Чи варто купувати iPhone 11 Pro Max у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 11 Pro Max – це перший великий Айфон із приставкою Pro. Саме в тому році почався поділ серії смартфонів на професійні та звичайні. Ось тільки в 2019 році, коли в Купертіно і презентували нам новинку, для багатьох цей апарат був недосяжною мрією через високу ціну. Однак через майже чотири роки його вже може дозволити собі практично кожен. Можна замовити iPhone 11 Pro Max з АліЕкспресс і насолоджуватися Айфоном з великим екраном, швидким процесором і якісною камерою.

Так, цей Айфон буде відновленим, оскільки iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max були зняті з виробництва ще у 2020 році, в самий розпал пандемії. Але у нього працюють всі основні функції, зокрема Face ID, і продавець дає гарантію рік. А що ще треба, якщо хочеш заощадити й отримати хорошу річ? У цьому матеріалі розбираємося, чи варто купувати iPhone 11 Pro Max у 2023 році і як довго Apple буде підтримувати його новими прошивками.

Розмір iPhone 11 Pro Max

Насамперед пропоную обговорити зовнішній вигляд iPhone 11 Pro Max. Apple намагається з покоління в покоління принципово не змінювати дизайн своїх смартфонів. Тому досить кинути швидкий погляд, або ви відразу розумієте, що перед вами апарат від Apple. iPhone 11 Pro Max виготовлений зі сталі та скла. Причому це перші Айфони, які отримали матову задню панель. Як бачите, матеріали тут використовуються преміальні. Такі ж, як і в найновішому iPhone 14 Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окремо слід виділити закруглені грані. Завдяки цьому великий iPhone 11 Pro Max набагато зручніше тримати в руках, ніж більш сучасні телефони Apple, квадратні грані яких впиваються в руки і далеко не всім дозволяють комфортно користуватися пристроєм. До речі, у деяких продавців досі можна знайти крутий темно-зелений колір, який був ексклюзивним для прошок того покоління.

На жаль, не обійшлося тут і без мінусів. Важить смартфон цілих 226 грам. Це дуже значна вага, і багато хто може відчувати певний дискомфорт. Але якщо вам потрібен великий телефон, то варіантів, крім як змиритися з великою вагою, на жаль, немає. Або купувати iPhone 14 Plus, який обійдеться вам значно дорожче, але при цьому буде легшим на 23 грами.

Дисплей в iPhone 11 Pro Max

Поговоривши про розмір, не можна не згадати й екран. А він тут вельми і вельми непоганий. Діагональ – 6,5 дюймів, OLED, щільність пікселів – 458 точок на дюйм з максимальною яскравістю до 800 ніт. Такий екран однозначно вас порадує яскравою і соковитою картинкою. На жаль, у цьому поколінні Pro-Айфонів не підтримується висока частота оновлення екрану.

Оскільки я звик у своєму Андроїд-смартфоні до цієї функції, то вже дуже слабо уявляю телефон без плавних анімацій. Якщо ж ви ніколи подібними дисплеями не користувалися, то вам загалом буде без різниці, 60 чи 120 Гц встановлено у ваш смартфон. Але слід зазначити, що навіть при такому розкладі екран все одно дуже якісний і контрастний. Ну а про Always On Display можна навіть не мріяти. Це прерогатива поточного покоління флагманів Apple.

Процесор в Айфоні 11 Про Макс

З продуктивністю тут теж все дуже непогано. У смартфон встановлений шестиядерний процесор Apple A13 Bionic. Якщо подивитися на результати бенчмарків, то цифри виходять такими:

  • Geekbench 5 (одноядерний) – 1330;
  • Geekbench 5 (багатоядерний) – 3436;
  • AnTuTu Benchmark 9 – 637701.

Загалом значення, звичайно, непогані, але уяву не вражають. Проте синтетичні папуги ні про що в більшості випадків, крім запасу продуктивності, не говорять. Працює смартфон на iOS 16 дуже непогано. Не так, як у перший день, але якихось фризів і лагів ви не помітите. А при такому розкладі чи є різниця, скільки балів він вибив у бенчмарках? Як мені здається, абсолютно ніякої. Ми ж оцінюємо його саме за якістю роботи.

В iPhone 11 Pro Max встановлено акумулятор на 3969 мАг. Це невелике значення для пристрою такого розміру, але оптимізація знаходиться на такому рівні, що ви сміливо можете розраховувати на повний день роботи під серйозним навантаженням. Якщо ж ви звичайний середньостатистичний користувач, то два дні – цілком реальне значення, яке можна отримати від iPhone 11 Pro Max.

Камера в iPhone 11 Pro Max

Ну і куди ж без камер, якщо ми говоримо про Айфон. В iPhone 11 Pro Max встановлена система з трьох камер:

  • Основна: 12 МП, апертура f/1.8, оптична стабілізація;
  • Телефото: 12 МП, апертура f/2.0, оптична стабілізація;
  • Суперширококутна: 12 МП, апертура f/2.4.

Тобто ви навіть зможете робити знімки з дворазовим оптичним зумом. Фотографії на iPhone 11 Pro Max навіть через майже чотири роки після виходу виходять чудовими. Багато моїх знайомих користуються такими апаратами і досі не можуть натішитися. А якість відео, яке виходить на iPhone 11 Pro Max, легко залишить позаду більшість сучасних Андроїд-флагманів. Воно виходить максимально плавним і без будь-яких смикань. Все-таки знімають Айфони дійсно класно. Навіть старі.

Чи варто купувати iPhone 11 Про Макс

Зовсім недавно ми розповідали, що цього року iOS 17 не вийде для iPhone X. Якщо Apple продовжить слідувати цьому графіку, завершуючи щороку підтримку одного покоління айфонів, то можна сміливо говорити, що iOS 17 і iOS 18 точно будуть доступні для iPhone 11 Pro Max. А це означає, що як мінімум до 2025 року ваш смартфон буде регулярно оновлюватися. Питання: чи будуть там з’являтися якісь реально круті функції. Швидше за все, ні. Але латки безпеки і невеликі поліпшення ви отримаєте гарантовано.

Давайте зберемо плюси і мінуси та вирішимо, чи варто купувати iPhone 11 Pro Max у 2023 році. Плюси:

  • Великий, яскравий OLED-екран на 6,5 дюйма;
  • Продуктивний процесор Apple A13;
  • Система камер, яка гарантує хороший результат зйомки навіть у темряві;
  • Відмінні матеріали корпусу;
  • Наявність бездротової зарядки і захисту від води IP68.

Мінуси:

  • Немає підтримки високої частоти оновлення екрана і Always on Display;
  • Велика вага;
  • Залишилося всього два великих оновлення iOS;
  • Неможливо купити повністю новий апарат. Тільки відновлений.

Якщо для вас перераховані мінуси не відіграють жодної ролі, то можете сміливо замовляти iPhone 11 Pro Max. Я думаю, що пару років він вас ще порадує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.