Названо основні мінуси та недоліки iPhone і Apple. Стане в нагоді перед покупкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давайте обговоримо основні мінуси та недоліки iPhone і Apple загалом. Поїхали!

AppStore

Немає простої можливості встановити додатки, яких немає в App Store. Особливо гостро це відчувається зараз, коли багатьох додатків просто немає в App Store.

Є різні танці з бубном на кшталт сторонніх застосунків магазинів, де потрібно встановлювати застосунки за допомогою самопідписаних сертифікатів, але там купу обмежень, як-от: можна встановити лише кілька застосунків, а також буде потрібно надалі часто оновлювати цей самий сертифікат. Також є програми, такі як iMazing, через яку можна відновити ваші застосунки раніше через ваш же акаунт. Ну і зовсім застарілі методи такі як Jailbreak.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iCloud

Припустимо, ви зробили фотографії та відео і, вони всі з’явилися у вашій галереї, але під час вивантаження якась частина з них банально не вивантажилася. Причому пам’ять у хмарі є, і помилок якихось помилок не вилазить. iCloud просто бере і щось залишає локально на iPhone в пам’яті, судячи з форумів проблема є і досить часта.

За замовчуванням дається 5 ГБ пам’яті, що дуже мало. Це як така пробна доза, ви звикаєте до цього, тому що начебто дуже зручно зберігати все в iCloud, щоб не втратити всі ваші дані при переїзді на інший iPhone або якщо втратили, не дай боже, сам апарат, то можна легко відновити. І надалі ви розумієте, що треба розширюватися, і ось тут якраз вас і ловить Apple у свою підступну пастку, вам доведеться платити щомісяця:

Скільки коштує iCloud в Україні:

  • 5 ГБ сховища ви отримуєте безкоштовно;
  • 50 Гб коштують 0,99 доларів/місяць;
  • 200 Гб коштують 2,99 доларів/місяць;
  • 2 ТБ коштують 9,99 доларів / місяць.

Дорогі оригінальні аксесуари

Зараз, коли ви купуєте новенький iPhone, у комплекті, як ми знаємо, взагалі нічого не йде, а точніше, йде тільки сам пристрій і кабель. І ми йдемо в магазин затарюватися оригінальним адаптером, а це приблизно 1000 гривень. Ви скажіть, у вас залишився адаптер від попереднього, добре. Але, припустимо, що він застарів, загублений, захотілося придбати новий, оригінальний Type C 20-ватний, а це мінімум 1200 гривень.

Йдемо далі, чохол – ще додаємо 2000 гривень до нашого кошика аксесуарів. Якщо оригінальний і з MagSafe технологією.

І вишенька на торті, звісно ж, ми хочемо навушники, ну якісь стильні та модні, давайте візьмемо Apple AirPods Pro 2 покоління, це виходить нам у 8000 гривень.

А далі – більше, пізніше ми починаємо хотіти годинник Apple Watch, а там і ноутбук на М1, а того глядиш і на М2…

А купертинівці дуже грамотно розрахували, як вас заманити до цього яблучного клубу “екосистемщиків”, і все, вітаю, ви офіційно в системі….

iTunes

По-перше, він вічно хоче оновитися, таке відчуття, що він оновлюється кілька разів на день, запустив iTunes – оновився, щойно оновлення накатилося, він іде далі уточнювати, а чи не з’явилося оновлення, поки це оновлення оновлювалося….

По-друге, як показує практика, велика кількість користувачів досі не до кінця розуміють, як же влаштований принцип перенесення даних з iPhone на комп’ютер, особливо якщо переносити фотки з iPhone на Windows, так, з Macbook це робиться легше, тут вам захочеться вже переїхати на Macbook, а це те, про що я розповідав у попередньому пункті про екосистему…

Взагалі навіть давні власники iPhone обирають стороннє ПЗ для перенесення даних на комп’ютер, уникаючи чудернацької програми iTunes, і його синхронізацію….

Ну що ж, друзі, обговорили недоліки iPhone, з якими стикаються користувачі, та стикався я сам і які не зовсім зрозуміло досі.

А взагалі, як ми знаємо, корпорація Apple не поспішає щось виправляти, або навпаки, знаєте, вони, звісно ж, про всі ці мінуси в курсі, але ось мінусами вони це не вважають, у хлопців з Apple трохи інша тактика та бізнес-модель, вони привчають поступово користувачів, як правильніше, показуючи користувачеві своє бачення використання тих чи інших фішок девайсу, а не йдуть на поводу у юзерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.