Смартфони

Найкращий смартфон середнього класу 2023 року

Share

Не кожен може дозволити собі флагманський телефон, на кшталт Samsung Galaxy S23 Ultra або iPhone 14 Pro Max, але безліч дешевших пристроїв однаково пропонують чудові характеристики.

Телефони середнього класу зазвичай пропонують найоптимальніший баланс ціни та якості, оснащені висококласними функціями і потужними камерами за ціною в половину вартості топових флагманів або навіть менше. Як правило, для їх виготовлення використовуються дешевші матеріали або відсутні такі розкішні функції, як бездротова зарядка і захист від води.

1. Google Pixel 6a – найкращий загалом

Pixel 6a – чудовий телефон середнього класу з процесором на рівні флагмана, справді видатною основною камерою, можливістю підключення до 5G, останньою версією Android, п’ятирічною підтримкою безпеки та зручним компактним дизайном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головними мінусами є низька швидкість заряджання телефону, за якої він нагрівається, пластик задньої панелі, що легко дряпається, і дисплей із частотою 60 Гц, що відстає від телефонів аналогічної цінової категорії.

Однак це Pixel, що означає, що він володіє чудовими можливостями Android і камерою з програмним забезпеченням і чудовим технічним оснащенням, яких немає в інших брендів у цьому ціновому діапазоні.

2. OnePlus Nord 2T – Друге місце

Чудове оновлення найкращого телефону середнього класу 2021 року зі швидкою зарядкою на 80 Вт, 5G, фірмовою операційною системою Oxygen OS від OnePlus та основною камерою, близькою до флагманської. Що ж тут може не сподобатися?

OnePlus Nord 2T дійсно демонструє здатність компанії визначати пріоритети характеристик, які користувачі шукають просто зараз, і упаковувати їх у симпатичний дизайн за привабливою ціною.

Nord 2T позбавлений таких флагманських переваг, як бездротове заряджання і водонепроникність, але це дійсно єдині зроблені тут жертви.

Існує також модель OnePlus Nord CE 2 5G, яка являє собою урізану версію за трохи меншу ціну.

3. Google Pixel 7 – найкраща камера

Можливо, найсерйознішим конкурентом для Pixel 6a є Pixel 7, який коштує досить дешево, щоб пробратися в нашу таблицю середнього класу, незважаючи на те що це флагманський телефон.

За ці додаткові витрати ви отримаєте одну з найкращих камер серед смартфонів цієї цінової категорії, з видатним основним об’єктивом, підкріпленим не менш сильним ультразумом. Обидві камери використовують кілька розумних трюків штучного інтелекту, які забезпечує чип Tensor другого покоління від Google, і можуть зробити кілька знімків, на які не здатен жоден інший телефон.

Крім того, ви отримуєте збільшення частоти дисплея до 90 Гц, хоча це все ще відстає від 120 Гц, характерних для інших телефонів цієї вартості. Крім цього, у Pixel 7 повільна зарядка потужністю 21 Вт – зарядний пристрій у комплект поставки також не входить.

Pixel 7 досить великий і важкий, тому не підійде тим, хто розраховує на компактність телефону.

4. Poco X5 Pro 5G – найкращий бюджетний варіант

Poco X5 Pro 5G перебуває на нижчому рубежі того, що ми вважаємо середньобюджетним телефоном, але це означає, що він пропонує вельми виняткову цінність.

Дисплей AMOLED з діагоналлю 6,67 дюйма і частотою 120 Гц, по суті, флагманського рівня. Крім того, його вирізняє елегантний дизайн. Навіть камера вражає, з напрочуд солідним сенсором 108 Мп для основної зйомки (щоправда, супутні ультразум і макрокамери не настільки вражаючі).

Корпус виконаний із пластику, тому не здається надто преміальним, а програмне забезпечення MIUI (спільне для всіх телефонів Xiaomi, Poco і Redmi) не викликає в нас захоплення. Але загалом це чудовий продукт за свою ціну.

5. Nothing Phone (1) – Найкращий дизайн

Phone (1) – це дебютний телефон від лондонського стартапу Nothing, однак компанія має серйозний родовід, оскільки її засновник Карл Пей раніше очолював OnePlus.

