Тепер знайти загублений Android-смартфон можна буде, навіть якщо він вимкнений

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google працює над поліпшенням свого сервісу “Знайти пристрій”, який допомагає користувачам відшукати загублені або вкрадені смартфони. Дослідник Куба Войцеховскі знайшов у коді Android 14 функцію Pixel Power-off Finder, яка дасть змогу знаходити пристрої Pixel навіть у вимкненому стані.

Нова функція вимагає наявності спеціальних апаратних компонентів у смартфоні, тому невідомо, чи буде вона доступна на поточних моделях Pixel, чи тільки на майбутніх.

Аналогічна функція вже реалізована в iOS 15 і новіше, де для пошуку вимкнених iPhone використовується чип Always-on Processor. Крім того, Google також розробляє систему “Мережа Локатора”, яка об’єднуватиме смартфони Android в мережу за допомогою Wi-Fi і Bluetooth для визначення місця розташування загублених пристроїв без інтернету або живлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.