iPhone 15 Pro отримає програмовану кнопку і режим екстремального енергозбереження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер з форуму MacRumors, який раніше чітко передбачив появу Dynamic Island, поділився новою інформацією про iPhone 15 Pro.

Зазначимо відразу, що джерелом інформації є розробник всередині Apple, він і ділиться даними з анонімним інсайдером. Надійність не підтверджується нічим, тільки минулим досвідом.

У смартфоні з’явиться мікропроцесор для роботи режиму посиленого енергозбереження. Завдяки йому, гаджет буде тривалий час доступний у мережі Локатора після вимкнення девайса або до 24 годин після повного розряду батареї. Цей мікропроцесор візьме на себе управління Bluetooth LE/Ultra Wideband і Apple Pay.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також у смартфоні замінять “гойдалку” гучності на функціональну кнопку, аналогічну в Apple Watch Ultra. У цій клавіші буде реалізовано аналог 3D Touch, вона зможе розпізнавати ступені натискання і буде активна навіть тоді, коли девайс вимкнений або розряджений.

Зараз нові функції енергозбереження тестуються спільно з Taptic Engine і без нього. Поки невідомо, який з варіантів дійде до релізу.

Що стосується кнопок регулювання гучності, я мало що знаю, але чув про кілька можливостей від моєї людини всередині:

  1. Гучність збільшується/знижується швидше залежно від сили тиску на кожну відповідну ємнісну кнопку гучності
  2. Гучність можна регулювати, змахуючи/ковзаючи пальцем вгору або вниз по об’ємній ємнісній панелі – інсайдер

Зазначається, що базова функціональність 3D Touch вже включена в ПЗ. Так що якийсь із варіантів безумовно буде реалізовано. Крім того, мікропроцесор теж уже інтегрований у систему, а ось чи будуть його анонсувати – невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.