“Доктор Веб” знайшов в 45 моделях смартфонів вбудовані віруси

Фахівці антивірусної лабораторії компанії “Доктор Веб” змогли виявити вбудовані вже на етапі виробництва віруси в 45 моделях смартфонів, розповів генеральний директор антивірусної компанії Борис Шаров.

Експерти розповіли про вірус, який перехоплює дзвінки для крадіжки грошей

“Користувачі повідомили нам про те, що в їх телефоні наш антивірус знайшов шкідливе програмне забезпечення. Після проведеного аналізу ми зрозуміли, що воно знаходиться в системній області, куди не може потрапити жоден вірус ззовні, а може бути закладений тільки на етапі виробництва. Ми провели більш детальне дослідження і знайшли таке шкідливе ПЗ, закладене на етапі виробництва, в 45 моделях телефонів з операційною системою Android. Це кілька моделей Leagoo, Zopo Speed ​​7 Plus, UHANS A101, Doogee, Umi London, Tesla SP6.2, Haier T51, Cherry Mobile Flare і інші. Телефони різних виробників Одітел, вони не популярні у нас, але дуже поширені в світі “, – сказав Шаров в інтерв’ю РІА Новини.

За даними компанії, в результаті цього в світі можуть постраждати кілька сотень тисяч користувачів цих телефонів.

“Ми виявили дуже довгий список серверів, куди це шкідливе ПЗ з телефонів відправляло дані. Воно може з цих же серверів також завантажувати щось на телефон. Те програмне забезпечення, яке ми знайшли, могло в будь-який момент притягти будь-яку шкідливу програму, банківську, шпигунську і так далі. Всі телефони були китайського виробництва. Жертвами цього вірусу можуть стати сотні тисяч користувачів цих телефонів в світі “, – сказав фахівець з кібербезпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.