iOS 16.4 на вашому iPhone: нові функції, які можна спробувати просто зараз

Нові емодзі - не єдине оновлення, яке Apple надала нам в iOS 16.4.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16.4 уже тут. Після кількох тижнів очікування останнє оновлення Apple для iPhone тепер доступне для завантаження. Оновлення містить кілька виправлень помилок і безпеки, а також нові функції, такі як колекція свіжих смайликів та ізоляція голосу для мобільних викликів.

Нижче наведено деякі переваги вашого iPhone з iOS 16.4. І ось що вам потрібно знати перед встановленням оновлення, щоб уникнути проблем із завантаженням.

31 новий смайлик

Оновлення iOS 16.4 додає 31 новий смайлик на ваш пристрій iOS. Оновлення містить нові смайлики, нові тварини, як-от лось і гусак, і нові кольори серця, включно з рожевим і блакитним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ізоляція голосу з’явилася у мобільних дзвінках

Ізоляція голосу була представлена в iOS 15 у 2021 році, і в той час вона працювала тільки під час викликів FaceTime. Тепер з iOS 16.4 ви можете використовувати цю функцію і під час стільникових дзвінків.

Коли функція “Ізоляція голосу” ввімкнена, вона може допомогти людині, з якою ви розмовляєте, чути вас чіткіше, приглушуючи фонові звуки, наприклад, гра дітей в іншій кімнаті або будівництво за вашим вікном. Таким чином, це може скоротити кількість разів, коли ви повинні що-небудь повторювати в телефонній розмові, тому що інша людина, через сторонні шуми, вас не чує.

Легко знаходите дублікати фотографій у загальних альбомах

В iOS 16.4 ви можете легко знайти дублікати фотографій у загальних альбомах у Фото. Якщо ви ділитеся фотографіями з сім’єю або друзями через iCloud, iOS 16.4 покаже вам усі дублікати в альбомах. Ви також можете об’єднати ці дублікати фотографій.

Підтримка контролера PlayStation 5

Згідно з MacRumors, в iOS 16.4 додано підтримку бездротового контролера PlayStation 5 DualSense Edge. Ви можете використовувати контролер, щоб грати в ігри з підтримкою контролера з таких сервісів, як Apple Arcade на вашому iPhone.

Оновлення Apple Books

Анімація скручування сторінки повернулася в Apple Books з iOS 16.4 після того, як її було видалено в попередньому оновленні iOS. Раніше, коли ви перегортали сторінку в електронній книзі на своєму iPhone, сторінка ковзала до одного боку екрана або зникала і замінювалася наступною сторінкою. Ви як і раніше можете вибрати ці або інші анімації перегортання сторінок на додаток до анімації скручування.

Зміни в музичному додатку

Невеликий банер з’являється в нижній частині екрана, коли ви вибираєте відтворити наступну пісню в Apple Music в iOS 16.4.
Інтерфейс Музики був трохи змінений в iOS 16.4. Коли ви додаєте пісню до черги, в нижній частині екрана з’являється невеликий банер замість повноекранного спливаючого вікна, як у попередніх версіях iOS.

Крім того, якщо ви ввійдете у свою бібліотеку в розділі “Музика”, ви можете впорядкувати свою бібліотеку за виконавцями і натиснути на виконавця, у верхній частині сторінки ви побачите значок цього виконавця. Раніше на цій сторінці був рядок пошуку. Торкніться значка виконавця, і ви потрапите на сторінку музики цього виконавця.

Додано фільтри режиму фокусування

Якщо у вас є iPhone 14 Pro або Pro Max, iOS 16.4 дає змогу вмикати або вимикати параметр “завжди ввімкнений дисплей” із певними режимами фокусування. При створенні нового фільтра прокрутіть вниз сторінку редагування, торкніться “Фільтр фокусування”, потім торкніться “Завжди увімкнений дисплей”, щоб увімкнути або вимкнути відображення для цього режиму фокусування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.