Categories: Смартфони

Google готує користувачів Android до переходу на нову ОС

Share

Компанія Google ось вже майже як цілих десять років займається розробкою і поліпшенням операційної системи Android. Досвідчені користувачі напевно пам’ятають, наскільки погано працювали всі смартфони під управлінням старої Android 2.4 або її більш ранніх версій. Постійно виникали проблеми з роботою радиомодуля, інтерфейс глючив, а мобільний пристрій часто мимовільно перезавантажується. Зараз про все це згадуєш так, немов це був страшний сон, бо як нинішні гаджети на Android – це швидкі, стабільні і автономні телефони, на які можна покластися в скрутну хвилину.

Американська корпорація Google випускає нові версії Android щороку, однак виробники телефонів за нею не встигають. Їм доводиться спочатку дочекатися релізу нової ОС, а потім працювати над вихідним кодом, поєднуючи його з фірмовим програмним забезпеченням і драйверами від виробників комплектуючих. На це потрібно кілька місяців. Саме тому зараз на Android Oreo, яка вийшла в серпні 2017 року, працює тільки 1,1% всіх смартфонів.Зараз більшість телефонів працює на базі Android Marshmallow, випущеного в 2015 році. Само собою, що ніякого стрімкого технологічного прогресу при такому розкладі бути не може, тому як замість впровадження новітніх технологій і функцій мільйони людей отримують телефони, які прямо зі старту своїх продажів працюють на застарілій операційній системі.Саме тому ще на виставці MWC 2018 компанія Google непомітно і без особливого галасу представила продукт під назвою Flutter SDK. Це свого роду програмне середовище, що дозволяє розробникам одночасно створювати програми для iPhone і пристроїв на базі Android. Це програмне забезпечення лежить в основі операційної системи Fuchsia OS.Операційна система Fuchsia OS – це наочний приклад того, як буде виглядати ОС майбутнього. Вона позбавлена ​​всіх недоліків Android, а ще, за словами Google, вона може бути встановлена ​​на смартфони, планшети, смарт-годинники, телевізори і будь-які інші гаджети. Оскільки в її основі лежить цей самий пакет Flutter SDK, то стає очевидно, що зараз, в першій половині 2018 року, Google готує користувачів Android до переходу на нову ОС.Всі додатки, які розробники створять за допомогою Flutter SDK зараз, виявляться повністю сумісні з Fuchsia OS. Судячи з усього, компанія Google поступово відмовляється від операційної системи Android, здійснюючи крок за кроком. На це також вказує те, що зовсім недавно вона вирішила перейменувати платіжну систему Android Pay в Google Pay, а операційну систему Android Wear в Wear OS, немов спеціально позбавляючись від назви популярної ОС.

Швидше за все, Google розповість якісь нові подробиці про операційну систему Fuchsia OS на конференції для розробників Google I / O 2018, яка пройде на початку травня. Програмісти, створюючи своє ПО з використанням пакета інструментів Flutter SDK, поступово до нього звикнуть, а всі їхні праці в майбутньому стануть доступні користувачам нової ОС. Її реліз, швидше за все, відбудеться на початку 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024