Названо 12 найнадійніших смартфонів 2023 року за відгуками покупців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещадна добірка з найнадійніших на сьогоднішній день смартфонів. Жодних експертних оцінок – в основі тільки голос народу та відгуки покупців. Трохи айфонів, багато Андроїдів, цінова планка – від ультрабюджету до нескінченності. Головне, що об’єднало всі моделі – довіра покупців.

Компанія брендів у ТОПі зібралася знайома. Що приємно – експертна думка про найкращих виробників найнадійніших смартфонів практично дублюється оцінкою користувачів. Очікувано – Apple, Samsung, Xiaomi. Моделі брендів OnePlus і Realme розсмакували, оцінили гідно. В ультрабюджеті вибиває двері з ноги Tecno. Зазвичай у подібних рейтингах на першому місці як критерій технічні характеристики. Цього ж разу шлях трохи інший.

Найнадійніші флагмани

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Топ-4. Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256 Гб

Той випадок, коли вирішує ціна. Після виходу 23-ї серії попередня лінійка виглядає вигідно – від 35 тисяч гривень за старшу модель компанії. Безперечно, на користь S23 Ultra говорить нова основна камера, найпотужніший чипсет від Qualcomm, трохи свіжіші бездротові модулі та останній Victus як захист дисплея. Однак не всім це потрібно. Що Exynos 2200, що QS 8 Gen 1 у нашому номінанті – чудові продуктивні процесори, дисплей чудовий – плавний скролінг, пікова яскравість 1750 ніт. Екран захищений склом Corning Gorilla Victus+, воно ж на задній панелі, плюс алюмінієва рамка корпусу і ступінь захисту IP68 – надійний тандем. Покриття спинки матове, завдяки чому смартфон не намагається зайвий раз вислизнути з рук. З інших плюсів – відмінний набір камер і S Pen, який зручно ховається в пазі корпусу, що є абсолютно ексклюзивним рішенням.

Топ-3. Xiaomi 12T Pro 8/256 Гб

Коментарів на китайському майданчику більше від російськомовних користувачів, і це не дивує – ціна на АліЕкспресс не така кусюча, як у вітчизняних магазинах: у середньому від 45 тисяч за версію з 8/256 ГБ, тоді як у нашому роздрібі частіше зустрічається модифікація 12/256 Гб з ціною в 30 тисяч гривень. Технічні характеристики топові: QS 8+ Gen 1, швидка флеш-пам’ять (UFS 3.1), підтримка e-sim, стереодинаміки налаштовані Harman Kardon, зарядка 120 Вт (від 0 до 100 відсотків за 20 хвилин). Виділяється основною камерою: 200 Мп, діафрагма f/1.69, OIS, коректна робота автофокусу, вміє знімати відео 4K (60fps) і 8K (24fps). Заощадили на матеріалах: пластикова рамка корпусу і скло Gorilla Glass 5 не радують. Однак на високу оцінку користувачів це не вплинуло – апарат називають надійним, з відмінною збіркою і стабільною роботою.

Топ-2. OnePlus 10 Pro 12/256 Гб

Смартфон тримається вже рік у ТОПі продажів на АліЕкспресс з величезною кількістю позитивних відгуків. Судячи з усього, OnePlus все ближче до звання виробника народних флагманів і готовий потіснити Xiaomi з п’єдесталу. Мінусували у відгуках покупці рідкісні моменти: не всі задоволені дизайном і деякою економією на матеріалах – Corning Gorilla Glass 5 в якості захисту ззаду замість того ж Victus, що на екрані. З фішок девайса – наявність фізичного перемикача беззвучного режиму, що в інших Андроїд-смартфонах не зустрічається. Міцна кераміка в оформленні блоку камер, металевий каркас – безумовний плюс. Є де розгулятися любителям мобільного фото: Sony IMX789 як основний сенсор хороший – розмір 1/1,43 дюйма, роздільна здатність 48 Мп, є OIS. Додаткові камери – ширококутна (Samsung JN1) і телевік 3.3X.