Напередодні запуску Phone (1) багато говорили про революцію в смартфонах, але насправді найсміливішим у ньому є дизайн: напівпрозора задня панель перетинається світлодіодними смужками, які можуть блимати під час сповіщень, спалахувати під час заряджання та навіть слугувати як заповнювальне світло для камери.

Якщо не брати до уваги підсвічування, то Nothing Phone (1) – це звичайний пристрій середнього класу, хоча й один із найкращих у світі. Час автономної роботи трохи розчаровує, але як компроміс ви отримуєте пристойний дисплей, пару хороших задніх камер, а також бездротову зарядку і клас захисту IP53.

6. Samsung Galaxy A54

Компанія Samsung повернулася на правильний шлях із Galaxy A54 5G після провалу торішнього A53.

A54 забезпечує першокласний дизайн, захист за стандартом IP67, один із найкращих екранів серед телефонів середнього класу та надійний набір камер. Крім того, час автономної роботи досить тривалий, а Samsung продовжує вражати своєю гарантією оновлення програмного забезпечення.

Головне цього року те, що все це підкріплено стабільною та надійною роботою потужного процесора Exynos 1380. Це не найпотужніший телефон середнього класу, але він досить гарний – і практично в усьому перевершує інші.

7. Redmi Note 12 Pro+

Redmi Note 12 Pro+ – це не просто конкурентоспроможний середньобюджетник, це потенційний вбивця флагманів.

Його основна 200-Мп камера є сумлінною функцією преміум-класу, а продуктивність і дисплей – одні з найкращих, які можна знайти в цій ціновій категорії. Час автономної роботи теж солідний, а швидка зарядка потужністю 120 Вт – чудова.

У результаті 12 Pro+ можна сміливо рекомендувати. Полярне програмне забезпечення MIUI і погана підтримка задніх камер можуть змусити вас замислитися про інший пристрій, але безумовно точно не варто повністю виключати цей телефон.

8. Xiaomi 13 Lite

Xiaomi 13 Lite має прекрасний вигляд і відчувається на дотик, легкий корпус приємний для використання протягом усього дня, а пристойний час автономної роботи зі швидким заряджанням дає змогу не турбуватися про заряд батареї.

Однак камери цього разу не дуже вражаючі, що стало несподіванкою після чудової якості 12 Lite. Тим не менш, вони не такі вже й погані.

Продуктивності та функціональності в ньому чимало, тож Xiaomi 13 Lite – чудовий варіант, якщо вам потрібен легкий телефон середнього класу з великим запасом потужності.

9. Motorola Edge 30

Motorola Edge 30 може похвалитися преміальним дизайном з матовою задньою панеллю, що має чудовий вигляд, і це найлегший телефон з підтримкою 5G, що відразу стає помітно в руці.

6,5-дюймовий AMOLED-дисплей чіткий і деталізований, а частота оновлення 144 Гц робить роботу плавнішою й оперативнішою, хоча без адаптивної роздільної здатності це позначається на загальному часі автономної роботи. При середньому використанні він може пропрацювати весь день, хоча активним користувачам і геймерам може знадобитися поповнення заряду, щоб дотягнути до кінця дня. Зарядка 33 Вт сприяє цьому, але до надзвичайно швидкої зарядки деяких конкурентів їй далеко.

Набір камер теж гідний за ці гроші: основна 50-Мп камера здатна робити деталізовані, добре освітлені знімки як у світлому, так і в темному оточенні, але динамічний діапазон залишає бажати кращого. 50-Мп ультразум також є приємним штрихом для мальовничих знімків.

У принципі, все зводиться до того, що найкраще відповідає вашим потребам: якщо для вас пріоритетні дизайн і дисплей, Motorola X30 Pro – чудовий вибір. Але якщо для вас важливіше за все продуктивність, час роботи від акумулятора і можливість швидкої зарядки, то є й кращі телефони середнього цінового діапазону.

10. Realme GT 2

Realme GT 2 є плавним розвитком торішнього GT і не надто сильно змінює технічні характеристики – що, чесно кажучи, не так вже й погано.

Snapdragon 888 повертається як процесор, і він, як і раніше, досить потужний. AMOLED-дисплей з частотою 120 Гц, великий акумулятор і відмінна швидка зарядка 65 Вт доповнюють список характеристик.

