Аналітики назвали причину популярності iPhone на вторинному ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітична компанія Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) взялася з’ясувати, які чинники допомагають iPhone і Android-гаджетам зберігати свою цінність протягом багатьох років, переходячи від одного власника до іншого. Згідно зі звітом експертів, останнім часом представники обох платформ практично зрівнялися за цим показником – у кожної зі сторін є свої козирі.

За результатами дослідження , близько 85% iPhone використовуються повторно. Перший власник найчастіше передає свій старий смартфон Apple іншому члену сім’ї, дарує комусь або обмінює на новий (ймовірно, йдеться про трейд-ін). Деякі користувачі також зберігають застарілі моделі як “запаску”. Експерти зазначають, що популярність старих iPhone – заслуга тривалої програми підтримки з боку бренду і довговічності їхніх компонентів.

Крім того, експерти порівняли відгуки користувачів обох платформ про стан дисплея їхнього старого гаджета до моменту купівлі нового. Тут результати виявилися практично однаковими: 60% власників Android-пристроїв і 60% користувачів iPhone оцінили його як відмінний, і лише у 21% тих та інших він був подряпаний, хоча і повністю зберігав працездатність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується часу автономної роботи, то приблизно 60% “айфоноводів” повідомили, що до моменту купівлі нового апарата повного заряду батареї старої моделі ще вистачало на весь день. 15%, зі свого боку, поскаржилися на швидку (за лічені години) розрядку акумулятора. У прихильників Android статистика виявилася кращою: 67 і 7 відсотків відповідно.

Аналітики зазначили, що Apple веде роботу зі збільшення автономності своїх смартфонів, але водночас піднімає вартість заміни АКБ. У цьому відношенні Android-смартфони виявилися попереду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.