До анонсу iOS 17 залишається два місяці. Які пристрої отримають оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple проведе на початку червня конференцію для розробників WWDC 2023, на якій покаже актуальні версії операційних систем. Розбираємося, які моделі iPhone можуть розраховувати на апдейт.

Що відомо про iOS 17

Очікується, що на WWDC Apple представить дебютну гарнітуру змішаної реальності під назвою Reality Pro. Хоча пристрій автономний, він, імовірно, зможе синхронізуватися з iPhone. І буде як мінімум показувати повідомлення. Для цього будуть потрібні відповідні зміни в коді iOS 17.

Рік тому анонсували новий інтерфейс автомобільної операційної системи CarPlay. За задумом Купертіно, платформа зможе глибше інтегруватися в управління автомобілем. Перші машини з підтримкою CarPlay мають вийти на ринок наприкінці 2023-го, а отже, розширена сумісність із цією операційкою з’явиться в iOS 17.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейське законодавство вимагає від Apple дозволити встановлення застосунків зі сторонніх джерел і легалізувати сторонні движки для браузерів. Зараз iOS дає змогу завантажувати програми тільки з App Store, а веб-оглядачі зобов’язані використовувати виключно рушій WebKit. Усе це може змінитися вже в наступній версії ОС або її проміжних апдейтах.

Які iPhone підтримуватимуть iOS 17

Зазвичай каліфорнійський IT-гігант забезпечує для своїх пристроїв як мінімум 5-річну підтримку ПЗ. Так, з виходом iOS 16 оновлень позбулися iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus і SE (1-го покоління).

Станом на 2023-й у п’ятирічний цикл не потрапляють iPhone 8, 8 Plus і X, але ж ці гаджети досі популярні.

Анонімний користувач Twitter під ніком @Fame_G_Monster (раніше він вірно ділився подробицями про майбутні апдейти ПЗ Apple) стверджує, що iOS 17 не отримають такі “яблучні” пристрої:

  • iPhone 8, iPhone 8 Plus;
  • iPhone X;
  • iPad (5-го покоління);
  • iPad Pro 9.7 (1-го покоління);
  • iPad Pro 12.9 (1-го покоління).

Ці апарати можуть позбутися оновлень, зокрема, через уразливість процесорів Apple A11 і старіших чипів. Пролом дає змогу зробити постійний джейлбрейк, тобто дістатися до закритих сегментів операційної системи. Біда в тому, що вразливість не можна виправити програмним патчем.

Водночас інший інформатор упевнений, що всі гаджети з підтримкою iOS 16 будуть оновлені і до iOS 17. Ця людина теж має репутацію надійного інсайдера Apple.

Найімовірніше, ближче до WWDC з’явиться більш повна інформація про апдейти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.