Названо найкращі смартфони Samsung Galaxy 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом багатьох років Samsung лідирує на світовому ринку телефонів на базі Android, складаючи серйозну конкуренцію Apple і водночас стримуючи зростаючу загрозу з боку конкурентів Android, починаючи від китайських технологічних гігантів і закінчуючи самою компанією Google.

У той час як Apple випускає лише кілька телефонів на рік, Samsung більш плідний. Це дає потенційним покупцям безліч варіантів для вибору, що і добре, і погано – ймовірно, телефон Samsung підійде практично кожному, але розібратися, який з них підходить саме вам, може бути непросто.

Ви хочете отримати флагманський (але дорогий) апарат, пропонований лінійкою Galaxy S або розкладачками серії Z? Якщо у вас обмежений бюджет, вам може підійти одна з більш доступних моделей FE, або будь-який з телефонів з великої лінійки Galaxy A або ще більш дешевої лінійки Galaxy M.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку ми проводимо огляд якомога більшої кількості телефонів Samsung Galaxy, і тут ви знайдете добірку найкращих з них. Ми включили в огляд не тільки дорогі моделі – хоча вони тут теж є – а й вибрали наші улюблені дешеві телефони Samsung, тож на будь-який бюджет знайдеться що-небудь підходяще.

1. Samsung Galaxy S23 Ultra – найкращий загалом

S23 Ultra не надто прагне переписати книжку після успішного торішнього S22 Ultra (який ви знайдете далі в цьому списку, оскільки він добре себе зарекомендував), але він взяв чудовий телефон і зробив його трохи кращим.

Найбільшою зміною в характеристиках є перехід до основної задньої камери з роздільною здатністю 200 Мп (порівняно з уже вражаючими 108 Мп торік), підкріпленої надширококутним і двома телеоб’єктивами з різними рівнями оптичного зуму (3x і 10x). Уся система задньої камери чудова і є однією з найкращих у будь-якому телефоні, хоча її трохи підводить похмура, погіршена камера для селфі.

Широкий 6,8-дюймовий дисплей забезпечує високу роздільну здатність WQHD+, адаптивну частоту оновлення до 120 Гц і підтримку стилуса S Pen. У телефоні використовується користувацький процесор Snapdragon 8 Gen 2, і Samsung обіцяє багаторічну підтримку програмного забезпечення, яке має забезпечувати його роботу протягом півстоліття.

Якщо ви можете змиритися з габаритами (і дозволити собі таку ціну), то це дуже хороший телефон, і ніщо з того, що виробляє Samsung, не може зробити краще.

2. Samsung Galaxy Z Flip 4 – найкращий складаний телефон

Компанія Samsung взяла свій уже розкладний Galaxy Z Flip 3 і внесла кілька ключових змін, у результаті чого вийшов ще більш досконалий Flip 4.

Поліпшення часу автономної роботи і якості камери дало змогу усунути найпомітніші недоліки попереднього покоління, що означає, що тепер у дизайні практично немає конструкційних втрат.

Єдина проблема полягає в тому, що вам доведеться жити без телеоб’єктива, який є на всіх інших флагманах Samsung, і змиритися з тим, що він може виявитися не таким міцним, як традиційні телефони у формі плит.

Проте, поєднання красивого, компактного дизайну з першокласними технічними характеристиками, водонепроникністю і батареєю, достатньою для комфортної роботи протягом дня, перекривають ці мінуси.

3. Samsung Galaxy S23+ – Найкращий для більшості користувачів

Galaxy S23 Ultra може бути “найкращим” телефоном Samsung, а Z Flip 4, можливо, найцікавішим, але якщо вам потрібен звичайний смартфон, який працює винятково добре, то зверніть увагу на S23+.

З простим, привабливим дизайном цей телефон не одразу виділяється, але його технічні характеристики просто фантастичні: чудова потрійна камера, тривалий час автономної роботи, чіткий екран, а тепер ще й найвища продуктивність завдяки впровадженню процесора Snapdragon 8 Gen 2 по всьому світу.

Як і з усіма флагманами Samsung, ви можете розраховувати на відмінну довгострокову підтримку програмного забезпечення протягом п’яти років, а інтерфейс One UI Android легко освоїти. Єдиними реальними недоліками є ціна і той факт, що дротова зарядка потужністю 45 Вт трохи повільніша, ніж у інших виробників.

4. Samsung Galaxy A54 – найкращий представник середнього класу

Samsung повернувся на вірний шлях з Galaxy A54 5G, своїм найкращим телефоном середнього класу за останні кілька років.

