ТОП-5 найбільш незвичайних сучасних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайські бренди нині посідають три позиції з п’яти провідних світових брендів мобільних телефонів. Xiaomi, OPPO і Vivo входять до ТОП-5, і цьому вже мало хто дивується. Якби Huawei не довелося зіткнутися з санкціями, вона, можливо, була б у списку під першим номером. Після більш ніж 10 років швидкого зростання можна стверджувати, що китайський ринок телефонів є основою світової індустрії смартфонів. Однак однією з проблем, що існують на цьому ринку, є однорідність продукції. Це означає, що в галузі не так багато унікальних пристроїв, але вони є. Як мінімум є їхні концепти, які тією чи іншою мірою вирвалися на прилавки.

Найкращі сучасні телефони

Тепер ми можемо купувати найрізноманітніші моделі телефонів, завдяки високорозвиненому і широкому виробничому ланцюжку. Однак зараз багато уніфікації. Та й виробники прийшли до одного комерційно правильного дизайну. Саме з цієї причини процвітання ери кнопкових телефонів, яке було понад 10 років тому, зараз повторити для смартфонів просто неможливо.

Насправді, виробники усвідомлюють ці проблеми і докладають чимало зусиль до дизайну, кольору та матеріалів виготовлення, щоб зовнішній вигляд їхніх телефонів відрізнявся від інших. Крім того, завдяки зусиллям деяких брендів наразі на ринку доступно кілька пристроїв з неймовірно оригінальним зовнішнім виглядом. Вони наведені нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Meizu Zero – герметичний телефон

Більшість флагманських телефонів на ринку сьогодні мають захист від пилу та води IP68, яким краще не користуватися. Однак, якщо телефон зробити повністю герметичним пристроєм, то він заслуговує на місце в списку унікальних. Хто-небудь із виробників намагався це зробити?

Meizu Zero ще не з’явився на ринку, але це особливе прагнення компанії показати щось незвичайне. І це може бути найбільш символічна модель компанії за останні роки.

Отворів у Meizu Zero немає, як було сказано раніше. У корпусі телефону взагалі немає зазорів, а зарядка тільки бездротова. Крім відсутності отворів для динаміків, цей телефон передає звук за допомогою унікальної технології звуку екрану. Фактичні кнопки також були перетворені на віртуальні. Технологія eSIM замінила слот для SIM-карти. В кінцевому підсумку Meizu створила досить зухвалий телефон, об’єднавши всі ці технології.

Xiaomi Mi MIX Alpha – найбільш безрамковий телефон

Це унікальний телефон, який коштує неймовірних 19 999 юанів (близько 2900 доларів США). Однак офіційно Xiaomi не запускала цей пристрій. Samsung представила свій перший телефон зі складним екраном у 2019 році. Хоча складні дисплеї існували до пристрою Samsung, вони не були достатньо популярні, щоб викликати суспільний інтерес. Хоча Xiaomi не випустила складаний телефон того ж року, вона продемонструвала щось унікальне. Компанія вирішила використати інший підхід і випустила MIX Alpha – смартфон із заокругленим екраном.

Тут немає лівої або правої рамки, але є дуже тонкі верхня і нижня межі. Екран телефону загинається назад з обох боків. Екран також закриває більшу частину задньої панелі, залишаючи лише тонку керамічну смужку. Це практично все, до чого ви торкаєтеся, тримаючи в руках MIX Alpha.

Однак, як і Meizu Zero, Xiaomi Mi MIX Alpha так і не побачив світ, а залишився тільки експонатом у виставковому залі Xiaomi.

LG Wing – найдивніший телефон

LG колись займала важливу позицію в індустрії смартфонів. Ця південнокорейська компанія також представила на ринку нескінченну кількість культових продуктів. На жаль, місця в історії їй не залишилося. На даний момент LG повністю припинила конкуренцію в індустрії мобільних телефонів.

Однак LG Wing була однією з моделей, випущених LG в останні роки існування її мобільного підрозділу, яку варто згадати. Дійсно, це один із найунікальніших телефонів у світі. LG Wing був випущений у другій половині 2020 року з обертовим екраном – у той самий час, коли Xiaomi випустила MIX Alpha, а Samsung і Huawei випустили складні телефони.

Цей пристрій має роздільну конструкцію. Верхня половина служить точкою опори, її основний екран може повертатися на 90 градусів, оголюючи додатковий екран під ним. У підсумку конструкція розгортається у формі літери “Т”. Не можна заперечувати, що цей дизайн може дати LG Wing доступ до більш різноманітних сценаріїв використання. Наприклад, ви можете використовувати додатковий екран для керування налаштуваннями камери, а основний екран використовувати як видошукач. Дивно, але телефон LG Wing важить 260 г. Він був на 52 г легшим, ніж Samsung Note 20 Ultra того ж року випуску.

Tecno Phantom X2 Pro – телефон із виїжджаючою камерою

Tecno Phantom X2 Pro – ще один унікальний телефон. Очевидно, що він не такий унікальний, як Meizu Zero, Xiaomi Mi MIX Alpha і LG Wing. Однак він унікальний у своєму роді.

Tecno Phantom X2 Pro має безліч позитивних сторін, незважаючи на зовнішній вигляд. Це перший у світі телефон із висувним 50 Мп портретним об’єктивом. І виїжджає він не в гору, як уже було, а ніби із самої камери, роблячи її об’ємнішою та вирішуючи проблему компромісу між товщиною корпусу та якістю камери. У більшості інших смартфонів ця функція відсутня. На відміну від трьох інших унікальних телефонів, представлених вище, Phantom X2 Pro побачив світ і залишається на ринку.

Lenovo Legion Y90 – найкращий ігровий телефон

Мобільні ігрові пристрої розроблялися роками. Такі виробники, як Black Shark і Red Magic домоглися успіху в цій галузі. Але Lenovo Legion Y90 насправді більше заслуговує на нашу увагу з точки зору оригінальності дизайну порівняно з іншими моделями.

Що стосується дизайну модулів задньої камери, наразі для смартфонів існують дві основні категорії. Однією з них є центральна камера, яку можна знайти на таких пристроях, як Huawei Mate 50 Pro, OnePlus 8 Pro, Redmi K30 та інших. Інша – бічна камера, яка є найбільш поширеною на ринку. Серед великої маси завжди є кілька індивідуалістів, і Legion Y90 потрапляє в цю категорію. Його модуль камери знаходиться в середній частині.

Legion Y90 був розроблений як ігровий телефон з урахуванням того, що користувач тримає його горизонтально, тому модуль об’єктива переміщений набагато нижче. Багато хто вважає, що це стало можливо завдяки глибокому знанню компанією позиціонування продукту.

Хочеться вірити, що і через пару років нам буде, про що поговорити. Що компанії намагатимуться запропонувати щось незвичайне, а не просто стандартні плитки, якими зараз переповнений ринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.