Як дізнатися яка прошивка на моєму смартфоні Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як знайти версію прошивки на своєму смартфоні і як зрозуміти, що означає код? З’ясувати це зовсім нескладно, якщо точно знатимете, де дивитися. Займе ця дія всього кілька хвилин.

9 версій

У MIUI існує всього 9 версій прошивки. Яка у вас, залежатиме від того, де ви живете (де куплений смартфон). У кожній своя версія ОС, зі своєю мовою і з дотриманням усіх вимог закону. Тому не варто купувати Xiaomi в Туреччині, щоб користуватися ним у Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо говорити про версії прошивки, то є “MI”, яка вважається глобальною. Для інших країн є свої: “IN” (для Індії), “CN” (для Китаю), “EU” або “EEA” – європейські, “ID” – в Індонезію, “TR” – Туреччина, “TW” – для Тайваню і “JP” – для японських смартфонів.

Залишилося зрозуміти, яка версія встановлена у вас. Алгоритм перевірки гранично простий і підходить не тільки для Xiaomi, а й для POCO або Redmi.

Щоб перевірити:

  • зайдіть у розділ налаштувань;
  • у вкладку “Про телефон/Про пристрій”;
  • знаходьте рядок “Версія MIUI” і дивіться, яка з них встановлена у вас.

Отже, з версією прошивки розібралися. Однак якщо ви подивитеся, то там є ще й інші літери в дужках. Що ж означають вони?

Отже, незалежно від прошивки, додатковий код має бути. Він вказує на те, до якої версії Андроїда підходить прошивка, для якого пристрою її створили розробники і хто вони, творці цієї прошивки.

Букви дивимося по порядку:

1. Перша з них відповідає за версію Андроїд. Так, “S” відповідає 12-й версії Андроїда, “R” – 11-та, “Q” – для 10-ї, “P” – 9-та і так далі за алфавітом.

2 и 3. Наступні 2 літери відповідають за те, на який смартфон ця прошивка призначається. Варіанти можуть бути такі: “KB” – Xiaomi Mi 11, “JB” – Xiaomi Mi 10, “JZ” – Redmi Note 9 Pro. Перераховувати можна довго.

4 и 5. Ці літери скажуть вам, для якого регіону розробили цю прошивку. Іншими словами, код країни: “EU”, “CN” та інші або “MI”, якщо це глобальна версія.

6 и 7. Останні 2 літери скажуть вам про те, хто ж придумав вашу версію прошивки. “XM” буде в разі, якщо розробник Xiaomi, “VF” – Vodafone тощо.

З версією Андроїда все зрозуміло, з виробником і моделлю смартфона теж все логічно. А чим відрізняються версії прошивки для різних регіонів (країн)?

Глобальна

Це найбільш “багата” й універсальна версія. Вона доступна будь-якою мовою, дає доступ до всіх сервісів Google, YouTube тощо. Також будуть встановлені всілякі сервіси Xiaomi: Погода, Безпека, Теми тощо. До речі, буде можливість підключення до будь-якої мережі, наприклад 4G або іншої.

Індія

Їхня версія працюватиме тільки на пристроях, проданих у цій країні. Особливість у тому, що в країні діє заборона на сервіси Google, за винятком Massages або Phone. При цьому сервіси Xiaomi працюють без обмежень.

Китай

У цій країні діють дуже суворі закони, тому не буде доступу ні в Google, ні в PlayStore, ні в інші “сумнівні” місця.

Тепер, якщо ви побачите пристрій, можливості якого обмежені, ви зможете перевірити, чи не в прошивці справа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.