Названо найгірші Android смартфони за ціною до 10 тисяч гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сегменті смартфонів на базі ОС Android за ціною до 10 тисяч гривень є велика кількість моделей, зокрема від невідомих китайських брендів. Багато з цих пристроїв дійсно хороші, але є й такі, які купувати точно не варто.

Samsung Galaxy A03 Core

Найдешевший “гелексі” не міг вийти крутим, і це очевидно. У “трійки” немає жодних переваг: екран пухкий і тьмяний, чипсет зовсім дохлий, камери нікчемні, заряджання вкрай довге (та ще й через застарілий порт MicroUSB), та й NFC-модуля немає. Зате автономність гідна – втім, вона хороша і у конкурентів.

Vivo Y02

Чим “двійка” відрізняється від попереднього Galaxy? Глобально – нічим. Тут цікавіший дизайн і Bluetooth 5.0, коли у A03 Core – лише 4.2. Різниця в ціні взагалі не виправдана.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Wiko T3

Пристрої французького виробника можна спокійно можна знайти на прилавках роздрібних магазинів. Щоправда, жодна з моделей вендора не варта уваги. Головний приклад – Wiko T3, який коштує 9 кесів і пропонує застарілий проц MediaTek Helio P35, HD-матрицю і повільну 10-ватну зарядку. Про NFC-чіп теж забули.

Але у “тешки” є і плюси. Серед них 4/128 Гбайт пам’яті і нормальна основна камера на 48 Мп. Втім, вони не покривають мінуси.

ZTE Blade A72

На перший погляд “блейд” здається цілком адекватним варіантом для покупки. У гаджета при собі 90-герцова FullHD-панель, 3/64 гіга і жирний акумулятора на 6000 mAh з підтримкою 22,5-ватної зарядки – солідні характеристики.

Підступ у тому, що потужності процесора Unisoc SC9863A не вистачить навіть для базових завдань. Galaxy A03 Core працює на тому ж чипсеті і буквально задихається навіть на робочому столі, незважаючи на HD-дисплей на 60 Гц. Уявіть, як цей “юнісок” навантажить робота в 90-герцовому режимі. Розчаруєтеся в покупці при першому ж запуску.

OnePlus Nord N20 SE

Найгірший гаджет в історії OnePlus. За деякими специфікаціями він помітно обходить конкурентів: наприклад, тут є стереозвук і непоганий 50-мегапіксельний основний об’єктив, та й підтримку швидкої 33-ватної зарядки важко знайти в цьому сегменті.

Але у смарта та ж проблема, що й у попереднього ZTE: нікчемна продуктивність. MTK Helio G35, можливо, забезпечить адекватну роботу в меню, але варто запустити щось більш вимогливе, ніж прості месенджери, як чипсет покаже, що він ні на що не здатний. Біль і муки при використанні “норда” гарантовані.

Oppo A55

“П’ятдесят п’ятий” багато в чому схожий на Nord N20 SE, але у нього хоча б є NFC і цікава 16-мегапіксельна фронталка. Зате немає стерео і підтримки зарядки на 33 Вт. А проц той самий, тому й вердикт відповідний: брати не можна.

Honor X8 5G

Що не так із цим девайсом? Головна проблема – низькоякісний TFT-екран з пухкою роздільною здатністю HD+. Решта спеків непогані, але “вісімка” зовсім не випереджає конкурентів – навпаки, намагається їх наздогнати. Не виходить.

Samsung Galaxy M23

Колись нам навіть подобався цей апарат – за 7 тисяч він був справді крутий. На жаль, зараз “емка” помітно подорожчала, і проігнорувати недоліки на кшталт тьмяної TFT-панелі, слабких фотоможливостей і відсутності стереозвуку дійсно складно. Найдивовижніше, що більш прокачаний Galaxy M33 зараз дешевший, тож купівля “двадцять третього” абсолютно безглузда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.