Топ-1. Apple iPhone 14 Pro Max 6/256 Гб

Для когось смартфони Apple досі залишаються показником статусності. Але для більшості любителів яблучної продукції це цілеспрямований вибір надійного пристрою. Стабільна робота операційної системи та її тривала підтримка, інтуїтивно простий інтерфейс, завжди висококласні матеріали та збірка – те, що отримає покупець, який вибрав Айфон. Apple iPhone 14 Pro Max – флагман останньої серії, який отримав новітній процесор A16 Bionic, продуктивності якого з лишком вистачить щонайменше на пару найближчих років. Найкращий екран на сьогодні – LTPO OLED, пікова яскравість 2300 ніт, підтримує адаптивну частоту оновлення (1-120 Гц). У дисплея точна передача кольору і заводське калібрування, за що виробник отримав найвищі експертні оцінки і нагороду від DisplayMate. Ну і скло Ceramic Shield не забудемо – можна нескінченно дивитися, як його луплять YouTube-блогери – приголомшливий захист.

Найнадійніші смартфони середнього цінового сегмента

Топ-4. Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G 4G 8/128 Гб

Оскільки ми спочатку як критерій визначили моделі, що вийшли не раніше 2022 року, сюди потрапляє 11-та серія Note. Однак згадаємо Xiaomi Redmi Note 10 Pro, який залишається беззаперечним бестселером. Втім, про номінанта. Начинкою багато в чому програє попереднику, але в надійності не поступається – міцний середнячок на базі Helio G96. Не найновіше й енергоефективне рішення, але на добу в звичайному режимі експлуатації вистачить. Продуктивність відповідає ціні та ніші, троттлінг є, але невеликий. Розщедрилися на більш швидку зарядку – 67 Вт, потрібно менше години, щоб акумулятор наповнився від 0 до 100 відсотків. Бездротової та реверсивної зарядки пошкодували, зате залишили міні-джек, ІЧ-порт і такий-сякий, але захист IP53. Великий Amoled-екран FHD+, максимальна яскравість 1200 ніт, висока частота оновлення – 120 Гц (без адаптивного налаштування). Нещодавно нарешті отримав MIUI 14 на базі Android 13.

Топ-3. Xiaomi 12 Lite 8/256 Гб

Симпатичний середній клас, максимум уваги дизайну – тонкі рамки навколо екрана, скло корпусу, кілька цікавих забарвлень. Рамка пластикова, що на візуальне сприйняття не впливає – виглядає модель преміально. Судячи з відгуків покупців, апарат живучий – у багатьох переживав стреси через падіння з пристойної висоти без єдиної подряпини. Хотілося б вологозахист вище, ніж IP53. Але поки Xiaomi дозволяє “купати” тільки флагмани. На дисплей не поскупилися – якісна Amoled-матриця, яскраві насичені кольори, підтримка всіх стандартів HDR – приємно дивитися, приємно грати, відмінний відгук. Процесор Snapdragon 778G – стабільне перевірене рішення. Камери без вишукувань: для фото добре, особливо вдень, для селфі чудово, для відео непогано, якщо руки не тремтять – електронна стабілізація так собі. Є можливість перемикання з основного модуля на ширик під час запису.

Топ-2. Realme 9 Pro+ 6/128 Гб

Почнемо з головної переваги: для тилової камери виробник взяв сенсор Sony IMX766. Нетипове рішення, частіше модуль зустрічається в апаратах серйознішого рівня. Це і вирішило долю девайса, зробивши його одним з найпопулярніших на вітчизняному ринку. Інші характеристики скоріше звичайні для цінової ніші: Amoled-матриця з високою роздільною здатністю, чудовим запасом яскравості та підвищеною до 90 Гц частотою оновлення, процесор від MediaTek, з яким телефон набирає під півмільйона в AnTuTu і підтримує 5G-мережі. З моментів, що виділяють на тлі Андроїд-конкурентів, – вбудований в екран датчик вимірювання ЧСС і незвичайне фотохромне покриття корпусу в синій версії телефону, що змінює колір під сонячними променями. З некритичних мінусів – глянсова поверхня спинки, що збирає відбитки пальців. Слизький корпус – сумнівне рішення, але скарги у відгуках зустрічаються рідко, ергономіка зіграла важливу роль. А щоб точно не переживати про надійність хвата, можна скористатися чохлом з комплекту.

Топ-1. Samsung Galaxy A53 5G 8/256 Гб

Найбільш продаваний на сьогоднішній день смартфон лінійки. Пояснення просте – надійний, перевірений бренд, до якості продукції якого рідко зустрічаються нарікання, за прийнятною для своєї ніші ціною. Величезний плюс – наявність сертифікованого за стандартом IP67 захисту, що частіше прерогатива більш дорогих пристроїв. Достатній обсяг пам’яті – 6 або 8 Гб оперативної, 128 або 256 Гб внутрішнього накопичувача з можливістю збільшення картами MicroSD (до 1 Тб). Встановлено новий чипсет, з яким з’явилася підтримка 5G-мереж, але Wi-Fi підтримує тільки 2.4 ГГц + 5 ГГц, а пам’ять не найшвидша. Про дисплей враження двоякі – точне перенесення кольорів, частота оновлення 120 Гц, хороші кути огляду і швидкість відгуку, але немає адаптивного перемикання частоти оновлення, часом не вистачає запасу яскравості і немає можливості переглядати відео у форматі HDR10.

