Топ-9 найкращих середньобюджетних смартфонів квітень 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не кожен може дозволити собі смартфон флагманського рівня, як-от Samsung Galaxy S23 Ultra або iPhone 14 Pro Max, але існує безліч більш бюджетних пристроїв, які можуть запропонувати не менш відмінний функціонал.

Смартфони середнього класу зазвичай пропонують найкраще співвідношення ціни та продуктивності, поєднуючи в собі високоякісні функції та досить хороші камери, при цьому вони коштують набагато дешевше, ніж флагмани преміум-класу – зазвичай завдяки використанню більш дешевих матеріалів або відмові від таких зручних функцій, як бездротова зарядка та водонепроникність.

Ми будемо вважати смартфонами середньобюджетного рівня ті пристрої, вартість яких починається приблизно від 15 000 гривень (верхня межа вартості бюджетних смартфонів) до 30 000 гривень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж вам потрібні більш дорогі смартфони флагманського рівня, ви можете ознайомитися з ними в нашій добірці найкращих Android-смартфонів, в якій зібрані топові пристрої, що доступні у продажу на даний час.

1. Google Pixel 6a

Pixel 6a – чудовий смартфон середнього класу з флагманським процесором, по-справжньому видатною системою камер, підтримкою мереж 5G, останньою версією Android і зручним компактним дизайном.

Великими недоліками є низька швидкість зарядки смартфона, пластик на задній панелі, що легко дряпається, і дисплей з частотою оновлення 60 Гц, що відстає від смартфонів аналогічної цінової категорії.

Проте, це Pixel, а це означає, що у цього смартфона прекрасна оптимізація роботи операційної системи Android і система камер з відточеним програмним і апаратним забезпеченням преміум-класу, яких немає в арсеналі в інших брендів у цьому ціновому діапазоні.

2. OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T – дуже вдале оновлення кращого смартфона середньобюджетного рівня зі швидкою зарядкою на 80 Вт, мережею 5G, фірмовим призначеним для користувача інтерфейсом від OnePlus – Oxygen OS і практично флагманською системою камер.

Що дійсно демонструє OnePlus Nord 2T, то це здатність компанії розставляти пріоритети у функціях, які користувачі шукають на даний момент, і упаковувати їх у привабливий корпус за спокусливою ціною.

У Nord 2T відсутні такі флагманські аспекти, як бездротове заряджання і водонепроникність, але це справді єдині компроміси, на які пішла компанія під час розробки смартфона.

3. Google Pixel 7

Можливо, цей смартфон складе найжорсткішу конкуренцію Pixel 6a, оскільки Pixel 7 хоч і коштує дорожче, але все ж досить дешевий, щоб потрапити в рейтинг середньобюджетних пристроїв, незважаючи на те, що насправді він є флагманським смартфоном.

Але завдяки цій переплаті вам стає доступна одна з найкращих систем камер у цій ціновій категорії з унікальним основним об’єктивом, який працює поряд із настільки ж сильним надширококутним об’єктивом.

Обидва об’єктиви прекрасно використовують можливості штучного інтелекту, реалізованого в процесорі Google Tensor другого покоління, і здатні робити чудові знімки, які не зможе зробити жоден інший смартфон.

Ви також отримуєте частоту оновлення дисплея до 90 Гц, хоча цей показник нижчий за частоту в 120 Гц, характерну для інших смартфонів цієї цінової категорії, як втім і його відносно повільна зарядка потужністю 21 Вт (зарядного пристрою в комплекті немає).

Крім того, Pixel 7 доволі великий і важкий, тому він не підійде тим, хто бажає придбати компактний смартфон.

4. Poco X5 Pro 5G

Poco X5 Pro 5G розташований у дешевшому сегменті середньобюджетного діапазону, але при цьому пропонує дуже високе співвідношення ціни та якості.

6,67-дюймовий AMOLED дисплей із частотою оновлення 120 Гц, по суті, флагманського рівня, прекрасно поєднується з гладким елегантним дизайном.

Вражає навіть система камер з напрочуд солідним за сучасними мірками 108-мегапіксельним сенсором для основного об’єктива, хоча супутні надширококутні та макрооб’єктиви, м’яко кажучи, не так сильно вражають.

