Заощаджуйте на купівлі смартфона: топ-5 найкращих бюджетних моделей у 2023 році

Я розповім вам про п'ять бюджетних, а головне гідних вашої уваги смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я вивчив різні рейтинги, сайти, маркети, інтернет-магазини і готовий із задоволенням поділиться з Вами цим рейтингом

Ці пристрої будуть в собі поєднувати найкраще співвідношення ціни якості. На момент написання цієї статті всі ціни на смартфони не дорожче 10 тисяч гривень.

І так приступимо:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Redmi 10C

Компанія Xiaomi себе вже давно зарекомендувала і виробляє придатні смартфони, які полюбила широка публіка. Як правило Xiaomi поєднує в собі велику кількість корисних функцій, сучасну начинку і все це за смачний прайс.

І так, в Xiaomi Redmi 10C ми маємо приємний корпус, можна вибрати різні кольори за смаком, екран з роздільною здатністю 6,71 дюйма з частотою оновлення екрану 60 ГЦ. Це не маленький смартфон, зі значним екраном. За роботу тут відповідає процесор Qualcomm Snapdragon 680, і батарея ємністю 5 000 МАг, є можливість швидкої зарядки.

До речі, є також можливість вибрати варіації пам’яті постійної і ОЗП, наприклад 3/64, 4/64, 4/128

У Redmi 10C два сенсори камери, основна на 50 МП і сенсор глибини на 2 МП. Фронталка на 5 МП.

Так, у Xiaomi не до кінця виходить з камерою, але для базових фотографій, для звичайних завдань, сфотографувати документи або квіти на вулиці цілком зійде. Китайці також додали модуль NFS, і сканер відбитка під екраном, він же дактилоскопічний сканер.

В основному всі хвалять працездатність девайса, великий екран, що може бути плюсом, якщо купуєте літнім людям цей апарат, на ньому все буде дуже добре видно. Досить непогана камера для бюджетника. Швидка робота Snapdragon 680. Фірмова оболонка MiUI 13, яка не потребує представлення і славиться своєю кастомізацією, гнучким, тонким налаштуванням, компанія часто випускає оновлення системи і не забуває про своїх користувачів.

У комплекті не буде швидкого зарядника, також у телефоні немає електронного компаса і гіроскопа, також у MIUI велика кількість реклами і повідомлень, але добре, що це можна відключити.

Samsung Galaxy A04s

Міцний і бюджетник від південнокорейської компанії Samsung

Тут ми можемо вибрати велику кількість кольорів, вам тут і білий, і зелений, і чорний, і навіть мідний! Корпус зроблений із пластику і має закруглені краї.

Сам смартфон має не кричущий строгий дизайн. Стоїть 6.5 дюймова матриця з частотою оновлення екрану в 90 Гц. За роботу тут відповідає процесор власної розробки, а саме Exynos 850.

Можна вибрати конфігурацію пам’яті 3/32, 4/64, 4/128. Батарея теж не підкачала, і має ємність на 5 000 МаЧ. Заряджає його швидкий адаптер на 15 Ватт. Сканер розташовується збоку смартфона, а також є модуль NFC

Хлопці з Samsung, люблять напхати якомога більше модулів камери, і цей смартфон не виняток. Камера складається з трьох модулів, основна на 50 МП, макро на 2МП, і датчик глибини на 2МП, і звісно ж фронталка на 5МП.

Багато хто відзначає відмінну батарею, якої вистачає реально надовго, зручність і легкість користування, оболонка ONE UI вже давно знайома широкій публіці. Вона гнучко налаштовується, давно на ринку і має безліч функцій. Також відзначають досить непогану камеру, впізнаваний дизайн, соковитий екран на базі IPS, тут впроваджено новий екран з матрицею PLS, що дає змогу привнести максимально широкий кут огляду, високу щільність пікселів і якісне перенесення кольорів. Нерідко зустрічаються і не позитивні відгуки, такі як: не дуже здорова продуктивність, невеликі підгальмовування, датчик наближення може барахлити, некоректне регулювання яскравості через відсутність датчика освітленості, у камери немає нічного режиму і стабілізації відео, а також в комплект не входить зарядник.

Але в будь-якому разі за такий хороший прайс, а ціна одна з найнижчих у лінійці Samsung. Можна сміливо брати цей смартфон, якщо у вас немає сильно завищених очікувань і ви розумієте співвідношення ціни-якості.