Найнадійніші недорогі смартфони

Топ-4. Tecno Spark 8C 4/64 Гб

Перед виходом на російський ринок моделі додали тестів ще й на морозостійкість – грамотний підхід, враховуючи клімат. Це дозволяє Tecno повільно, але вірно займати бюджетну нішу, швидко адаптуючись на російському ринку. Покупці задоволені – кількість відгуків зашкалює, за обсягами продажів модель значно випереджає конкурентів. Секрет популярності – простий чипсет, що підтримує мережі LTE, Wi-Fi 5 і дає змогу поставити екран нехай і невеликої роздільної здатності, але з підвищеною герцовою частотою 90 Гц за вартості смартфона 4000 грн – конкурентів уже буде складно знайти. До того ж пристойний (для своєї ціни) обсяг оперативної та вбудованої пам’яті, плюс можливість поставити в окремий слот карту MicroSD. Камери, зрозуміло, не дивують – звичайнісінький для бюджетного телефону набір. А ось наявність сканера відбитків і особливо NFC-модуля дуже радує.

Топ-3. Xiaomi Redmi 10C 4/128 Гб

Лінійка Xiaomi, яка щороку стає безпрограшним варіантом у сегменті бюджетних телефонів. На запит консультанту салону зв’язку “недорогий, якісний і надійний смартфон”, відповідь “Redmi” буде в майже кожному першому випадку. Якщо з оновленням Note-серії виробник експериментує не завжди вдало, то тут помилок не допускає. Він встановив енергоефективний і досить продуктивний процесор Snapdragon 680, АКБ хорошої місткості, забезпечив 50-мегапіксельним сенсором від Samsung, не забув про модуль NFC, і вуаля – отримав один з найкращих на сьогоднішній день Андроїд-бюджетників. Подбав навіть про тактильні відчуття – корпус приємний, тоненький, пластик матовий. З мінусів – невелика роздільна здатність екрана і конфігурація з максимум 4 Гб оперативної пам’яті.

Топ-2. Tecno Pova Neo 2 6/128 Гб

Надійний “довгожитель”, з яким рідко доведеться згадувати про підзарядку, 7000 мАг – це вам не хухри-мухри. Дозволить запросто подивитися мало не сезон улюбленого серіалу. Режим простої багатозадачності Tecno Pova Neo 2 теж до снаги: месенджери, браузер, погортати новинну стрічку в соцмережах – без проблем. Гальмувати буде тільки у важких іграх – старенький процесор MediaTek їх не тягне. Ємна батарея позначилася на габаритах – смартфон важкий, корпус товстий. Зате виробник попрацював над зовнішнім виглядом – дизайнери навіть бюджетникам приділяють максимум уваги, Pova Neo 2 виглядає незвично і навіть дещо футуристично. Фірмова оболонка HiOS на базі Android 12 не викликає дискомфорту: лаконічна, легко налаштувати під себе, є ігровий і дитячий режим, функція автоматичного запису розмов, панель швидкого доступу до часто використовуваних додатків.

Топ-1. Realme 10 8/128 Гб

Смартфон дорожчий за інших номінантів категорії, але це вже апарат класом трохи вище – на межі “бюджетників” і “середняків”. Полюбився багатьом, особливо тим, хто втомився від великої діагоналі. Тут не тільки компактні (з огляду на нинішні тенденції) 6.4 дюйма, а й велика корисна площа дисплея за рахунок вузьких рамок. Корпус тонкий, вага мінімальна, фронталка акуратно вписана в кут екрана – телефон має чудовий вигляд, користуватися однією рукою комфортно: за ергономіку і дизайн заслуговує на п’ятірку. Відгуки покупців виключно позитивні. Задоволені всім: продуктивністю, екраном, зручною легкою оболонкою без нав’язливої реклами на базі Android 12. Нуль претензій до збірки, жодних глюків – вийшов дуже надійний девайс. Особливо виділяють автономність – гаджет працює до двох днів без підзарядки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.