Топ-7 простих способів прискорення роботи Android-смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У міру експлуатації мобільного пристрою швидкість його роботи починає сповільнюватися. Це пояснюється тим, що встановлене на ньому ПЗ стає більш функціональним, тоді як “залізо” залишається незмінним.

На комп’ютерах проблема пригальмовування застосунків вирішується встановленням сучаснішого процесора і відеокарти. До смартфонів цей спосіб прискорення роботи системи, на жаль, незастосовний. Разом з тим є й інші способи. Про них і піде мова нижче.

Перезавантаження

Насамперед при появі так званих фризів смартфон необхідно перезавантажити. Це дасть змогу очистити оперативну пам’ять мобільного пристрою, а також завершити всі фонові процеси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкнення живих шпалер, системних віджетів та анімації

“Украшательтва” уповільнюють роботу смартфона, а також сприяють прискоренню процесу розрядки АКБ. Їх вимкнення прискорить роботу пристрою.

Очищення кешу

Тимчасові файли (кеш) призначені для прискорення роботи мобільних аплетів. Згодом їх стає настільки багато, що смартфон починає пригальмовувати. Очистити кеш можна в налаштуваннях. Для цього достатньо відкрити підрозділ “Використання пам’яті” в розділі “Про додаток”.

Видалення невикористовуваних аплетів

Як показує практика, багато встановлених на смартфоні додатків використовуються вкрай рідко або не використовуються взагалі. Що більше мобільних аплетів встановлено на пристрої, то менше пам’яті в ньому залишається вільною. Експерти рекомендують видалити всі додатки, які не використовувалися останні кілька місяців.

Вимкнення сервісів Google

Багато сервісів Google більшістю користувачів ніколи не використовуються. При цьому вони займають пам’ять. Як приклад можна навести Google Assistant. На старих смартфонах віртуальний асистент відверто гальмує. Відключити невикористовувані сервіси можна в налаштуваннях акаунта Google.

Оновлення ОС і встановлених додатків

Експерти не рекомендують ігнорувати пропоновані оновлення. У переважній більшості випадків розробники випускають їх для виправлення різних помилок і багів. Встановлення апдейтів сприяє прискоренню роботи смартфона.

Скидання налаштувань

Найрадикальнішим способом прискорення роботи мобільного пристрою, безумовно, є скидання налаштувань до заводських. Слід мати на увазі, що після скидання налаштувань у пам’яті смартфона не залишиться жодних файлів. Усі вони будуть видалені. У зв’язку з цим перед скиданням налаштувань необхідно подбати про створення резервної копії даних у “хмарі”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.