Корпус виконаний із пластику, тому смартфон не має надто преміального вигляду, до мінусів також можна віднести програмне забезпечення, представлене призначеним для користувача інтерфейсом MIUI (спільний для всіх смартфонів Xiaomi, Poco і Redmi). Але загалом Poco X5 Pro 5G відмінний смартфон за таку вартість.

5. Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) – це дебютний смартфон лондонського стартапу Nothing, хоча у компанії серйозний родовід, оскільки її засновник Карл Пей раніше очолював компанію OnePlus.

Напередодні випуску було зроблено дуже багато, щоб представити публіці Nothing Phone (1) як революцію у світі смартфонів.

Але насправді найсміливішим у ньому є дизайн: напівпрозора задня панель, яку перетинають світлодіодні смужки, що можуть блимати для сповіщень, світитися під час заряджання і навіть слугувати фоновим світлом під час фотозйомки.

Але якщо відкласти вбік усі світлові ефекти, Nothing Phone (1) насправді стає просто звичайним смартфоном середньобюджетного рівня, хоча й одним із найкращих.

Час автономної роботи пристрою трохи розчаровує, але натомість ви отримуєте доволі пристойний дисплей, кілька хороших задніх камер, а також бездротове заряджання і захист від води та пилу за стандартом IP53.

6. Samsung Galaxy A54

Компанія Samsung вирішила взяти реванш з Galaxy A54 5G після невдачі з торішнім A53.

Galaxy A54 пропонує першокласний дизайн, захист за стандартом IP67, один з найкращих екранів серед смартфонів середньобюджетного рівня і досить добротну систему камер.

Крім того, час автономної роботи став більшим і Samsung продовжує дивувати тривалістю випуску оновлень програмного забезпечення.

Ключовим цього року є те, що весь функціонал смартфона підкріплений стабільною та надійною продуктивністю процесора Exynos 1380.

І незважаючи на те, що це не найпотужніший смартфон середньобюджетного класу, Galaxy A54 5G все ж таки доволі хороший у всіх повсякденних завданнях.

7. Redmi Note 12 Pro+

Redmi Note 12 Pro+ – це більше, ніж просто конкурентоспроможний середньобюджетний смартфон – це потенційний вбивця флагманів.

Його основний 200-мегапіксельний об’єктив – справжнісінька преміальна функція, а продуктивність і дисплей – одні з найкращих у цій ціновій категорії.

Час автономної роботи також дуже непоганий, а швидка зарядка на 120 Вт просто чудова. У результаті Redmi Note 12 Pro+ досить легко рекомендувати до придбання.

З мінусів можна відзначити лише неоднозначне програмне забезпечення у вигляді MIUI, яке може змусити вас звернути свою увагу на щось інше, але повністю виключати зі своїх варіантів смартфон Redmi Note 12 Pro+ звісно ж не варто.

8. Xiaomi 13 Lite

Xiaomi 13 Lite має вигляд і відчувається в руці просто чудово, він має легку вагу, його приємно використовувати протягом усього дня, а пристойний час автономної роботи зі швидким заряджанням означає, що вам не доведеться турбуватися про рівень заряду.

Однак цього разу камери трохи не вражають, що досить несподівано, особливо після відмінної якості попередника 12 Lite. Хоча, загалом, система камер у жодному разі не погана.

У смартфона досить хороші технічні характеристики і приємний дизайн, тому Xiaomi 13 Lite – чудовий варіант, якщо вам потрібен легкий середньобюджетний смартфон з високою продуктивністю.

9. Realme GT 2

Realme GT 2 являє собою невелике оновлення торішнього GT, тому їхні характеристики не надто сильно відрізняються, проте оновлений смартфон має кращий вигляд.

У смартфоні використовується потужний процесор Snapdragon 888, AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц, батарея великої місткості і відмінна швидка зарядка потужністю 65 Вт.

Realme GT 2 виконаний із пластику, деяким користувачам це може здатися цілком прийнятним, а інші можуть помітити, що смартфон не відчувається флагманським пристроєм.

Найбільшим недоліком Realme GT 2 є те, що в його системі камер не дуже грамотно організована спільна робота потужного основного об’єктива і додаткових сенсорів.

Але для невибагливих користувачів, цей смартфон буде ідеальним варіантом практично в усіх відношеннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.