POCO M5

Наступний бюджетник нашого рейтингу, це смартфон дочірньої компанії Xiaomi. Хоча останнім часом вони намагаються всіляко відхрещуватися від будь-якого роду порівняння. А саме POCO M5 – це прямий спадкоємець POCO M3.

Тут ми отримуємо по-справжньому яскравий і молодіжний дизайн, причому задня кришка стилізована під шкіру, але насправді багато чого не чекайте, це всього лише пластик. Цікава колірна палітра кольорів на вибір, а саме чорний, жовтий і зелений

І так під капотом у нас: 6,58 дюймовий екран, з підтримкою 90 герц. Швидкий процесор MediaTek Helio G9, бадьора батареечка на 5 000 МаЧ, з швидкою зарядкою природно на 18 Ватт! Бічний сканер відбитка пальців, датчик NFC, а також захист від пилу і від попадання деякої дози рідини за стандартом IP52.

Йдемо далі і бачимо камеру, що складається з трьох модулів. Основний на 50МП, вона ж ширококутна, макро на 2МП і датчик глибини також на 2 МП.

Загалом власники відзначають яскравий дизайн пристрою, швидкість роботи, простоту використання, хорошу для бюджетника камеру. Деякі користувачі лають прошивку Mi UI за її рекламу, але насправді це не проблема, на просторах інтернету є величезна кількість гайдів, як це з легкістю все повідключати.

HUAWEI Nova Y70

Дуже цікава та бюджетна модель від компанії HUAWEI. Для покупки доступний колір Блакитний Кристал і Опівнічний Чорний. Як на мене, перший варіант виглядає набагато багатшим. Також на вибір є конфігурація пам’яті на 64 і на 128 ГБ.

Тут ми отримуємо великий дисплей, аж 6.75 дюйма. Обсяг пам’яті 4 ГБ ОЗП. Батарейка, увага на 6 000 МаЧ. Це звичайно підкуповує!

Ззаду у нас розташувалася камера з трьох сенсорів, а саме основна на 48 МП, надширик на 5 МП, і датчик глибини на 2 МП, і фронталка на 8 МП.

За працездатність тут відповідає процесор Kirin 710 власного виробництва, який вже себе зарекомендував з часом. На цьому процесорі у Huawei вийшло вже понад 50 смартфонів !

І так з плюсів тут: відмінний дизайн, яскравий колір смартфона, а саме модель із забарвленням Блакитний Кристал, отримуємо дійсно потужну батарею з можливістю швидкої зарядки, адаптер в комплекті на 22 вата, користувачі пишуть, що батарейка, при помірному використанні, може прожити до двох-трьох днів, відмінну камеру для фотографій. Хороша комплектація при покупці, тут ми отримаємо і кабель USB, і адаптер живлення, і навіть бампер чохол для захисту смартфона.

Але важливо пам’ятати, що на цьому пристрої немає Google-сервісів. Але насправді це не така вже проблема зараз, компанія HUAWEI активно поповнює свій магазин додатком App Gallery, і там ви можете знайти взагалі все, а якщо не все, то практично все. Або піти далі і встановити за інструкцією Google сервіси і Google акаунт на свій HUAWEI.

Infinix Smart 6 Plus

І крайній у нашому списку – це смартфон від компанії Infinix.

Взагалі Infinix – це гонконгський бренд, який входить до концерну Transsion Holdings. Також можливо ви чули про бренд TECNO – це теж вони.

Це найбюджетніша моделька в нашому списку, і за ці невеликі гроші, ми отримуємо великий дуже великий дисплей діагоналлю 6.82.з роздільною здатністю HD. В принципі на офіційному сайті, є чітке позиціонування цього смартфона, цей девайс для тих, кому потрібен великий екран і хороша автономність.

Вбудованої пам’яті тут тільки 64, але зате можна вибрати 2 або 3 ГБ ОЗП. Звичайно ж обираємо 3 ГБ ОЗП.

Також можна вибрати різні кольори, такі як Crystal Violet, Miracle Black або Sea Blue.

Усередині за роботу відповідає процесор MediaTek Helio G25, батареечка на добротні 5 000 МАгод, є спритний сканер відбитка пальців на задній панелі смартфона. А ось модуль камери тут один, на 8 МП, а другий модуль, який ми бачимо, це датчик штучного інтелекту.

І є фронталка на 5 МП. Але фотографії виходять непогані, не дивлячись на низьку вартість смартфона.

NFC тут не передбачено.

У відгуках власники пишуть і хвалять довгограючу батарейку, великий і яскравий екран, цілком собі швидка працездатність для такої категорії телефонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.