Стало відомо про нові функції та можливості в Android 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли вийде?

Наразі немає бета-версії, або відкритої версії цієї операційної системи, оскільки вона все ще перебуває в розробці. Але вийшли перша і друга збірки Developer Preview 1-2 для розробників. Ми можемо проаналізувати стратегію оновлень Google і припустити, що остаточну і стабільну версію Android 14 безумовно буде випущено наприкінці серпня або на початку вересня 2023 року.

Нові функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Одна з найбільших чуток, пов’язаних з Android 14, полягає в тому, що в ньому з’явиться нова функція під назвою “Material You” (є відмінності від Android 13). Ця функція дає змогу налаштовувати користувацький інтерфейс пристрою на свій смак, використовуючи різні варіанти кольору і матеріалу. Функція вже почала з’являтися в Android 13, але в Android 14 вона повинна стати більш глобальною і доопрацьованою.

2. Ще однією новою функцією Android 14 може стати автоматичне збереження вхідних медіафайлів. Це дасть користувачам можливість автоматично зберігати фото і відео з вхідних повідомлень, без необхідності робити це вручну.

3. цікава нова функція Android 14 – супутникове з’єднання. Ця функція дозволить користувачам підключатися до супутникових мереж, коли вони перебувають поза зоною дії стільникових мереж.

Майбутні телефони Pixel, точно матимуть такі супутникові можливості. Але неясно, скільки інших виробників зроблять те ж саме. Крім того, незрозуміло, чи буде супутникова технологія безкоштовною, чи знадобиться окрема плата за це.

4. В останні роки жести навігації стають дедалі популярнішими, і Android 14 має намір розширити цю тенденцію. Повинні з’явиться нові жести, користувачі зможуть легко переміщатися по своєму пристрою, використовуючи різні жести. Це полегшить управління смартфоном.

5. Миготіння спалаху або екрана при отриманні повідомлень. Це дві різні опції – за допомогою першої можна активувати миготіння спалаху при отриманні сповіщень, за допомогою другої можна активувати світлові сигнали на екрані при отриманні сповіщень.

6. Однією з основних нових функцій Android 14 є Health Connect. Ця нова функція допомагає користувачам відстежувати дані про своє здоров’я та фізичну форму з різних пристроїв. Завдяки Health Connect користувачі зможуть переглядати всі дані про своє здоров’я і фізичну форму з різних пристроїв в одному місці, що спрощує відстеження їхнього прогресу і постановку цілей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.