Найкращий Android-смартфон 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свого часу компанія Apple виявилася першопрохідцем в ері смартфонів, але закріпити за собою право лідера на ринку мобільних пристроїв вдалося Android-телефонам. Усе завдяки тому, що різні виробники випускають гаджети на базі Android з величезним розкидом цін, що дає змогу підібрати собі відповідний пристрій на будь-який смак.

На даний момент, Samsung, безумовно, є найбільшим виробником Android на світовому ринку. У США покупці також можуть вибирати з телефонів Motorola, Sony, OnePlus і, звісно ж, Pixel від Google. За межами Північної Америки конкуренція з боку великих китайських брендів, зокрема Xiaomi, Oppo, Vivo, ще більше зросла.

Крім величезного розмаїття альтернативних Айфону пристроїв, користувачі Android також мають можливість користуватися такими новинками, як складні смартфони, що з’явилися на ринку зовсім недавно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гнучкість і зручність Андроїда дають змогу користувачам легко перемикатися між брендами. Користуючись смартфоном від компанії Samsung, вам немає необхідності дотримуватися тільки цієї компанії. Ви легко можете поміняти собі девайс на пристрій від конкурентної компанії. Ба більше, навіть якщо наразі ви є власником iPhone, переключитися з iPhone на Android простіше, ніж будь-коли, завдяки зручному інтерфейсу Андроїда.

Ми незалежно і ретельно тестуємо кожен телефон, щоб у будь-який момент запропонувати вам найкращі варіанти. Вам допоможуть наші детальні огляди, оскільки у нас є зрозумілі критерії, тестові фотографії та багато іншого. На даний момент це наші десять улюбленців, залишайтеся на зв’язку, оскільки список може поповнюватися!

1. Google Pixel 7 Pro – найкращий у сукупності

Телефони Pixel завжди більше фокусувалися на якості зйомки, і камера 7 Pro – хоча і не є абсолютним фаворитом – неймовірно багатофункціональна, завдяки включенню надширококутної та перископічної лінзи телеоб’єктива.

Однак головною перевагою телефону є програмне забезпечення Google. 7 Pro працює на найкращій версії Android, з максимальною простотою стокового Android та всіма чудовими оновленнями Google для Pixel, які тепер працюють на базі власного чіпа Tensor другого покоління.

Вам доведеться змиритися з повільним заряджанням (і купити власний зарядний пристрій на додачу), а також прийняти той факт, що це великий телефон з неоднозначним дизайном. Звичайний Pixel 7 трохи менший (і дешевший), але у нього немає телеоб’єктива і трохи простіший дисплей.

2. Samsung Galaxy S23 Ultra – найкращий вибір для роботи зі стилусом

Galaxy S23 Ultra – це ще один телефон Samsung Ultra, який вміє практично все, включно з унікальною підтримкою стилуса S Pen, і пропонує все, що вам може бути необхідно.

Камера одна з найкращих для смартфона: основна зйомка з роздільною здатністю 200 Мп доповнена надширококутним і двома телеоб’єктивами з різними рівнями зуму. Однак 12-Мп камера для селфі залишає бажати кращого – пропускайте цю модель, якщо для вас це є пріоритетом.

Широкоформатний 6,8-дюймовий LTPO AMOLED дисплей забезпечує високу роздільну здатність WQHD+ та адаптивну частоту оновлення до 120 Гц, а завдяки підтримці стилуса S-pen він зручно заповнює собою нішу продуктивності колишніх телефонів Note.

Крім того, якщо додати до цього максимальну продуктивність вбудованого чипа Snapdragon 8 Gen 2 і час автономної роботи протягом усього дня, ви отримаєте повноцінний телефон, у буквальному сенсі цього слова. Однак, за винятком високої ціни, головним недоліком є його величезний розмір, який припаде до смаку далеко не всім.

3. Google Pixel 6a – найкращий у сегменті середнього класу

Якщо ви не можете дозволити собі Pixel 7 Pro або 7, то у Google є для вас цілком доступний Pixel 6a.

