Найкращі телефони 2023 року з двома SIM-картами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Dual-SIM дають змогу використовувати дві SIM-карти в одному телефоні. Більшість людей, які використовують такі телефони, вважають їх корисними для поєднання справ і дозвілля, що позбавляє їх необхідності носити з собою окремі телефони для роботи та особистого життя.

Телефони з двома SIM-картами також корисні для підтримання кількох вигідних тарифів, у рамках яких один пропонує вигідні умови на дзвінки та смс, а інший – безлімітний трафік. Або, можливо, ви часто подорожуєте за кордон і хотіли б мати при собі свою звичайну SIM-картку, коли ви перебуваєте вдома, і ще одну, призначену для країни, яку ви відвідуєте.

У наші дні вам навіть не потрібні дві фізичні SIM-карти, щоб отримати можливість використання технології dual-SIM. Деякі телефони підтримують фізичні dual-SIM разом з eSIM, що означає, що ви можете встановити в телефон одну стандартну SIM-карту, а іншу використовувати за допомогою eSIM.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб не ускладнювати собі життя, до цього списку ми включили тільки ті телефони, які дозволяють використовувати дві фізичні SIM-карти. Це означає, що ви не зустрінете в списку iPhone або інші телефони, які вимагають використання eSIM для другого номера, оскільки, незважаючи на те, що технологія вдосконалюється, вона ще недостатньо широко використовується. Далі наприкінці цієї статті ви знайдете опис можливостей iPhone з двома SIM-картами.

Майте на увазі, що іноді смартфони, що продаються на Заході, мають одну SIM-картку, тоді як альтернативні моделі цих самих телефонів, що продаються в інших країнах світу, мають дві SIM-картки.

1. Google Pixel 7 Pro – Найкращий загалом

Зазвичай телефони Pixel це, перш за все, камера, і в цьому сенсі в 7 Pro мало що змінилося. По суті, це навіть доволі схожа камера на попередній Pixel 6 Pro – у ній знову пропонується основний об’єктив із високою роздільною здатністю, а також ультразум і перископічний телеоб’єктив – але тонкі вдосконалення та нові програмні фішки роблять цю камеру найпотужнішою камерою Pixel на сьогоднішній день.

Він підкріплений штучним інтелектом, керованим Android 13 і другим процесором Tensor від Google, а також кількома ексклюзивними програмними функціями, які можна знайти тільки в телефонах Pixel від Google. Це означає, що він пропонує практично найкращі можливості Android, принаймні, з точки зору програмного забезпечення.

Вам доведеться змиритися з повільною зарядкою (і купити власний зарядний пристрій на додачу), а також прийняти той факт, що це великий телефон з неоднозначним дизайном – можливо, він вам сподобається, але багато хто буде з вами не згоден.

2. Samsung Galaxy S23 Ultra – Найкращий у всьому

Galaxy S23 Ultra, можливо, кращий, ніж Pixel 7 Pro – він потужніший, у нього, мабуть, якісніші камери та підтримка стилуса. Але він також більший, важчий і значно дорожчий, тож він припаде до смаку не всім.

Камера – одна з найкращих, з 200-Мп основною камерою, підкріпленою надширококутним і двома телеоб’єктивами з різними рівнями зуму. Шкода, що 12-Мп камера для селфі підводить цей смартфон, але в іншому фотографії виходять чудовими.

3. Google Pixel 6a – Найкращий двосімковий смартфон середнього класу

Pixel 6a – чудовий бюджетний варіант від Google.

Він має той самий дизайн і процесор, що і його флагманські побратими, але при цьому він менший і дешевший (без відмови від підтримки двох SIM-карт).

Камери тут не такі, як у Pixel 6 і 6 Pro, але вони все одно вражають, і ви також отримуєте чудову підтримку програмного забезпечення Google. Головними мінусами є повільне заряджання і розчаровуючий дисплей із частотою 60 Гц, але все інше в 6a вражає.

4. OnePlus 11 – найкращий за продуктивністю

Якщо вам потрібен Android-смартфон з найкращими технічними характеристиками 2023 року, який працюватиме швидко і матиме програмну підтримку до 2028 року, OnePlus 11 – чудовий вибір. Це також один із найдешевших телефонів преміум класу.

Відсутність бездротової зарядки не повинна стати вирішальним фактором для багатьох людей. Зрештою, у цього телефону чудовий екран, найкращі камери, гарний час автономної роботи і справді швидка зарядка, крім того, він має феноменальну продуктивність завдяки Snapdragon 8 Gen 2. Відсутність повної водонепроникності викликає більше занепокоєння.

OnePlus не може стояти на місці, він повинен розвиватися. На щастя для нас, OnePlus 11 – це чудова еволюція і один з найкращих телефонів, який можна купити за ціною, що не перевищує багато конкуруючих продуктів.

