Ще два роки недорогі Android у чомусь будуть кращими за iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, і екрани цих пристроїв відіграють ключову роль у нашій взаємодії з ними. З кожним роком виробники смартфонів представляють нові екрани з поліпшеними характеристиками, що робить вибір між різними моделями все більш складним. Але мало хто буде порівнювати екрани iPhone і Android-смартфонів. Але ж це треба зробити. Зараз це найактуальніше і так буде ще мінімум два роки. Про що йдеться і чому Android навіть за невеликі гроші будуть кращими за iPhone? Давайте розбиратися.

Чи є iPhone з екраном 120 Гц

Apple обмежила екрани з високою частотою оновлення моделями iPhone Pro. Ми спостерігаємо це ще з моменту появи такої функції у 2021 році. Це означає, що ті, хто купує стандартні моделі iPhone, застрягли зі стандартним екраном із частотою 60 Гц і не можуть навіть розраховувати на сучасні панелі з частотою оновлення 120 Гц.

Наразі інсайдер індустрії дисплеїв та аналітик Росс Янг заявив у соціальних мережах, що Apple представить екран з високою частотою оновлення для базових iPhone тільки у 2025 році. Інакше кажучи, вам потрібно дочекатися iPhone 17, якщо ви хочете дешевший iPhone з дисплеєм із частотою 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це здається надмірно довгим очікуванням екрану з високою частотою оновлення на стандартному iPhone. З одного боку, можна пояснити таку поведінку тим, що в молодших моделях Apple використовувала батареї меншого розміру. Але це не так, адже навіть стандартні iPhone 13 і 14 мають ємність батарей на рівні iPhone 13 Pro і 14 Pro відповідно.

Чому лише дорогі iPhone отримують нові функції

З цього можна зробити висновок, що причина такої поведінки лише в тому, щоб більше заробляти. Тобто користувачі стимулюються до купівлі дорожчих моделей З іншого боку, якщо ви готові купити дешевший пристрій, його собівартість нижча, і компанія знову ж таки заробляє.

І все це в той час, як компанії, на кшталт Samsung, OnePlus, OPPO, vivo і Xiaomi, вже кілька років пропонують екрани з частотою 120 Гц на своїх базових флагманських телефонах. А в останні пару років є навіть бюджетні моделі з такою високою частотою оновлення. До них можна віднести Motorola Moto G72, Redmi Note 12, Samsung Galaxy A54 та інші.

Чим екрани 120 Гц відрізняються від 60 Гц

Трохи “Капітана Очевидність”. Екрани з частотою оновлення 120 Гц мають низку переваг перед екранами з частотою оновлення 60 Гц.

По-перше, екрани 120 Гц плавніше і реалістичніше відображають рухи на екрані, оскільки оновлюють зображення вдвічі частіше, ніж екрани 60 Гц. Це особливо помітно під час перегляду відео зі швидкими рухами, в іграх та інших додатках із високою динамікою.

По-друге, екрани 120 Гц знижують затримку між натисканням на екран і відгуком пристрою, оскільки частота сенсора теж стає вищою. Це так само робить використання смартфона більш плавним і швидким.

По-третє, екрани 120 Гц можуть бути більш енергоефективними, оскільки можуть автоматично перемикатися на нижчу частоту оновлення в разі потреби. Деякі моделі смартфонів дають змогу користувачеві самостійно вибирати між варіантами частоти оновлення. Наприклад, коли ви читаєте щось, вам просто не потрібно оновлювати картинку 120 разів на секунду.

Чи важливий екран у телефоні

Загалом, екрани 120 Гц являють собою значне поліпшення порівняно із застарілими екранами 60 Гц і можуть підвищити комфорт використання смартфона. До них треба прагнути, адже навіть проблеми енергоспоживання вже майже всі вирішені.

Екрани є одним із найважливіших компонентів смартфонів, оскільки вони визначають якість і зручність використання пристрою. Щоб ви не робили, ви завжди дивитеся на екран, і він має бути якісним. Ось тільки Apple, як і раніше, вважає, що цього гідні тільки найдорожчі моделі. Треба віддати належне всім екранам iPhone – вони всі хороші. Але моделі з частотою 120 Гц все одно кращі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.