь визначеність, і дати базуються на звичайному річному графіку Apple, а не на витоках інформації.

Ціна iPhone 15

Тепер, коли ми знаємо, коли дебютує iPhone 15, якою буде його ціна? Хоча ми маємо багато інформації про нові функції iPhone 15, ми ще не маємо жодної впевненості щодо ціни, і, чесно кажучи, за нинішнього економічного клімату це було б важко передбачити. Деякі джерела стверджують, що Apple збереже ціни на звичайні моделі, але підніме ціни на моделі iPhone 15 Pro та 15 Ultra.

Ціни на модель 13 Pro 2021 року в нашій країні стартували від 33 000 грн. Його наступник, частково через тодішній високий курс долара до гривні. Однак, незважаючи на початкові проблеми з доступністю, зараз ціна навіть у польських магазинах Apple Premium Reseller нижча (кожної моделі 14 Pro та 14 Pro Max) приблизно на 4 000 грн. Можливо, це якийсь прогноз на майбутнє, і ціновий пік, який ми мали того року, буде трохи дешевшим у 2023 році.

Версії iPhone 15

Найімовірніша назва нового сімейства смартфонів – “iPhone 15”, і це не стане несподіванкою. Apple не використовувала розширення “S” в останні кілька років, тому iPhone 14s здається дуже малоймовірним.

Таким чином, ми очікуємо, що чотири моделі серії iPhone 15 будуть називатися наступним чином:

  • iPhone 15
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Ultra (або iPhone 15 Pro Max)

Що стосується перейменування моделі iPhone 15 Pro Max, то поки що нічого не відомо, але останнім часом Apple представляє все більше і більше нових продуктів з назвою “Ultra”, наприклад, Apple Watch Ultra. Однак нічого не відомо напевно, і все ще можливо, що компанія просто назве наступну версію 15 Pro Max.

Ключові особливості iPhone 15

Ми очікуємо побачити чотири моделі в тих же розмірах, що і торішні версії. Як повідомляється, ми побачимо два 6,1-дюймових пристрої та два 6,7-дюймових пристрої. У порівнянні з 14s нічого не зміниться, тобто дебютує менша і більша стандартна модель, а також менша і більша Pro-модель. Як і у випадку з iPhone 14, найкращі функції будуть зарезервовані для серії Pro.

Порт USB-C замість Lightning з’явиться на всіх нових моделях, а Dynamic Island також з’явиться у стандартних версіях. Повідомляється, що сімейство iPhone 15 може офіційно підтримувати лише аксесуари USB-C з сертифікатом Made for iPhone (MFi). Як повідомляється, постачальник Apple, компанія Foxconn, виробляє такі аксесуари, як навушники EarPods і кабелі з роз’ємами USB-C, які мають сертифікат MFi.

Зміни в дизайні стосуються лише iPhone 15 Pro та 15 Pro Max. Топові моделі матимуть тонші, більш вигнуті рамки, ніж поточні смартфони. Ми побачимо трохи глибші вигини корпусу, більш щільне вигнуте фронтальне скло, яке краще поєднується з рамкою, а також Apple може використовувати титан замість нержавіючої сталі для виготовлення корпусу. Найдорожчий флагман, iPhone 15 Pro Max (або Ultra) може нарешті отримати перископний зум.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Камера від iPhone 16 і 8ГБ ОЗП: Названа ціна та детальні характеристики iPhone SE 4

    Наступний рік відкриває перед аматорами iPhone захоплюючі перспективи. Серед очікуваних релізів особливу увагу приверне лінійка…

    09.10.2024

    iPhone 16 Pro зберігає лідерство на фоні низьких продажів стандартних версій

    Після виходу лінійки iPhone 16 аналітики активно вивчають стан ланцюжка постачання, щоб визначити рівень попиту…

    09.10.2024

    Microsoft завершила підтримку двох версій Windows 11

    Компанія Microsoft оголосила про припинення підтримки двох версій операційної системи Windows 11: 21H2 та 22H2.…

    09.10.2024

    Корпорація Microsoft відстає від конкурентів у розвитку технологій штучного інтелекту

    У 2023 році багато аналітиків пророкували лідерство американської корпорації Microsoft на міжнародному ринку штучного інтелекту,…

    09.10.2024

    AnTuTu: iPhone 16 Pro Max виявився не таким потужним, як iPad Pro M4

    Розробники бенчмарку AnTuTu представили вересневий рейтинг продуктивності пристроїв Apple, до якого увійшли нові моделі iPhone…

    09.10.2024

    Блогер розкритикував головну фішку нових iPhone

    Кнопка управління камерою стала головним нововведенням iPhone 16-ї серії, впровадженням якої в Apple дуже пишаються.…

    09.10.2024