За доступну ціну ви отримуєте першокласний дизайн, захист IP67, один із найкращих екранів серед телефонів середнього класу та надійний набір камер. Крім того, час автономної роботи досить тривалий, а також компанія Samsung продовжує радувати своєю гарантією оновлення програмного забезпечення.

Сильною стороною A54 є те, що все це підкріплено потужним процесором Exynos 1380, тож продуктивність плавна та стабільна, що не завжди характерно для дешевих телефонів Samsung.

Це не найкращий телефон середнього цінового діапазону, який ви можете купити. Існує кілька чудових конкурентів за нижчими цінами, але цей пристрій сміливо можна порекомендувати, навіть тим, хто не є прихильником Samsung.

5. Samsung Galaxy S23 – найкращий компактний телефон

Galaxy S23 виконує практично всі функції S23+, тільки він трохи компактніший.

Ви отримуєте той самий дизайн, ту саму камеру і ту саму продуктивність, що й у більшого пристрою, але все це за меншою ціною. Єдині реальні зміни полягають у тому, що екран явно менший (хоча роздільна здатність така сама), час автономної роботи скоротився, а зарядка, на жаль, стала ще повільнішою.

Цих недоліків достатньо, щоб ми поставили його на щабель нижче моделі Plus.

6. Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 перевершує свого попередника цілою низкою нововведень: акуратніший і міцніший дизайн зі збільшеними розмірами.

Оновлення до Snapdragon 8+ Gen 1 гарантує найвищу продуктивність, а задні камери запозичені із серії S22 і забезпечують відмінну зйомку. Нові програмні функції, включно з панеллю завдань, також покращують багатозадачність, допомагаючи Fold 4 повністю реалізувати потенціал форм-фактора.

Однак не всі програми добре підтримують цей форм-фактор, тому деякі програми все ще трохи незручні на великому екрані. Вам також доведеться змиритися з невдалою камерою для селфі, розташованою під дисплеєм на внутрішній стороні телефону.

7. Samsung Galaxy S22 Ultra

Якщо S21 Ultra демонстрував деякі схожі з Note функції, то Galaxy S22 Ultra, безсумнівно, є повноцінним наступником Note 20 Ultra 2020 року, заклавши основу для подальшої моделі S23 Ultra.

Дизайн помітно відрізняється від інших моделей лінійки Galaxy S22 і оснащений вбудованим стилусом S Pen, що розширює його можливості в порівнянні з більшістю конкурентів, особливо в плані продуктивності.

Незважаючи на звичну конструкцію камери, удосконалення, проведені Samsung, зробили її однією з найкращих у телефонах того часу, та й зараз вона залишається чудовою; основну камеру з роздільною здатністю 108 Мп доповнено надширококутним і двома телеоб’єктивами з різними рівнями зуму, причому зум особливо покращено порівняно з попередніми моделями.

Широкий 6,8-дюймовий LTPO AMOLED дисплей забезпечує високу роздільну здатність WQHD+ і адаптивну частоту оновлення до 120 Гц, а довгострокова підтримка програмного забезпечення, що перевершує навіть Pixels від Google, доповнює вражаючий перелік переваг і робить покупку виправданою навіть через рік після випуску.

8. Samsung Galaxy A52s 5G

Незначне оновлення A52 5G, випущене раніше 2021 року, усуває один конкретний недолік смартфонів Samsung середнього класу: продуктивність.

Snapdragon 778G робить A52s набагато більш конкурентоспроможним в умовах напруженої конкуренції в середньому ціновому діапазоні, випереджаючи таких фаворитів, як OnePlus Nord 2, у наших бенчмарках процесора. Можливо, дивно, що він навіть робить A52s швидшим, ніж його аналогічний наступник Galaxy A53, тому ми все ж таки рекомендуємо дану модель, а не сучаснішу – хоча A54, представлений вище, є найкращим варіантом у наші дні, якщо тільки ви не знайдете A52s у продажу.

Час автономної роботи хороший (навіть якщо заряджання все ще відносно повільне), є широкий набір камер, які можна використовувати, і чудовий користувацький інтерфейс підкріплений довгостроковою підтримкою програмного забезпечення від Samsung.

9. Samsung Galaxy S22

Серед основних характеристик – компактний дизайн преміум-класу, відмінна робота камери, дисплей із частотою 120 Гц, захист IP68 і користувацький інтерфейс One UI від Samsung.

Якщо говорити про час автономної роботи, то у S22 майже немає серйозних недоліків. Однак якщо ви є активним користувачем, приготуйтеся заряджати телефон більше одного разу на день або носити з собою портативний банк живлення.

Однак не варто переходити з минулорічного S21, оскільки поліпшення незначні. Якщо вам потрібен триваліший час автономної роботи та більший екран, а бюджет дозволяє, варто розглянути модель S22+ (нижче).