Цей телефон середнього класу оснащений таким же флагманським чіпом Tensor, як і його флагманські побратими, а також має знайомий дизайн. При цьому він набагато менший, і зроблений із пластику, а не зі скла.

Звісно, є і зворотний бік. Характеристики камери не зовсім ті самі, хоча вона, як і раніше, вражає. Ви також отримаєте більш повільну зарядку і частоту оновлення дисплея всього 60 Гц. Якщо ви зможете змиритися з цими недоліками, то це чудовий варіант за співвідношенням ціна-якість.

4. OnePlus 11 – найкращий за продуктивністю

Якщо вам потрібен Android-смартфон із найкращими технічними характеристиками у 2023 році, який працюватиме швидко і матиме софт для підтримки до 2028 року, OnePlus 11 – чудовий вибір. Це також один із найдоступніших телефонів преміум-класу.

Відсутність бездротової зарядки не має бути вирішальним фактором для більшості людей. Зрештою, цей телефон має чудовий екран, найкращі камери, гарний час роботи акумулятора і по-справжньому швидку зарядку, а також продуктивність, яка є однією з найкращих у телефонах Android завдяки набору мікросхем Snapdragon 8 Gen 2. Відсутність повної водонепроникності розчарувала куди більше.

OnePlus 11 – чудовий флагман і один із найкращих телефонів, які можна купити за ціною, що не перевищує вартість багатьох конкуруючих продуктів.

5. Samsung Galaxy Z Flip 4 – найкращий складаний телефон

Перші кілька спроб Samsung у сфері складних пристроїв були кумедними, але часом здавалися новинками. З Galaxy Z Flip 4 корейський техно-гігант однозначно зробив усе правильно.

Основні характеристики пристрою на вищому рівні, з Snapdragon 8+ Gen 1 на підхваті, а основна камера з роздільною здатністю 12 Мп не поступається майже жодній з наявних – хоча комусь може бракувати телеоб’єктива.

Вражає навіть час автономної роботи, якого з комфортом вистачає на цілий день, коли попередники просто не могли цього зробити. Потрібно тільки бути готовим ризикнути, що складаний екран прослужить стільки, скільки стверджує Samsung.

Якщо ви хочете чогось більшого, Z Fold 4 теж доволі хороший, але вища ціна, сумнівна камера під дисплеєм і програмні примхи роблять його менш вдалим, ніж його молодший товариш.

6. Motorola G62 – найкращий бюджетний варіант

Не кожен телефон має коштувати дорого, і часто можна отримати більше, витративши менше. Але навіть якщо ви розглядаєте бюджетні телефони, вам буде важко знайти ще один телефон, який дасть вам саме те, що дає Moto G62.

Незважаючи на те, що він не виділяється в жодній конкретній області, поєднання дисплея з частотою 120 Гц, досить сучасного процесора Snapdragon 480+, можливості підключення до мережі 5G і доступної ціни напрочуд важко знайти. Його витривалість чудова, а легкий на дотик користувальницький інтерфейс Motorola залишається найкращим у сегменті бюджетних телефонів.

Головним недоліком тут є добре знайомий недолік. В умовах обмеженої рентабельності на ринку підключення 5G здається надмірною розкішшю. Це неминуче позначається на продуктивності, зберіганні та швидкості зарядки.

Якщо ви хочете отримати більше потужності за доступною ціною, зверніть увагу на альтернативи тільки з 4G. Але якщо ви наполягаєте на можливості підключення 5G, Moto G62 – один із найкращих варіантів за ціною.

7. Samsung Galaxy S23+ – видатний універсальний помічник

Galaxy S23+ не є найкращим телефоном на ринку в якійсь одній галузі, але він відмінно справляється майже з усіма функціями, маючи невелику кількість недоліків. Проте, вам доведеться змиритися з його досить високою ціною.

Простий і елегантний дизайн у поєднанні з високою продуктивністю Snapdragon 8 Gen 2, тривалим періодом роботи акумулятора й універсальною потрійною задньою камерою. Додайте до цього обіцянку Samsung про п’ятирічну підтримку програмного забезпечення, і цей смартфон починає здаватися неймовірно доцільним придбанням.