Він виготовлений із пластику, що декого не бентежить, але інші можуть порахувати, що це заважає йому сприйматися як флагман, але найбільшим недоліком є те, що сильна основна камера не дуже добре підтримується додатковими об’єктивами.

Поради щодо купівлі телефонів середнього класу

1. Що таке телефон середнього класу?
Технічного визначення не існує, але, як уже йшлося вище, ми визначаємо телефони середнього класу на основі ціни: все, що коштує понад 350 доларів/ 250 фунтів стерлінгів, але менше за 850 доларів/ 600 фунтів стерлінгів, якщо ви купуєте його без SIM-карти. Усе, що дешевше за цю ціну, є бюджетним телефоном, а все, що дорожче – флагманським.

Деякі телефони середнього цінового діапазону використовують універсальний підхід, пропонуючи гідні характеристики в кожній із сфер; інші фокусуються на ключовій характеристиці, як-от камера чи дисплей, та обіцяють флагманські можливості в цьому одному аспекті; треті все ще є флагманами, тож пропонують фантастичні характеристики за чудовим співвідношенням ціни та якості, але можуть працювати на дещо застарілому обладнанні.

2. Які характеристики мені потрібні?
Кожен телефон середнього класу є певним компромісом, намагаючись отримати все найкраще від флагмана і при цьому не коштувати так само дорого. Тим не менш, є деякі характеристики, на яких не варто економити. Шукайте щонайменше 6 ГБ оперативної пам’яті та процесор Snapdragon 7 або 8 для плавної роботи, разом із накопичувачем об’ємом щонайменше 128 ГБ.

Після цього потрібно визначитися з пріоритетами. Вам потрібні тривалий час автономної роботи, швидка зарядка, AMOLED-дисплей чи потужна камера? Не так багато телефонів середнього класу пропонують усе з переліченого, тому обирайте те, що для вас найважливіше.

Як правило, вам доведеться відмовитися від таких приємних дрібниць, як бездротове заряджання або водонепроникність – вони, як і раніше, притаманні тільки найдорожчим телефонам на ринку, хоча деякі пристрої середнього цінового діапазону пропонують і те, і інше.

Постарайтеся пам’ятати, що справа не завжди в технічних характеристиках. У будь-якому разі, ми досягли певної стелі в розвитку смартфонів, тож хоча ці телефони можуть бути не такими швидкими, як середньостатистичні флагмани, вони майже напевно досить швидкі для більшості користувачів. Обирайте телефон, у якому збалансовані вартість, продуктивність, характеристики та дизайн, які відповідають вашим потребам.

3. Чи існує iPhone середнього цінового діапазону?
На ринку є один iPhone середнього цінового діапазону – iPhone SE 2022 року, однак ми не вважаємо, що він є цінним продуктом порівняно з конкурентами на Android. Придивіться до нього, якщо ви знаєте, що вам потрібен iPhone, але в іншому випадку краще утриматися.

Краще звернути увагу на старіший флагманський iPhone – iPhone 12 все ще продається безпосередньо від Apple, і навіть старіші моделі доступні в магазинах сторонніх виробників. Оскільки програмне забезпечення Apple підтримується впродовж тривалого часу, навіть старий iPhone має працювати добре протягом кількох років, але майте на увазі, що ви, найімовірніше, не зможете скористатися деякими новими можливостями, які є в сучасних смартфонах на базі Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    У новій серії смартфонів Samsung Galaxy S25 з’явиться зручна функція «Керування акумулятором»

    Серія Samsung Galaxy S25 викликає ажіотаж завдяки появі потенційно новаторської функції - "Штучного інтелекту батареї".…

    14.05.2024

    Названо смартфони realme, які оновляться до Android 15

    Бренд Realme готує оновлення Realme UI 5.0 на базі Android 15 для кількох десятків моделей…

    14.05.2024

    Новий iPad mini вийде цього року

    У травні 2024 року Apple випустила нові iPad Pro та iPad Air , проте вона…

    14.05.2024

    Усі iPhone отримають ChatGPT з виходом iOS 18

    За місяць до презентації нових операційних систем компанія Apple уклала угоду з OpenAI про впровадження…

    14.05.2024

    Стало відомо, чи є у Google Pixel 8a бездротова зарядка

    Бюджетний Google Pixel 8a - це телефон із вражаючими характеристиками. Він може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм,…

    14.05.2024

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024