10. Samsung Galaxy S22+

У більшості випадків Samsung встановлює певну планку для пристроїв кожного цінового сегмента, і хоча S22+ не є кращим у лінійці компанії, він, як і раніше, має вигляд, відчувається та обслуговується як флагманський телефон.

Відмінна продуктивність, особливо в плані графічних можливостей, може бути тимчасово обмежена недоліком оптимізації, але S22+, тим не менш, справляє враження пристрою з хорошим захистом на майбутнє. Багато в чому завдяки відмінній довгостроковій підтримці оновлень, яку Samsung пропонує разом з ним.

Ви також отримуєте приголомшливий дисплей, чудову якість збірки, яка є одночасно елегантною та міцною, і кілька перспективних камер. Однак час роботи акумулятора та швидке заряджання є найбільшими недоліками, які не дозволяють сміливо рекомендувати цей смартфон.

Поради щодо купівлі телефону Samsung Galaxy

1. Чи кожен телефон Samsung є телефоном ‘Galaxy’?
Так. Бренд “Galaxy” тепер присутній на всіх смартфонах Samsung, тож не варто надто турбуватися з цього приводу. Компанія також використовує цей бренд для своїх навушників, планшетів, смарт-годинників і ноутбуків – практично для всіх своїх пристроїв, окрім побутової техніки та телевізорів.

2. Що означають літери S, Z, A і M?
Samsung використовує літери, щоб виділяти різні лінійки своїх продуктів.

Буква “S” використовується для позначення флагманських телефонів – лінійка S23 є останньою, випущеною в лютому. Це одні з найдорожчих і найпотужніших смартфонів Samsung, що вирізняються потужними технічними характеристиками та якісними камерами.

Брендинг “Z” використовується для складних телефонів компанії, які поділяються на “Fold” (великі складні телефони книжкового типу) та “Flip” (маленькі складні телефони типу “мушля”).

Лінії “A” і “M” – це дешевші телефони Samsung. Серія A охоплює телефони середнього класу аж до дешевих моделей, чия вартість приблизно 3 000-5 000 гривень, а серія M перетинається з нижньою частиною серії A і стає ще дешевшою. Однак цю модель складніше знайти в продажу в Європі.

3. Чому я повинен купити телефон Samsung?
Є кілька причин віддати перевагу телефону Samsung перед іншими брендами Android. Основною з них є забезпечення підтримки програмного забезпечення, що робить Samsung найкращим брендом телефонів для оновлення Android. Флагмани Samsung гарантують п’ять років оновлень безпеки і чотири роки оновлень функцій Android, і навіть дешевші телефони отримують багаторічну підтримку. Це вже перевершує показники Google.

Крім того, телефони Samsung відомі своїм елегантним дизайном і вражаючими камерами. Усі вони також працюють під управлінням One UI, фірмової оболонки Android, яка є однією з наших улюблених, завдяки чому телефони Samsung простіші у використанні, на відміну від багатьох альтернатив Android.

4. Які є альтернативи телефонам Samsung?
Очевидно, що головним конкурентом Samsung в усьому світі є Apple, але ви, ймовірно, вже знаєте, потрібен вам iPhone чи ні.

Що стосується Android, то інші варіанти залежать від того, де ви живете. Якщо ви перебуваєте в США або Канаді, то основними альтернативами є телефони Google Pixel, OnePlus і Motorola. Google і OnePlus пропонують більш жорстку конкуренцію в сегменті флагманів, але у Motorola є низка телефонів, які можуть зрівнятися з Samsung у будь-якій ціновій категорії.

За межами США у вас може бути ще більше варіантів. Xiaomi, Oppo і Vivo – це лише деякі з китайських компаній, які постачають телефони в Європу та Азію, але не постачають їх у США. Вони, як правило, мають трохи менше деталей, ніж пропозиції Samsung, але часто можуть мати переваги в ціні.

5. Чому в цьому списку немає дешевших телефонів Samsung?
Хоча асортимент телефонів Samsung охоплює всі цінові категорії, від найдешевших телефонів до флагманів преміум-класу, у нашому рейтингу переважають дорожчі варіанти.

На це є дві причини. Перша полягає в тому, що ми можемо розглядати тільки ті телефони, які ми тестуємо, а Samsung, як правило, не надсилає зразки своїх дешевих телефонів, що ускладнює їх розгляд.

По-друге, правду кажучи, зазвичай дешевші телефони Samsung не такі вже й хороші. У той час як флагмани і розкладачки компанії чудові, телефони Galaxy A і M часто виявляються недостатньо потужними і переоціненими, тому ми зазвичай радимо покупцям бюджетних телефонів звернути увагу на інші бренди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.