Поряд із ціною, основним недоліком є дротова зарядка потужністю 45 Вт, що цілком нормально, але повільніше, ніж в інших аналогів у цій ціновій категорії. Компактніша модель Galaxy S23 коштує трохи дешевше, але її важко рекомендувати через ще слабкішу зарядку та менший час роботи акумулятора, хоча, можливо, ви вважатимете ці компроміси виправданими через менший розмір.

8. Xiaomi 13 Pro – найкраща основна камера

Xiaomi 13 Pro – флагман преміального рівня, але в першу чергу він виділяється своєю головною задньою камерою, оснащеною величезним 1-дюймовим сенсором, який захоплює більше світла для отримання приголомшливих результатів.

Можливо, основна камера і посідає провідне становище, але всі об’єктиви Leica справляють враження, хоча в якості плати за це доводиться миритися з величезним виступом задньої камери.

Програмне забезпечення теж може розчарувати. MIUI від Xiaomi не справляє враження, але продуктивність Snapdragon 8 Gen 2 абсолютно фантастична, а поліпшена енергоефективність і більш ємний акумулятор забезпечують значне збільшення часу автономної роботи.

9. Asus Zenfone 9 – оптимальний компактний флагман

Zenfone 9 – це повноцінний флагман невеликого розміру і з напрочуд малою кількістю недоліків.

Дисплей 5,9 дюйма робить його одним із найменших телефонів на ринку, особливо на боці Android, і, можливо, найменшим із такими потужними характеристиками.

Процесор Snapdragon 8+ Gen 1 і до 16 ГБ оперативної пам’яті роблять його дійсно продуктивним телефоном, хоча через проблеми з охолодженням потужність трохи знижується. 8+ Gen 1 також заслуговує подяки за чудовий час роботи батареї, яким поступаються інші компактні смартфони.

Основна камера з функцією карданної стабілізації справляє враження, особливо в нічний час, хоча кілька візуальних збоїв і проблем під час зйомки в яскравому оточенні дають зрозуміти, що Asus належить доопрацювати програмне забезпечення. Комусь може не вистачити різноманітності, пропонованої конкурентами, особливо через відсутність телеоб’єктива.

Беручи до уваги, що телефон настільки якісний, засмучує той факт, що Asus обіцяє тільки два роки підтримки, тому він підійде тільки тим, хто знає, що у них є можливість регулярного оновлення. Проте загальне враження від телефону чудове, з розумним програмним забезпеченням і такими приємними дрібницями, як рейтинг IP68 і роз’єм для навушників.

10. Oppo Find N2 Flip – інший розкладний телефон

Можливо, Galaxy Z Flip 4 все ще є найкращою розкладачкою на даний момент, але Find N2 Flip від Oppo підійшов дуже близько до того, щоб перевершити його.

Телефон Oppo оснащений більшим і зручнішим зовнішнім екраном, кращою парою камер і швидкою зарядкою. Він має не такий стильний вигляд, як пропозиція Samsung, але поліпшена конструкція шарніра дає змогу Find N2 Flip закриватися абсолютно рівно і відчуватися надійніше.

Він також дешевше, ніж Samsung (принаймні, у Великій Британії), але через це вам доведеться відмовитися від таких переваг, як бездротове заряджання і водонепроникність. Ми також виявили, що Bluetooth працює трохи нестабільно.

За ретельнішого доопрацювання телефон міг би стати найкращим телефоном-розкладачкою. У нинішньому вигляді це гідна альтернатива Z Flip 4 і відмінний варіант для тих, кому важлива продуктивність.

Рекомендації щодо купівлі телефонів Android

1. Яка версія Android є останньою?

Останньою версією Android на даний момент є Android 13, випущена наприкінці 2022 року. Однак брендам Android часто потрібен певний час для оновлення своїх телефонів, тому багато телефонів, випущених у 2022 році, і навіть деякі дешевші моделі 2023 року все ще працюватимуть під управлінням Android 12. Наступна версія, Android 14, має з’явитися наприкінці цього року, але для її впровадження на телефони знадобиться деякий час.