5. Motorola Moto G62 – найкращий бюджетний dual-SIM

Не кожен бюджетний телефон підтримує технологію dual-SIM, і ще менше телефонів підтримують дві фізичні SIM-картки та роботу в мережах 5G. Зверніть увагу на Moto G62.

Хоча він не виділяється в жодній конкретній царині, поєднання дисплея з частотою 120 Гц, доволі сучасного процесора Snapdragon 480+, 5G-з’єднання та доступної ціни напрочуд важко знайти. Його витривалість чудова, а легкий на дотик користувацький інтерфейс Motorola залишається найкращим на арені бюджетних смартфонів.

Основний недолік тут вельми відомий. В умовах жорсткої маржі в цьому сегменті ринку підключення 5G здається розкішшю. Це неминуче позначається на продуктивності, зберіганні та швидкості зарядки. Якщо ви хочете отримати більше потужності за таку ж ціну, зверніть увагу на альтернативи тільки з 4G. Але, якщо ви наполягаєте на можливості підключення 5G, Moto G62 – чудовий вибір за свою ціну.

6. Samsung Galaxy S23+

Galaxy S23+ не є найкращим у чомусь конкретному. Але це чудовий телефон майже в усьому, з невеликою кількістю недоліків, якщо тільки ви змиритеся з досить високою ціною.

Простий і елегантний дизайн поєднується з високою продуктивністю Snapdragon 8 Gen 2, тривалим часом автономної роботи та універсальною потрійною задньою камерою. Додайте до цього обіцянку Samsung про п’ятирічну підтримку програмного забезпечення, і цей смартфон починає здаватися неймовірно практичним вибором.

Крім ціни, головним недоліком є дротова зарядка потужністю 45 Вт, яка працює добре, але повільніше, ніж інші варіанти за цією ціною. Менший Galaxy S23 коштує трохи дешевше, але його важко рекомендувати через ще більш повільну зарядку та менший час автономної роботи, хоча ви можете вважати ці недоліки виправданими через менший розмір.

7. Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 Pro – це флагман топ рівня, але найбільше виділяється його основна задня камера, оснащена величезним 1-дюймовим сенсором, який захоплює більше світла для отримання приголомшливих результатів.

Ця основна камера може бути найвидатнішою, проте всі об’єктиви Leica вражають, хоча як компроміс доводиться миритися з величезним виступом задньої камери. Звичайний Xiaomi 13 трохи компактніший, але в ньому немає такої потужної камери.

Програмне забезпечення теж може розчарувати – ми не любимо MIUI від Xiaomi – але продуктивність Snapdragon 8 Gen 2 просто фантастична, а поліпшена енергоефективність і більш ємний акумулятор значно збільшують час автономної роботи.

8. Asus Zenfone 9

Zenfone 9 – це повноцінний флагман невеликого розміру і з напрочуд невеликою кількістю недоліків.

Дисплей 5,9 дюйма робить його одним із найменших телефонів на ринку, особливо серед Android, і, можливо, найменшим із такими потужними характеристиками.

Процесор Snapdragon 8+ Gen 1 і до 16 ГБ оперативної пам’яті роблять його серйозним продуктивним телефоном, хоча через проблеми з охолодженням потужність трохи знижується. 8+ Gen 1 також частково відповідає за чудовий час автономної роботи, який перевершує інші компактні смартфони.

Основна камера з функцією карданної стабілізації справляє враження, особливо в нічний час, хоча кілька візуальних збоїв і проблем під час зйомки в яскравому світлі дають зрозуміти, що Asus належить доопрацювати програмне забезпечення. Комусь може не вистачити різноманітності, пропонованої конкурентами, особливо відсутності телеоб’єктива.

З огляду на те, що телефон настільки хороший, засмучує, що Asus обіцяє тільки два роки підтримки. Відсутність підтримки mmWave також обмежить продуктивність 5G для покупців у США. Проте загальне враження від пристрою чудове, з розумним програмним забезпеченням і такими приємними дрібницями, як рейтинг IP68 у поєднанні з роз’ємом для навушників.

9. Oppo Find N2 Flip

Ми зазвичай рекомендуємо Samsung Galaxy Z Flip 4 як найкращий розкладний телефон, але в нього є один недолік: він підтримує тільки одну фізичну SIM-карту, вимагаючи eSIM, якщо ви хочете використовувати два номери. На допомогу приходить Oppo Find N2 Flip.

Find N2 Flip перевершує Samsung майже за всіма характеристиками, зокрема за продуктивністю камери та швидкістю заряджання. Додайте до цього міцніший шарнір без зазорів і великий дисплей на кришці, і можна замислитися, чи не є все-таки цей телефон найкращим телефоном-розкладачкою.

Дійсно, єдиними недоліками є відсутність водонепроникності та бездротової зарядки, а також слабка робота Bluetooth. Це незначні недоліки, тому Find N2 Flip можна сміливо рекомендувати, як чудову модель з двома SIM-картами.

