Топ-4 фішки Android-смартфона за 5000 гривень, яких немає навіть в iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька років тому була популярна думка, мовляв, Айфони багато в чому перевершують Android-смартфони: це стосувалося і продуктивності, і набору функцій, і дизайну, не кажучи вже про системні фішки. А ось у 2023 році подібні слова викликають, хіба що, сміх: автономність Андроїд-смартфонів помітно зросла, а виробники оболонок експериментують як можуть зі своїми операційками. Що вже казати: у наш час навіть дешеві смартфони на Андроїд перевершують топовий iPhone 14 Pro у функціональності, який коштує близько 50 тисяч гривень! Ось кілька крутих фішок, які є в недорогому телефоні за 5000 гривень, але ніколи не буде в айФоні.

Для порівняння я використовував смартфон vivo Y35 на базі FunTouch OS 13. Дивно, але він здатний замінити iPhone 13: про те, як таке можливо, ви можете прочитати в цьому матеріалі. Чесно кажучи, я був сильно здивований!

Управління смартфоном жестами

Apple регулярно прокачує управління жестами в Айфоні: чого вартий один лише drag and drop, завдяки якому можна перекидати файли навіть у Ватсап? Однак китайські виробники давно мають відповідь купертинівцям: так у FunTouch OS є зручні жести для заблокованого екрана, який зовсім не обов’язково активувати!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Щоб відкрити камеру, можна провести пальцем вниз.
  • Набрати номер жестом можна, провівши намалювавши на екрані букву “С”.
  • Щоб відкрити Ватсап на Андроїд, досить намалювати “W”, не вмикаючи екран.
  • Є навіть жест літери “е” для ручного налаштування, на який можна призначити будь-яку іншу дію або додаток.

Все б нічого, але тільки для запуску програми все одно необхідно розблокувати смартфон, ввівши код-пароль або приклавши палець до сканера. Проте, так додаток все одно відкриється швидше, ніж якщо шукати його на екрані.

Розблокування відбитком пальця на Андроїд

Touch ID є, мабуть, найбезпечнішим способом розблокування iPad і iPhone. До того ж він ще й вважається досить швидким, але тільки доти, доки в руках не опиниться Андроїд-смартфон. Що найприємніше – для активації сканера навіть не потрібно натискати на кнопку ввімкнення, достатньо всього лише швидко торкнутися її пальцем, і екран на Андроїді розблокується менш ніж за частки секунди! Не пам’ятаю, щоб таке було в айфоні: у ньому спочатку потрібно “розбудити дисплей”, а потім натиснути на кнопку “Додому”.

До того ж, клавіша ввімкнення ще й вдало вбудована в праву грань смартфона. Чому до цього не змогли здогадатися в Apple – неясно. Єдине рішення, до якого додумалися купертинівці – додати Touch ID у кнопку ввімкнення iPad. Але натискати її там максимально незручно через розміри планшета.

Як згорнути гру на Андроїд

Здавалося б, немає нічого особливого в тому, щоб згорнути гру на смартфоні: на iPhone для цього потрібно потягнути за низ екрана, внаслідок чого відкриється карусель додатків. Якщо вийти на екран “Додому”, то великий шанс, що iOS взагалі закриє гру і весь прогрес розгубиться. Розробники FunTouch OS вирішили цю проблему: досить увімкнути ігровий режим “картинка в картинці”.

Завдяки цій функції під час гри можна провести трьома пальцями вгору екрана і у вас відкриється маленька панель з усіма додатками. Вибираєте будь-який з них, після чого він з’явиться у вигляді маленького віконця, розмір якого можна змінювати самостійно. При цьому воно активне – додатком можна продовжувати користуватися, не відволікаючись від гри, а за рахунок великого екрана нагромадження контенту не буде. Загалом, Apple є над чим задуматися.

Як змінити фото на Андроїд

Андроїд-смартфони відомі за рахунок великої кількості налаштувань. Іноді вони дійсно надлишкові, але є і корисні опції. Наприклад, вбудований фоторедактор, який вам точно сподобається. Тут цілий набір функцій, для яких на Айфон доведеться завантажувати окремий додаток. Швидше за все, ще й платний. Погляньте, що вміє фоторедактор у FunTouch OS.

  • Видалити зайвий об’єкт із фото.
  • Розмити фон на фотографії.
  • Скоригувати зовнішність: розмір чола, носа, відстань між очима, колір шкіри та багато іншого.

І це фоторедактор у бюджетному Андроїді! У додатку Камера можна вибрати “режим Профі”, де всі необхідні налаштування будуть під рукою. З боку інтерфейс додатка має знайомий вигляд, але на смартфоні vivo він легше налаштовується. Щось схоже давно хочеться побачити і на айфоні, але Apple все ніяк не переробить інтерфейс програми Камера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.