2. Чи всі телефони Android працюють під управлінням одного і того ж програмного забезпечення?

І так, і ні. Звичайно, всі вони працюють під управлінням ОС Android, але є і відмінності. Кожен виробник налаштовує Android, створюючи свою власну версію, яку часто називають “скіном Android”.

Наприклад, телефони Samsung працюють під управлінням One UI, телефони OnePlus – на OxygenOS, а телефони Xiaomi – на MIUI. Телефони з програмним забезпеченням, аналогічним програмному забезпеченню Google, часто називають “стоковим”, але насправді навіть телефони Google Pixel працюють на власному унікальному програмному забезпеченні. Кожен із них пропонує унікальну естетику та низку специфічних функцій, тому ви завжди маєте спробувати дізнатися трохи про програмне забезпечення бренду, перш ніж вибрати телефон.

Також важливо пам’ятати, що не всі телефони Android отримують однакові оновлення. Кожен виробник обіцяє різну кількість оновлень для своїх пристроїв, зазвичай, вони поділяються на оновлення функцій Android і виправлення безпеки. Як правило, дорожчі телефони підтримуються довше, ніж дешеві. На момент написання статті найкращими брендами в цьому відношенні є Samsung і Google, що пропонують до п’яти років підтримки програмного забезпечення, але конкуренти стрімко нарощують темпи.

3. Які характеристики є найважливішими?

Зі збільшенням кількості телефонів на базі Android з’являється і більше технічних характеристик. Не існує однозначної думки про те, що важливіше, тому подумайте про свої пріоритети.

Вам найбільш важлива швидка та плавна робота? Можливо, для вас важливіший тривалий час роботи акумулятора або висока швидкість заряджання? Можливо, головне для вас – це хороша камера?

Більшість телефонів Android пропонують деяку комбінацію перерахованого вище і навіть більше, але завжди є певні характеристики, в яких вони йдуть на поступки. Визначитися з вашими пріоритетами – це перший крок у виборі телефону.

4. Чи є телефони Android кращими за iPhone?

Ця суперечка ведеться вже понад десять років, і навряд чи закінчиться найближчим часом. На даний момент давайте просто визнаємо, що у кожного з них є свої переваги.

У телефонах Android більше різноманітності, що дає споживачам більший вибір, включно з такими незвичайними варіантами, як складні телефони або пристрої, призначені для ігор.

Певні програмно-технічні характеристики також мають кращу репутацію на Android. Більшість сучасних телефонів Android заряджаються швидше (часто набагато швидше), ніж навіть останні моделі iPhone, а дисплеї з високою частотою оновлення також стали звичайним явищем. Зверніть увагу на найсучасніші моделі, і ви побачите, що здебільшого найкращі телефони з камерами працюють на Android, хоча Apple все ще зберігає перевагу, коли справа доходить до запису відео.

З іншого боку, ретельно контрольована екосистема Apple означає, що iPhone часто має менше помилок і невідповідностей, ніж пристрої Android, а рівень якості програмного і технічного забезпечення настільки високий, що з ним мало хто може зрівнятися з конкурентів Android. Довгострокова підтримка програмного забезпечення Apple також перевершує навіть найкращі версії Android.

5. Чому не всі телефони Android доступні там, де я живу?

Це складне питання, і кожен виробник підходить до нього по-своєму. Якщо ви живете в Європі або Азії, ви, найімовірніше, виявите, що більшість телефонів Android випускаються там, де ви живете. На таких ринках, як Африка і Південна Америка, вибір трохи відрізняється, тоді як у Північній Америці представлено дуже мало брендів, і майже немає китайських виробників.

Зрештою кожен виробник повинен вирішити, які ринки будуть для нього найбільш вигідними, що зводиться до співвідношення розмірів ринку, місцевих правил і влади, якою володіють мережі – у США, наприклад, саме суворий контроль, який здійснюють оператори зв’язку, не дає змоги більшості китайських компаній виходити на ринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.