10. Motorola Edge 30 Ultra

Одні телефони хороші своїми можливостями, інші ж – своєю низькою ціною.

Motorola Edge 30 Ultra виділяється тим, що пропонує все найкраще від флагмана Android і при цьому коштує набагато менше, ніж більшість конкурентів. OLED-дисплей з частотою 144 Гц практично не зустрічається за межами ігрових телефонів, зарядка потужністю 125 Вт – одна з найшвидших у світі, а процесор Snapdragon 8+ Gen 1 працює блискавично. Крім того, батареї вистачає на два повних дні.

І все це при ціні близько 35 000 гривень, що робить його абсолютно вигідним придбанням. Вам доведеться задовольнятися водонепроникністю IP54, а не IP68, і камерою, яка є хорошою, але не зовсім видатною. Однак це невеликі поступки для такого хорошого телефону, як цей.

Керівництво з купівлі телефонів із двома SIM-картами

1. Як працюють телефони з двома SIM-картами?
Під час купівлі телефонів із двома SIM-картами можна помітити, що виробник дуже рідко надає будь-яку інформацію про цю функцію, крім того, що вона існує. Він не повідомляє, як працює функція dual-SIM на практиці, чи підтримують обидві SIM-картки 4G/5G, або навіть якого розміру SIM-картки вони приймають.

Таке неможливо передбачити; щоб дізнатися цю інформацію, необхідно зв’язатися з виробником або вивчити таблиці характеристик, огляди або форуми.

У всіх протестованих нами телефонах із двома SIM-картами обидві SIM-карти постійно перебувають у режимі очікування (такі телефони називаються dual-standby), але активно ви можете використовувати тільки одну SIM-карту одночасно. Це означає, що будь-яка з SIM-карт може прийняти телефонний дзвінок або повідомлення в будь-який час, без необхідності активно перемикатися між ними або перезавантажувати телефон.

Однак якщо вам зателефонують на один номер, тоді як на іншому номері триває активний виклик, він не почне дзвонити вам у вухо і не дасть вам можливості перевести першого абонента в режим очікування – дзвінок просто не відбудеться.

2. У чому різниця між Dual-Standby і Dual-Active?
Телефони з двома активними SIM-картами використовують два модеми і дають змогу приймати дзвінки одразу на обидва номери.

Якщо ви хочете зателефонувати або надіслати повідомлення, в Android є стандартне меню управління SIM, яке дає змогу вказати, яку SIM слід використовувати для голосових дзвінків, відеодзвінків, повідомлень і мобільних даних. Ви можете або вказати конкретну SIM для кожного з цих завдань, або залишити налаштування “Завжди запитувати”.

З’єднання для передачі даних – це те місце, де виникає багато плутанини, коли йдеться про телефони з двома SIM-картами. Тоді як обидва слоти SIM у деяких телефонах із двома SIM-картами здатні підтримувати з’єднання 4G або 5G, ви можете одночасно використовувати з’єднання для передавання даних лише на одній SIM.

На відміну від дзвінків і текстових повідомлень, зазвичай з’єднання для передавання даних не може перебувати в режимі очікування для обох SIM-карток; ви маєте вказати, яку SIM-картку ви хочете використовувати, а не обирати одну з них за появи запиту (хоча деякі телефони дають змогу налаштувати перемикання на іншу SIM-картку, якщо перша не може встановити з’єднання).

За замовчуванням, коли ви використовуєте з’єднання для передавання даних на одній SIM-картці і на іншу надходить телефонний дзвінок, з’єднання для передавання даних на першій SIM-картці буде призупинено.

3. Чи можете ви використовувати dual-SIM з картою microSD?
Якщо ви хочете використовувати переваги обох слотів для SIM-карт і розширюваної пам’яті, ваші можливості будуть дещо обмежені.

Хоча більшість телефонів із можливістю розширення пам’яті microSD також пропонують dual-SIM, зазвичай SD-картка має використовувати другий слот SIM, змушуючи вас вибирати між сховищем і сім-карткою.

Якщо для вас це є важливим фактором, уважно вивчіть огляди та технічні характеристики телефонів, що підтримують одночасно дві SIM-карти та карту пам’яті microSD (такі є), або пошукайте телефони з підтримкою microSD та eSIM.

4. Чи існують iPhone з двома SIM-картами?
І так, і ні. iPhone поставляються з двома фізичними SIM-картами тільки в Китаї, Гонконзі та Макао – тож, якщо ви не живете там, ви не зможете використовувати дві фізичні SIM-карти в iPhone. Саме тому ми не включили жоден iPhone до нашого списку вище.

Однак усі iPhone з підтримкою eSIM, починаючи з XS і XR, дають змогу використовувати одну фізичну SIM-картку разом з eSIM, а iPhone 13 і вище навіть дають змогу встановити dual-SIM з двома eSIM.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.